Duminică,
21.07.2024
Ploi Scurte
Acum
25°C

Apă Canal, după ce a informat despre infestarea cu materii fecale a râului Sadu: „Este mai degrabă o îngrijorare manifestată față de calitatea viitoare a acestei surse de apă”

Apă Canal, după ce a informat despre infestarea cu materii fecale a râului Sadu: „Este mai degrabă o îngrijorare manifestată față de calitatea viitoare a acestei surse de apă”

După ce acum două zile a emis o adresă către câteva instituții publice referitor la infestarea cu materii fecale a unui râu din care preia apă brută, reprezentanții Apă Canal SA au emis un comunicat de presă pentru a liniști populația.

„Referitor la informațiile care circulă în mediul online, dar și în presa locală, despre calitatea apei brute din sursa râul Sadu, la care este atașată și o adresã oficială pe care Apă Canal Sibiu a înaintat-o către instituțiile locale abilitate, facem următoarele precizări: Calitatea apei potabile furnizată de Apă Canal Sibiu în întreaga arie de operare este una foarte bună și se încadrează în toți parametrii prevăzuți în legea potabilității”, se arată în comunicatul remis în atenția cititorilor Turnul Sfatului.

Referitor la adresa transmisă acum două zile primăriei din Râu Sadului, dar și altor instituții care s-ar putea implica în rezolvarea acestei situații (CJ, Apele Române, Garda de Mediu, Prefectura etc), reprezentanții Apă Canal SA arată că rolul acesteia nu are rolul de a alarma, ci de a mobiliza.

„Scrisoarea în cauză reprezintă o inițiativă de mobilizare a instituțiilor statului, împreună cu Apă Canal Sibiu, de întrajutorare a comunității din Râu Sadului, în scopul realizării unui sistem de colectare-tratare a apelor uzate menajere, provenite din aria respectivei localități. Adresa respectivă nu reprezintã în niciun caz o alarmare asupra unei eventuale contaminări a calității apei potabile, ci este mai degrabă o îngrijorare manifestată față de calitatea viitoare a acestei surse de apã și un imbold la demararea unor măsuri administrative necesare, în vederea soluționării pe viitor a acestei potențiale probleme”, se mai arată în comunicatul emis vineri de Apă Canal.

Acum două zile, Apă-Canal a emis o informare către mai multe instituții publice prin care avertizează că – din cauza lipsei canalizării în Râu Sadului – calitatea apei râului care traversează localitatea „se depreciază drastic”, înregistrându-se depășiri și de 36 de ori ale anumitor parametri. Situația durează de ani buni și se agravează tot mai mult, soluția fiind una politică: alocarea de fonduri cu depășirea standardelor de costuri, pentru a fi finanțată o rețea de canalizare în Râu Sadului. Informarea respectivă a ajuns și în spațiul public.

Citește și Presiune pe autorități: râul Sadu, de unde se captează apă pentru alimentarea populației, este amplu contaminat cu materii fecale. „Sperăm să funcționeze presiunea”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Adriana C.

Acum 3 săptămâni

Pai de ce nu face Apa Canal o retea de canalizare in Sadu? Nu au bani? Dar de sediu si masini noi au? Nu de aia scumpesc apa de la 1 iulie?
Raspunde

Spornic

Acum 3 săptămâni

Măi adriane, decât să caști gura și să-mpuți, mai bine întoarcete pe partea cealaltă, poate te-i trezi! Tu confunzi apa canal cu primaria Sadu. Da' vezi că Râul Sadului nu-i una cu Sadu!
Raspunde

Xxx

Acum 3 săptămâni

Ca de obicei...cind e vb de o problema se da un comunicat...steril. daca era vb de o lauda citeam ca a declarat ..x...cu nume si prenume! Pt ...cunoscatori
Raspunde

Bebe

Acum 3 săptămâni

Vad ca vati rasucit dl Maier probabil sa nu ne panicati ,dar problema ramine ,,cred ca ar fi mai bine sa va ginditi mai mult cum sai ajutati cu efectuarea unei retele de canalizare altfel riscul ramine la consumatori.
Raspunde

Perspicace

Acum 3 săptămâni

Te bagi Bebe? Pui niște bănuți să-i ajutăm pe sărmanii din Râul Sadului? Poate astfel fac și ei niște economii să-și mai trântească niște viloace!
Raspunde

Cioran

Acum 3 săptămâni

In ultimii 10 ani Apa Canal Sibiu a obținut pentru extindere, SUTE de milioane de euro nerambursabili. Se pare că niciodată nu au luat în calcul ,fie a muta captarea in amonte de Râu Sadului, fie a canaliza Rau Sadului, fie ambele variante. Halal viziune.
Raspunde

@cioran

Acum 3 săptămâni

Ciolănele...da poate că de milioanele alea ți-a făcut și ție viața ceva mai bună. Tu ai habar, măcar cât negru sub unghie, care sunt regulile utilizării fondurilor europene, dacă tot te dai mare "viziune"!...
Raspunde

Bebe

Acum 3 săptămâni

bravo dl cioran iii ati pus problema cum trebuie ,cum nimemeni nu a pus-o asa se rezolva problema pentrun ca noi sibienii care platim tarife marite la apa canal sintem afectati , dna fodor proaspat votata ce parere are ???? --
Raspunde

Oxford

Acum 3 săptămâni

Lui bebe si ciolanel: ia vedeti voi ce "tarife" plateste restul tarii! Sibiul e pe locul 39 la tarife, din cei 43 de operatori apa-canal. Iar pe langa domna Fodor mai sunt alti 35 de primari si primării care au aprobat "tarifele", dar vorba ceea ciolănei: porcului de rasă, de nimic nu-i pasă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus