Duminică,
20.04.2025
Cer Senin
Acum
12°C

S-a deschis pensiunea La Vâltoare, un punct de reper în turismul din Sibiu. „Vrem să ne răsfățăm oaspeții”

S-a deschis pensiunea La Vâltoare, un punct de reper în turismul din Sibiu. „Vrem să ne răsfățăm oaspeții”

De la poveste, la concept sau amplasare, pensiunea de cinci margarete La Vâltoare este, fără doar și poate, un reper în industria ospitalieră a Sibiului și nu numai. „Dorim să ne răsfățăm oaspeții”, este printre devizele asumate în noua pensiune deschisă în Gura Râului.

Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă după-amiaza, la inaugurarea pensiunii La Vâltoare, un loc care de la bun început dă un cu totul alt ton în turismul sibian. Este vorba de o investiție care impresionează nu numai prin amploare (peste 2,5 milioane de euro), ci și prin atenția la detaliile ofertei turistice, la implicarea alături de comunitatea locală sau protejarea mediului. La pensiunea La Vâltoare, de exemplu, tot necesarul de căldură și aer rece este asigurat cu ajutorul unor pompe de căldură, iar cea mai mare parte a energiei electrice este produsă din panourile fotovoltaice. Strategia de sustenabilitate – La Vâltoare se implementează deja o astfel de strategie – include de la monitorizarea consumului de energie, la selectarea produselor de curățenie prietenoase cu mediul, la reducerea utilizării plasticului și până la selectarea unor preparate din lanțul scurt de aprovizionare.

Pensiunea La Vâltoare a fost inaugurată sâmbătă după-amiaza

Piscină, restaurant, apartamente, lift

Pensiunea nou deschisă este amplasată în Gura Râului, la numărul 9 al străzii Mărăjdiei, sub un decor natural care încântă privirea și într-un aer care inundă cu energie plămânii.

Opt camere duble și cinci apartamente (cu două sau chiar trei dormitoare, plus living) cramă rustică la demisol, zonă de SpA cu piscină încălzită și saună uscată, restaurant cu chef-bucătar sunt detaliile „tehnice” ale pensiunii tocmai inaugurată. 

În spatele acestor date este o atenție deosebită pentru detalii, specifică zonei premium în care se poziționează de la bun început La Vâltoare. Camerele, holurile, sala de conferințe cu 30 de locuri și celelalte zone publice abundă de spații absolut generoase, iar pentru fiecare cameră sau apartament, indiferent de nivel, a fost amenajat cel puțin un balcon. În singura cameră în care - din cauza conformației vechii clădiri peste care a fost dezvoltată pensiunea - acest lucru nu a fost posibil, ferestrele sunt astfel construite încât, deschise atât în partea de sus, cât și în cea de jos, se transformă în două balcoane din care oaspeții se pot ospăta cu priveliști și aer sănătos, în liniștea specifică Mărăjdiei.

În singura cameră în care conformația vechii clădiri nu a permis amenajarea unui balcon, ferestrele se pot deschide în așa fel încât se transformă în balcoane

Atenția la calitatea oferită clienților se reflectă și în liftul ales, de exemplu. Acesta are dimensiunile necesare pentru a asigura transportul unei persoane aflată în cărucior, precum și a unui însoțitor. 

Căutau o casă de vacanță

Așa cum îi șade bine oricărui loc pitoresc, pensiunea La Vâltoare are o poveste care acum câțiva ani nu prevestea deloc destinul de azi. Trei prieteni asociați într-una din cele mai de succes afaceri în domeniul confecțiilor metalice din Sibiu – Easy Industry, cu trei hale de producție în Poplaca – toți trei iubitori ai muntelui și naturii, căutau o casă de vacanță pentru ei și familiile lor. După multe căutări, chiar înainte de pandemie, au descoperit o proprietate care le întrunea așteptările. Iar după ce au citit descrierea clădirii trecută în cartea funciară, investiția s-a transformat din reamenajarea clădirii într-o casă de vacanță, într-o pensiune de cinci stele.

”Am vrut o casă de vacanță pentru noi, am căutat câteva locații inclusiv pe Valea Sadului, iar în cele din urmă am ajuns aici. Din ceea ce mi s-a confirmat de-a lungul vieții, lucrurile importante «te caută ele» pe tine. Inclusiv casa, nu noi o alegem, ci ea ne caută, asta e percepția mea. Am găsit în cele din urmă această proprietate, care are o poveste foarte lungă. Proprietarii au încercat mulți ani să o vândă și până la urmă am cumpărat-o noi. Deci ne aștepta pe noi, de ani buni. În cartea funciară am văzut că proprietatea avea destinația de pensiune, cu zece camere și opt băi, și ne-am gândit ce să facem? Continuăm? Și am continuat”, amintește Ioan Predatu. Alături de prietenii și asociații săi, Liviu Constantiniu și Eusebiu Ștefan Melinte, Ioan Predatu a continuat investiția căutând permanent calitatea. În cele din urmă, s-a ajuns la o destinație de top.

„A fost o dorință de a face pentru noi și angajații noștri un loc în care să și putem organiza câte minim două întâlniri în fiecare an, dar investiția a depășit așteptările noastre. Așa am decis să transformăm acest loc într-o destinație premium și să devină, practic, o afacere. Să aducă plus valoare și zonei, deoarece nu ne-am gândit să intrăm în competiție cu cineva. Sibiul are doar cinci pensiuni cu cinci margarete, în toată Transilvania nu există decât 14 astfel de pensiuni, incluzând-o și pe a noastră. Și asta nu pentru că nu există investitori potenți, ci din cauza legislației care te obligă, de exemplu, la a avea în bucătărie chef-bucătar, bucătar și ajutor de bucătar. Iar cu două șnițele vândute pe săptămână, să spun așa, puțini sunt dispuși să păstreze o astfel de organigramă suficient de mult pentru a menține un astfel de standard. De aceea preferă să «taie» din margarete”, descrie Ioan Predatu, din multele detalii pe care le-a descoperit și învățat construind pensiunea La Vâltoare.

Minim 18 locuri de muncă vor fi create în cadrul pensiunii, din momentul în care aceasta va funcționa la capacitate maximă. Și numărul ar urma să crească, de aceea reprezentanții pensiunii sunt în continuare în căutare de angajați.

De-ai locului

Investiția s-a dezvoltat cu ajutorul a cât mai multor parteneri și furnizori locali. Lemnul vechi, de exemplu – care prin abundența totuși discretă „încălzește” atmosfera din toate camerele și spațiile comune ale pensiunii – a fost readus la viață cu ajutorul specialiștilor din zonă, iar constructorii sunt vechi parteneri ai celor trei asociați. 

Parteneriatul cu furnizorii locali se dorește a fi continuat: de la forța de muncă, la preparatele care ajung în cele din urmă pe mesele oaspeților, totul este căutat mai întâi în comunitatea locală. „Primul pas este și va fi înspre comunitatea locală. Dacă aici nu găsim, atunci mergem mai departe. Ideea e că dacă avem o comunitate care crește, prosperă, creștem și noi alături de ei. Mâncarea vrem să fie cu gust, de la producătorii locali”, spune Ioan Predatu.

Până la fiecare detaliu. Inclusiv liniștea când se face curățenie

La Vâltoare a retrezit pasiunea pentru detalii în fiecare dintre cei trei asociați ai Easy Industry. De la detaliul fiecărui material utilizat în perioada de construire, la cele din perioada de exploatare. „Știți, noi cei care ne-am născut acum mai mulți ani, am crescut cu cei trei «R» în minte: de aceea, în această pensiune am recuperat multe materiale, mai ales cele din lemn. Le-am recondiționat și, mai apoi, reutilizat”, explică Liviu Constantiniu, unul din cei trei prieteni-asociați. Povestește cu pasiune despre anii – mai bine de patru – în care pensiunea La Vâltoare a fost un proiect în derulare și continuă dezvoltare, precum și de detaliile la care a ajuns să fie atent intrând în zona serviciilor turistice. Cum ar fi sistemul de aspirare instalat în pensiune: pentru a se face curățenie în oricare spațiu al pensiunii La Vâltoare, angajații nu cară după ei aspiratoare, ci doar furtunul și capătul aferent. Pensiunea are un sistem centralizat de aspirare, la care angajații se conectează prin „prizele” amplasate peste tot, din camere și până pe holuri sau casa scării. Motivul: niciun oaspete al pensiunii nu va fi deranjat dacă în fața ușii ori în camera vecină, de exemplu, se aspiră, deoarece sistemul nu produce huruitul specific unei astfel de operațiuni.

Premium. Corporate. Leisure

Pensiunea La Vâltoare include în ofertă și organizarea de evenimente cultural-educative pentru oaspeții săi. Totodată, desfătarea papilelor gustative este promisă la pachet cu alte experiențe.

„Este o locație premium, care se adresează turiștilor din toată țara, atât pe partea de leisure, cât și pe partea de corporate, pe partea de relaxare de weekend. Totodată vom oferi și pachete de relaxare și sănătate, de 4-5 nopți. Venim cu un concept nou în sensul că vom oferi serate cu muzică live, degustări de vin, astfel încât turiștii noștri să simtă cu adevărat relaxarea și să se simtă răsfățați, astfel încât să revină”, descrie Alina Crăciun, managerul general al pensiunii La Vâltoare. 

Amplasarea, serviciile, crama, sala de conferințe, SpA-ul sunt printre punctele forte ale noii pensiuni, apreciază managerul pensiunii, care arată că surprizele vor continua să completeze ineditul care poate fi descoperit de cei care aleg La Vâltoare.

La Vâltoare

Str. Mărăjdiei, nr. 9, cod 557095

www.valtoare.ro

[email protected]

Tel. 0753.999.961

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

5 comentarii

Dabija

Acum 10 luni

au cash proaspat?

Raspunde

McD

Acum 10 luni

...da, facut in Austria...de la 150€ camera/zi cred ca nu iti mai trebuie decat CASH (€) si nu de oaie!!
Raspunde

Alina CRACIUN

Acum 1 lună

Buna ziua, Pentru a nu intra in anumite interpretari subtile, v-am fi recunoscatori sa luati legatura cu pensiunea, exista foarte multe oferte plecand de la cazare cu mic dejun, la oferte cu demipensiune, degustari de vinuri si multe altele, printre care si Ofertele personalizate pentru Evenimente Corporate, Evenimente Speciale: botezuri, aniversari etc. Pentru mai multe detalii puteti accesa cu incredere site.ul nostru: www.valtoare .ro.

Raspunde

Claudiu

Acum 10 luni

Superb! Si preturile pe unde se pot vedea?
Raspunde

Amadeus

Acum 10 luni

Preturile se pot vedea pe site...alegi ce camera te intereseaza...si acolo vezi pretul. Pe noapte cu mic dejun inclus. Camera dubla = 745 lei/noapte
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus