Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Doi maramureșeni stabiliți la Sibiu și-au deschis afacere cu mobilă second hand, cu investiție inițială de 20.000 de euro: Prețurile sunt sub jumătatea pieței

Doi maramureșeni stabiliți la Sibiu și-au deschis afacere cu mobilă second hand, cu investiție inițială de 20.000 de euro: Prețurile sunt sub jumătatea pieței

După ce au lucrat mai mulți ani în Spania, Roxana și Paul Aim, originari din Baia Mare, au ales să se mute la Sibiu și să-și deschidă o afacere a lor. Astfel că, de aproximativ 11 ani, cei doi se ocupă cu import de mobilă second hand, pe care o aduc din Germania. 

Roxana are 41 de ani, iar Paul are 48. La început, afacerea celor doi s-a axat pe importul de electrocasnice, iar treptat au ales să treacă spre vânzarea de mobilă second-hand pe care să o aducă la Sibiu din Germania.

„Am muncit în Spania, soțul meu vreo 13 ani, iar eu aproximativ șase ani. Ne-am hotărât să venim înapoi în țară. Aveam un prieten care ne-a dat ideea să venim la Sibiu și ne-am mutat aici. 

Am venit la Sibiu în 2013 și așa am început, o perioadă am adus electrocasnice din Germania. Soțul și asociatul nostru se ocupau mai mult de firmă, eu eram mai în umbră, după care s-a produs inevitabilul, ne-am separat de cel care ne era asociat și am luat noi firma”, a spus Roxana pentru Turnul Sfatului.

Prețuri mai mici cu 50% față de mobila nouă

Cei doi soți povestesc faptul că prețurile mobilei pe care o aduc sunt cu jumătate mai mici decât prețul pieței. Cei doi aduc mobila demontată, iar apoi o montează și o prezintă clienților în showroom-ul pe care îl au deschis pe strada Șerbota, numărul 28,

„Am vrut să avem o firmă a noastră ca să nu fim constrânși de nimic altceva, să ne facem noi programul. Având în vedere că avem doi copii mici voiam să stăm cât mai mult timp cu ei. Mobila o aducem demontată din depozit din Germania, o montăm pentru a o prezenta în showroom, după care o demontăm și o ducem la client, urmând să ne ocupăm de montaj tot noi”, au mai spus cei doi. 

Printre produsele pe care le aduc Roxana și Paul se numără dulapuri, paturi, canapele, dar și mobilă de bucătărie, mese, scaune, comode. 

„Chiar dacă nu ne mai ocupăm de electrocasnice, noi aducem dacă mai găsim în depozit, dar ne axăm mai mult pe mobilă. Noi încercăm să aducem mobilă în stare cât mai bună, nu aducem mobilă pe care oamenii să o arunce. Prețurile sunt sub jumătatea pieței. Dacă aici un produs este 1.000 de lei nou, la noi este 500 de lei, 600 maxim. Încercăm să facem prețurile destul de bune pentru buzunarele oamenilor, să aducem cât putem mobilă din lemn, să fie cât mai estetică și frumoasă”, a povestit și Paul. 

Investiție de peste 20.000 de euro 

Cei doi spun că investiția inițială a fost de peste 20.000 de euro, iar în firmă sunt reinvestiți bani constant. 

„Avem clienți din toate categoriile, începând de la oameni care caută artă în mobilă, stil medieval, stil baroc și mobilă clasică, depinde și ce găsim în depozite. În comerț întotdeauna trebuie să investești. Transportul este gratuit în Sibiu și contracost în țară. Montajul este contracost, dacă clientul ia mai multe produse, atunci îi vom face o reducere”, au concluzionat aceștia. 

Afacerea de familie a celor doi o găsiți pe paginile de facebook Paul & Roxana AIM și Produse Second HAND Germania dar și pe Olx. Telefon contact: 0749880291- Paul și 0739855808 - Roxana.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Amn114

Acum 1 lună

asta-i concurență mârșavă pentru Bella, raiul pe pământ al secondhandistului sibian! Germania ne dă mașini second-hand, haine second-hand, mobilă second-hand și orice îți poți imagina second-hand (se găsește la Beeeella) ... dar nimeni nu s-a gândit să importe oameni second-hand din Germania, adică un Hans sau un Fritz pensionari, care ar știi cu siguranță mai multă meserie decât Doreii noștri. Na, că v-am dat idee de afacere, acuma trebuie doar să inventați ceva gogorițe mioritice (am băgat zeci de mii de euro în business-ul meu) și să vă cereți la ziar
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Intr-o zi am sā vin la redactie ! Nu vin cu mâna goalā........ Cum puteti bā scrie aberatii din astea ? Pentru bani ? Pāi dacā e asa vā dau EU niste bani sā îmi.. " Ce este la 1000 de lei nou, la noi e 500 de lei, maxim 600 !" Bāāāāāāā ! DE AIA E JUMATE PRETUL, CĀ PRODUSUL NU MAI E NOU! AU STAT NEMTII CU ***** Cum poti sā prezinti asta ca un avantaj de business????.???

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios)

Raspunde

Sibiu.Adrian

Acum 1 lună

(Acest mesaj a fost moderat din cauză că incită la ură)

Raspunde

Unul

Acum 1 lună

Fain. O afacere cu gunoaie... nemțești.
Raspunde

McD

Acum 3 săptămâni

Cam asa-i aia le pun in strada pentru distrugere si romanasii le iau gratis si le vand la pret de lista. Produsele ar trebui vandute la maxim 25%din pretul unui produs nou avand in veder ca din imagini se observa vechimea si stilul anilor 80-90 ale exponatelor, nu mai vorbim de starea de depozitare sau transport
Raspunde

Aim

Acum 1 zi

Nu le luăm gratis de pe strad, acest lucru nu se mai face de multă vreme. În legătură cu transportul și depozitarea să știți ca avem mare grijă de acest aspect pentru ca dacă le-am deteriora nu ne-am mai atrage clienți, lemne de foc sunt peste tot, chiar și la magazine noi. Iar din punct de vedere al trendului, să știți ca sunt persoane care nu pun preț pe așa ceva , doar ca noi românașii vrem lucruri la modă să nu aibă nimeni ca și noi , avem mașini scumpe și mâncăm pâine cu slănină (și aceasta s-a scumpit!) dar ne place să ne mândrim. Nu vă gândiți ca sunt oameni care au nevoie să își mobileze o locuință și atât nu să se fălească cu lucruri scumpe și la modă.
Raspunde

Lake

Acum 3 săptămâni

I wanted to thank you for this great read!! I certainly loved every bit of it. I have yyou saced as a favorite to llook at new stuff you post… https://WWW.Waste-ndc.pro/community/profile/tressa79906983/
Raspunde

Everard

Acum 3 săptămâni

Thannks for finally writing about >Doii maramureșeni stabiliți lla Sibiu și-au deschis afacere cu mobilă second hand cu investiție inițială de 20.000 de euro: Prețurile sunt sub jumătatea pieței Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus