Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Sibiul în topul destinațiilor ieftine: pe locul 2, cu 509 dolari de persoană pe săptămână. Mai ieftin nu e decât în Varna (Bulgaria)

Sibiul în topul destinațiilor ieftine: pe locul 2, cu 509 dolari de persoană pe săptămână. Mai ieftin nu e decât în Varna (Bulgaria)

Site-ul american de călătorii ”The Travel” a realizat un top al celor mai ieftine destinații europene, iar Sibiul este clasat pe locul 2, după stațiunea Varna din Bulgaria.

Bugetul recomandat pentru o persoană, timp de o săptămână, în municipiul Sibiu, este de 509 dolari.

Site-ul face câteva recomandări de cazare, unde o noapte costă între 27 și 32 de dolari, dar și câteva locuri unde se poate mânca la prețuri accesibile: Hug the Mug, Urban Food și City Burger.

Atracții gratuite recomandate în orașul nostru sunt pietonala Bălcescu, Podul Minciunilor și Catedrala Ortodoxă.

”Sibiul medieval este unul dintre cele mai subestimate, dar pitorești orașe est-europene, alături de Brest din Belarus și Bialystok din Polonia. Fondat de sași, această bijuterie românească gravitează în jurul Pieței Mari, cea mai mare zonă de restaurante și magazine”, scrie The Travel.

Mai ieftin decât în Sibiu nu este decât în Varna, acolo unde prețul pentru o săptămână nu ar trebui să treacă de 464 dolari, conform The Travel. ”Situat la Marea Neagră, Varna este al treilea oraș ca mărime din Bulgaria și se mândrește cu o climă blândă. Este vizitat mai ales pentru plajele cu nisip auriu, fructele de mare delicioase, izvoarele termale, portul și centrul pietonal, nenumăratele oportunități de cumpărături și viața de noapte vibrantă”, precizează americanii.

Destinații ieftine, dar mai scumpe decât Sibiul mai sunt notate Liubliana (SLovenia), Palermo (Italia), Vilnius (Lituania), Praga (Cehia) și Porto (Portugalia).

Prețul mediu în Porto este estimat la 962 de dolari pe săptămână.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 1 lună

Ha, ha! The Travel “uită” să spună că recomandă să mânânci covrigi și să bei apă de la țâșnitoare. Dacă-ți dă mâna, într-o seară de “neuitat” îți poți invita iubita/iubitul la SuperMama…
Raspunde

Wtf

Acum 1 lună

Aloo, domnii cu terasele din centru , benzinari , securiști și interlopi fără fapte , ati citit stirea? Mai băgați in prețuri sa ne aliniem , ca ne facem de cacao fata de restul lumii și părem sarakii!!:)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus