Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Sașii din Cârța au participat la Sărbătoarea Cununii. „Este un moment de odihnă și bucurie”

Sașii din Cârța au participat la Sărbătoarea Cununii. „Este un moment de odihnă și bucurie”

Comunitatea săsească din localitatea sibiană Cârța a participat duminică la Sărbătoarea Cununii, un moment de „odihnă și bucurie,” se arată pe pagina de facebook a Consiliului Județean Sibiu. 

Sașii o numesc „Det Kryinemachen”, germanii „Koronenfest”, în timp ce românii o cunosc sub denumirea „Sărbătoarea cununii”, marcată în comunitățile săsești cu ocazia Sfințiilor Petru și Pavel sau în duminica imediată acestei zile.

Curtea Abației Cisterciene din Cârța s-a umplut de tineri îmbrăcați în costume populare săsești, care au purtat cununa din crengi de stejar și flori de câmp în zona centrală a comunei, apoi au ridicat-o pe stâlpul special amenajat în parc, povestesc reprezentanții CJ Sibiu. 

Fanfara „Blaskapelle” din Turnișor a susținut un vast program muzical, iar tinerii din Cârța și invitații lor din Sibiu au oferit publicului numeros o suită de dansuri tradiționale săsești.

„Este un moment de odihnă și bucurie, în care sărbătorim încheierea lucrărilor agricole de primăvară și ne pregătim de seceriș”, a descris Michael Reger, preotul evanghelic din Cârța, invitând încă de pe acum asistența la următoarea ediție a „Koronenfest”.

foto CJ Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus