Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
22°C

Încă o licitație cu clauză suspensivă a CJ Sibiu pentru Spitalul județean: echipamente pentru diagnosticarea cancerului, necesare în laboratorul de anatomie patologică

Încă o licitație cu clauză suspensivă a CJ Sibiu pentru Spitalul județean: echipamente pentru diagnosticarea cancerului, necesare în laboratorul de anatomie patologică

Consiliul Județean Sibiu a lansat recent o licitație publică pentru achiziția de echipamente medicale destinate modernizării laboratorului de anatomie patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Este vorba despre un proiect, numit „Investiții în infrastructura publică a laboratorului de anatomie patologică”, finanțat prin Programul Sănătate 2021 – 2027.

Valoarea estimată a contractului depășește 6,6 milioane de lei, fără TVA, iar obiectul contractului include furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a mai multor echipamente esențiale pentru buna funcționare a laboratorului:

Masa de orientare piese histopatologice complet echipată (1 buc)

Sistem automat de imprimare coduri de bare pe casete și lame (1 buc)

Criomicrotom (1 buc)

Procesor automat de țesuturi (1 buc)

Stație de includere la parafină (1 buc)

Microtoame (5 buc)

Sistem automat de colorare și montare lame (1 buc)

Sistem automat de imunohistochimie (1 buc)

Sistem automat de arhivare digitală lame și blocuri (1 buc)

Linie de patologie moleculară (1 buc)

Scanner patologie digitală și sistem informatic de management laborator (1 buc)

Microscoape (5 buc)

Incubator cu convecție naturală (2 buc)

Calculatoare (5 buc)

Linie de citologie în mediu lichid (1 buc)

Toate aceste echipamente vor contribui semnificativ la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite de laboratorul de anatomie patologică al spitalului, promit autoritățile.

Este important de menționat că procedura de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența clauzei suspensive. Aceasta înseamnă că încheierea contractului este condiționată de alocarea creditelor bugetare necesare. În cazul în care aceste credite nu vor fi alocate în termen de 6 luni de la încheierea raportului procedurii și soluționarea eventualelor contestații, procedura va fi anulată automat.

Procedura de atribuire va fi realizată online, iar data licitației este 11 iulie.

În medicină, anatomia patologică este domeniul principal în procesul de diagnosticare și tratare a cancerului. De aceea, aparatura performantă de ultimă generație crește capacitatea de analiză, acuratețea rezultatelor și totodată evită pierderea de vieți omenești.

Diagnosticul bolilor care are loc în cadrul anatomiei patologice are loc prin examinarea țesuturilor, obținute în general prin biopsie, fiind prelevate de la pacient în sala de operație (în timpul unei intervenții chirurgicale), în cabinetul medical (în timpul unei consultații de specialitate) sau în timpul unei autopsii (post-mortem).

Mai precizăm că, potrivit caietului de sarcini, contractantul vafi responsabil pentru instruirea la fața locului a personalului spitalului județean din Sibiu. Scopul instruirii este de a transfera cunoștințele necesare pentru a opera produsul, iar aceasta va fi organizată după ce produsul este funcțional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Claudiu

Acum 1 lună

Ce ar fi să terminăm cu clauzele suspensive și să mai și lucrăm ? De ce nu puteți atrage o resursă din fonduri europene pentru a face ceva concret pentru cei mai ghinioniști ca noi în loc să ne jucăm de-a "dacă ne intră lozul e ok, dacă nu cu regret, să mai aștepte cei suferinzi de cancer"? Că se tot trâmbițează că aveți specialiști pe fonduri europene în CJ ul ăla. Sau cum se face că sunt fonduri grămadă pentru cumpărat fabrici /hale comuniste (pe nou denumite de cultură ) și pentru premierea repetată a madamei Macrea și a Junilor dar nu su pentru oncologie ? Că prea mai vine pe sprânceană clauză asta ... suspensiva .
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Adica s-au gasit 4 milioane pentru campanie lejer si fara stress Si pentru 6 milioane plus ceva maruntis e nevoie de clauza suspensiva. Rusinos
Raspunde

PeNeLoPa Secureanu

Acum 1 lună

PNL Sibiu = scheme, mismasuri, manevre, falsitate, ipocrizie, securici. Umrasii gradinarilor Bratienilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus