Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Actrița Isabelle Adjani, despre Muzeul Astra. „Este cel mai frumos muzeu etno-natural din lume, incomparabil în vreo cultură umanistă”

Actrița Isabelle Adjani, despre Muzeul Astra. „Este cel mai frumos muzeu etno-natural din lume, incomparabil în vreo cultură umanistă”

Aflată la Sibiu, la FITS, Isabelle Adjani, actriță de film și cântăreață din Franța, a vizitat Muzeul Astra, iar la plecare a lăsat și un mesaj de mulțumire.

„Muzeul ASTRA este cel mai frumos muzeu etno-natural din lume, incomparabil în vreo cultură umanistă. Mulțumesc în numele omenirii!", este mesajul postat de reprezentanții muzeului pe pagina de facebook.

Actrița a fost prezentă pe scenă în a șasea zi de FITS. Cea de-a șasea zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), unul dintre cele mai mari și importante festivaluri de teatru și artele spectacolului din lume, a adus în fața publicului două spectacole extraordinare și mult așteptate. Ambele evenimente s-au jucat cu casa închisă şi au fermecat audiența prin regalul actoricesc și intensitatea emoțiilor transmise de pe scenă.

În singurătatea câmpurilor de bumbac cu John Malkovich și Ingeborga Dapkunaite de Bernard-Marie Koltès, în regia lui Timofey Kulyabin a fost capul de afiș al zilei a șasea de festival. Cei doi actori pornesc într-un dans al vorbelor, dar detaliile și obiectul înțelegerii lor rămân învăluite în mister. În schimb, asistăm la un dialog primejdios, cu vorbe alese cu măiestrie, despre dorință și împlinire, rațiune și simțire, putere și sexualitate. A fost prima dintre cele trei reprezentaţii programate la această ediţie a FITS.

Freamătul sufletului, de Valérie Six, a fost cel de-al doilea moment mult așteptat al zilei, în care faimoasa actriță Isabelle Adjani a oferit un recital poetic extraordinar în fața unui public cuprins de magia cuvintelor. Legendă vie a cinematografiei franceze, Isabelle Adjani a urcat pentru prima dată pe scena de la FITS pentru a interpreta The Murmurs of the Soul (Freamătul sufletului), în care dă glas textelor unor giganți ai literaturii, printre care Marguerite Duras, Cynthia Fleury, Camille Laurens, Françoise Sagan, Neige Tigre.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 17585

Comentarii

4 comentarii

Eco

Acum 3 săptămâni

MULȚUMIM !! Mulțumim celor ce lucrează cu dăruire și fac posibil să continue acest muzeu unic și fermecător!
Raspunde

Sibian

Acum 3 săptămâni

Da,muzeul este frumos!Dar care-i meritul vostru?"Meritul" vostru este că ați trimis câteva mii de sibieni acasă din muzeul lor!Voi chiar nu înțelegeți că este total nejustificat să ceri 35 de lei pe un bilet și 300 pe un abonament?Lăcomia unui cămătari i-a privat pe sibieni de un loc drag lor,loc unde să se odihnească și să-și ostoiască rănile sufletesti!Pentru asta veneau sibienii acolo,nu pentru gălăgia și bîlciul de doi bani pe care le-ați creat!
Raspunde

Alu Nelu

Acum 3 săptămâni

Poate din tot purcoiul de bani de pe bilete și abonamente, se mai gândește domnu' Cipi să mai și reapare ce e de reparat prin muzeu. Aleile asfaltate au crăpături de o jumătate de metru, unele case stau să cadă, acoperișuri făcute praf prin care plouă înăuntru, exponate distruse, etc. Pe vremea lui Bucur se acorda mai multă atenție acestor lucruri.
Raspunde

Unul

Acum 3 săptămâni

Dumnezeu să-l odihnească pe Corneliu Bucur, că numai datorită lui Muzeul Astra e un muzeu frecventabil. Dacă era după cei de acum, care-i lasă pe oamenii ăia care folosesc gospodăriile să-și bată joc de ele și de vizitatori...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus