Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Huja, după ce a pierdut alegerile: Cisnădia e mult mai mult decât Cartierul Arhitecților

Huja, după ce a pierdut alegerile: Cisnădia e mult mai mult decât Cartierul Arhitecților

După ce a pierdut alegerile de duminică pentru funcția de primar, Gheorghe Huja (PNL) reacționează luni pe facebook, spunând că „Cisnădia e mult mai mult decât Cartierul Arhitecților,” iar votul de ieri a adus la conducerea orașului oameni care nu sunt familiarizați cu problemele din administrația locală.

„Nu am avut niciodată pretenția că sunt un om perfect, dar vreau să știți că tot ceea ce am făcut ca primar, a fost cu bună credință și din dorința de a face bine cisnădienilor. Pentru unii dintre ei nu au însemnat prea mult spitalul modernizat și dotat, școlile și grădinițele reabilitate și dotate cu aparatură de ultimă generație, bazele sportive și de agrement, drumurile refăcute, curățenia din oraș etc. Unii au preferat să aducă la conducerea Cisnădiei oameni care nu sunt familiarizați cu problemele din administrația locală, cu nevoile reale ale orașului, cu spiritul cisnădienilor, oameni pentru care doar Cartierul Arhitecților contează. Cisnădia e mult mai mult decât Cartierul Arhitecților și cred că cine nu înțelege asta nu are legătură cu acest oraș. E alegerea lor, dacă ei au considerat că votul negativ venit din încrâncenare e soluția pentru gospodărirea orașului, ne-o va demonstra viitoru,” scrie Huja pe facebook. 

Acesta le mulțumește celor care au fost alături de el și, în final, îi urează succes noului primar, Mircea Orlățan (ADU), enumerând apoi realizările administrației sale.

„Doresc să le mulțumesc tuturor celor ce au avut încredere în mine pentru sprijinul acordat de-a lungul celor 3 mandate de primar și îi asigur pe toți cisnădienii de bună credință că voi fi mereu alături de ei. Am investit muncă, timp și suflet în oraș și cred că numai un om stăpânit de ură nu are tăria de a recunoaște transformările în bine din ultimii ani. Voi încheia trecând în revistă doar câteva dintre proiectele importante pe care le-am realizat, lăsând viitorul să lămurească cine și ce a făcut bine în Cisnădie. Sper ca orașul să continue să se dezvolte așa cum am făcut-o noi până acum. Îi urez succes viitorului primar!”

Și Mircea Orlățan le mulțumește cisnădienilor pentru determinarea cu care și-au exprimat dreptul la vot, precizând că orașul Cisnădie are acum un primar ales,și un primar în funcție, Gheorghe Huja. Preluarea mandatului de către primarul ales va avea loc în luna noiembrie 2024.

Potrivit acestuia, prezența la vot în Cisnădie a fost de 44.66% și au votat 9.724 persoane. Pentru Gheorghe Huja voturile legal exprimate au fost în număr de 2.681, iar pentru candidatul ADU au votat 3.078 persoane. 

„Știm că mulți dintre alegători au fost nevoiți să parcurga 12 kilometri dus-întors pentru a-și putea exercita dreptul de a vota, dupa care au fost nevoiți să aștepte la rând pentru mult timp. Vă mulțumim mult pentru determinarea cu care v-ați exprimat dreptul la vot la Alegerile locale de ieri 9 iunie la Cisnădie. (...) Vă mulțumesc pentru votul dumneavoastra și vă încredințez că Orașul Cisnădie va avea parte de o administrație sănătoasă, în slujba oamenilor și pentru oameni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

Costica

Acum 1 săptămână

Ce ironie. Sa pierzi alegerile cu voturile cetățenilor din cartierul dormitor pe care tu ca primar l-ai autorizat Adevarul e ca din cartierul Arhitecților ai incasat taxe sa oferi prea multe în schimb. Ironica viata asta domnule Huja.
Raspunde

John Doe

Acum 1 săptămână

Te-a scos la pensie fix cartierul pe care sperai să îl mulgi la infinit, fără să dai prea multe la schimb. Oricum, rușine celor care au stat acasă în loc să iese la bot! Și acum să vedem realizările enumerate de el: 1. școala aia din cartier e o abureala ieftina, dacă ai fi vrut să construiești ceva o puteai face de 8 ani încoace. 2. școlile și grădinițele reabilitate? Am văzut săli de clasa care arată la fel ca acum 20 ani. 3. Clase dotate cu aparatură de ultimă generație? Acum, înainte de alegeri ai comandat hardware și table inteligente ca să mai prinzi niște voturi. 4. Bazele sportive și de agrement? Spa-ul construit din banii cisnadienilor și dat în administrare unui privat (aria) pe o suma de nimic? 5. Drumurile refăcute? Sper că nu vorbești de drumurile spre cisnadioara sau dealul dinspre Sibiu, că alea ar fi trebuit refăcute cu 10 ani în urma, nu acum. 6. Curățenia din oraș? Da, zilnic sunt măturate străzile din centru și în rest, nu se poate numi "curățenie"
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 săptămână

Dl H a ajuns să urască pur și simplu locuitorii din Arhitecților ( vai … ce denumire corectă !) ; când au cerut ( conform legii !) secții de vot în cartier le-a răspuns : “ aveți destule în Cisnadie !” . La fel cu școli , grădinițe . Prefectură Sibiu nu a dispus înființarea uneor secții de vot obligatorii dacă distanța e mai mare de 3 km ! Tinerii nu au uitat ! Acum trebuie să mai voteze alipirea la Sibiu a zonei până la Sebiș .
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 săptămână

Cine te-o pus sa dai autorizatie de construire pt cartier? :)) asa-ti trebuie Sau trebuia sa-l faci cadou Sibiului si imparateai si acum peste Cisnadia propriu-zisa si Cisnadioara
Raspunde

Marko

Acum 1 săptămână

De parcă Cisnădioara n-a votat. Corbeanca de Sibiu, dar fără canalizare ca un sat de acum 50 de ani :))))
Raspunde

Kim

Acum 1 săptămână

Dl Huja, Dvs nu ati inteles pana acum ca Cisnădia e si Cartierul Arhitecților, care are legătură cu acest oraș nu doar prin taxele incasate si prin execrabila dezvoltare urbanistica pe care ati autorizat-o.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alzara 1918

Acum 1 săptămână

Poate administrativ ! Organic Arhitecților este prelungirea postcomunistă a Hipodrom IV din Sibiul post 1968 când a devenit reședință de județ. Puțini își amintesc proiectul de urbanism din iarnă 69/70 cu macheta expusă în sala de sport fi Pista 1Mai / azi Tratrului : se proiecta axa Est-Vest Mihai Viteazu ; orașul nou s-ar fi întins între Calea Cisnădiei la Sud , Selimbar la Nord , troița Mihai Viteazu la Est ; lunca Sebișului - zona de agrement până la pădure ! Au venit inundațiile catastrofale din mai 70 și proiectul s-a limitat la Valea Săpunului …
Raspunde

Neala turcu

Acum 1 săptămână

Legenda spune ca la apusul soarelui inca il poti auzi pe Huja plangand :D!!
Raspunde

Arhitectilor

Acum 1 săptămână

Nu crezi ca era corect ca o parte din banii incasati din taxe sa fie reinvestiti si in cartierul Arhitectilor? In ultimele 2 mandate ai facut un parc? Si oamenii pun bani de la ei sa isi paveze strazile sa nu traiasca in praf. Ca dai vina pe dezvoltatori, carora tot tu le-ai aprobat toate actele? Si cate taxe ai incasat din Arhitectilor fara sa investesti niciun leu aici? O palma de asfalt pe drumul spre Troita costa prea mult ca sa se decongestioneze traficul la intrarea in Sibiu? Nicio cresa, nu mai spun de gradinite sau scoli, servicii publice de baza, nimic. Absolut nimic facut. Rusine! Nu spune nimeni ca nu e ok ce ai facut in Cisnadie, dar investeste echitabil ca si Arhitectilor face parte din Cisnadie. Trufia omului se taxeaza.
Raspunde

Io

Acum 1 săptămână

Ura și la Gară!
Raspunde

Fun

Acum 1 săptămână

Uraaaaaa! Cisnadia poate respira. Dacă mai are ce.
Raspunde

Hu_ja + DNA = LOVE(le)

Acum 6 zile

Ce bine îmi pare că a luat țeapă, ce bine îmi pare că a pierdut! În sfârșit! Și acum, domnule Orlatean așteptăm cu atenție și interes auditul financiar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus