Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Nevăzători pe bicicletă. Unstoppable are loc la Sibiu, la finele acestei săptămâni

Nevăzători pe bicicletă. Unstoppable are loc la Sibiu, la finele acestei săptămâni

Este al patrulea an consecutiv în care la Sibiu este organizat un eveniment unic în țara noastră: perechi de tineri nevăzători și tipici vor participa la acțiuni de recreere și sportive, care include și un concurs pe biciclete în tandem.

Tineri nevăzători din opt orașe ale României vor veni la finele acestei săptămâni la Unstoppable – sport și mobilitate fără bariere, proiect „strâns legat” de Cursa Sponsorilor din cadrul Turului Ciclist al Sibiului. În cadrul acestei curse se va consuma punctul culminant al Unstoppable, reprezentat de un concurs pe biciclete în tandem, pe fiecare dintre acestea urmând să pedaleze și câte un nevăzător.

„Proiectul a început din dorința unui participant cu deficiențe de vedere de a lua startul la o cursă ciclistă, iar cei de la TSC au răspuns pozitiv și ne-au sprijinit încă de la prima ediție,” amintește Andrei Rusu, organizator din partea Urban Bike Revolution.

Două zile

Prima zi a proiectului este dedicată socializării, cu tururi de bicicletă în jurul Sibiului, combinate cu un picnic în natură cu produse locale și o sesiune de foraging. Seara, participanții vor avea parte de un eveniment special cu muzică și gustări preparate după rețete locale, activități ce pun în prim plan simțurile care ne unesc. „Sibiul are multe de oferit, iar unul dintre domeniile în care se face remarcat este gastronomia. Pe de altă parte, din Sibiu e foarte simplu să ajungi în împrejurimi pe bicicletă, iar proiectul nostru combină toate aceste elemente cu scopul de a demonstra că nu există bariere acolo unde există dorință,” completează Andrei Rusu.

A doua zi este dedicată competiției, echipa Unstoppable fiind una dintre cele mai numeroase și motivate echipe la startul Cursei Sponsorilor din cadrul Turului Ciclist al Sibiului.

Prin intermediul proiectului "Unstoppable", Asociația Urban Bike Revolution își propune să stimuleze schimbul de cunoștințe și să promoveze înțelegerea și respectul reciproc între tinerii nevăzători și cei tipici, transmit organizatorii. Prin interacțiunea directă, se creează un mediu propice pentru învățare și dezvoltare personală, în care toți participanții sunt inspirați și încurajați să depășească barierele personale și să-și descopere adevăratul potențial, mai arată cei de la Urban Bike Revolution.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus