Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
22°C

Un turist și-a rupt piciorul după ce a căzut zeci de metri de pe o potecă în Munții Făgăraș

Un turist și-a rupt piciorul după ce a căzut zeci de metri de pe o potecă în Munții Făgăraș

Un turist și-a rupt piciorul după ce a căzut pe o potecă turistică zeci de metri, în zona Vârfului Lăițel din Munții Făgăraș.

Salvamontul Sibiu a fost solicitat ca echipă de sprijin de către Salvamontul Argeș pentru acordarea și transportul bărbat. Din primele informații acesta ”a suferit o fractură de membru inferior în urma căderii din poteca turistică aproximativ 60-70 metri”.

În paralel o femeie a suferit la rândul ei o fractura de membru inferior în zona stânii Lespezi, tot în județul Argeș.

”S-a solicitat sprijin aerian, elicopterul de la POA Brașov cu un salvamontist din Zărnești, pentru scurtarea timpilor, care au plecat spre primul caz. Se încearcă trolierea acestuia, transportul lui spre Bâlea Lac unde va fi preluat de Salvamont, apoi decolarea spre a doua intervenție. În paralel, echipe de la Salvamont Argeș și Sibiu se pregătesc pentru intervenție pedestră, dacă condițiile de zbor nu sunt bune”, a declarat șeful salvamontiștilor sibieni, Dan Popescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 928

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Unde nu i cap, vai de picioare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus