Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
21°C

Mihai Suciu, inginerul care ajută gratuit cu meditații elevii de 5 la mate să ia peste 9 la BAC, a reușit și anul acesta: „Nu vă mai luptați cu sistemul educațional!”

Mihai Suciu, inginerul care ajută gratuit cu meditații elevii de 5 la mate să ia peste 9 la BAC, a reușit și anul acesta: „Nu vă mai luptați cu sistemul educațional!”

În iarna anului 2023, Mihai Claudiu Suciu își propunea să mediteze 100 de elevi asumați pe care să-i ridice de la nota 5 la peste 9 la matematică. Și asta până la examenul de Bacalaureat. Acum Mihai „își numără bobocii” cu mândrie. Este de părere profesorii de la clasă sunt mult prea încorsetați de programa școlară și că, uneori, intervenția cuiva din experior poate aduce o nouă viziune. 

„Încă nu am toate notele de la elevi. Până acum nu am acea valoare de 100, dar nici departe nu sunt. Am 67 de persoane care au răspuns și din ele cel mai mult au crescut între 4 și 5 puncte.”

Mihai spune că reușește să motiveze și să-i facă pe elevi să înțeleagă matematica punând în practică două lucruri importante: pregătirea și conștientizarea.

„Pregătirea tehnică prin care ei învață matematica și, pasul doi, le arăt ceea ce ei ar putea face cu viata lor dacă ar lua BAC-ul cu notă mare, ce uși se pot deschide și ce uși se pot închide dacă nu vor ajunge acolo. Îi obișnuiesc să își stabilească target-uri și să le urmărească în mod constant”, spune Mihai.  

Tânărul inginer consideră că profesorii sunt obligați să se țină de programă și nu reușesc să sintetizeze totul pentru a face strict ceea ce se cere le BAC. „Atunci când voi ajunge profesor mă voi dedica strict dezvoltării lor prin trasarea clară de obiective anuale pentru fiecare elev”, își întărește convingerea Mihai. Și spune asta pentru că ia în considerare, din ce în ce mai serios, posibilitatea de a deveni cadru didactic.

De asemenea, crede că sunt cazuri în care este nevoie de intervenția cuiva din exterior pentru ca un elev să evolueze. „În unele cazuri, da. Cum de cele mai multe ori profesorii sunt restrânși de programă, un ajutor extern ar aduce o nouă viziune. Însă cum unii profesori reușesc să facă lucuri excelente fără alt ajutor, nu înseamnă că orice ajutor venit din exterior va înseamna și ceva bun”, mai spune Mihai.

Elaborează și un program de dezvoltare personală

După experiența acestor aproape 18 ani de meditații gratuite, cea mai importantă problemă pe care tânărul inginer a depistat-o este lipsa elevilor de sprijin moral și a oricărui program de dezvoltare persoanală în timpul școlii. Acesta a fost motivul creării unui alt program: FTP (Fast Transformational Program).

„Prin FTP am reușit să-i motivez mai mult și să le transmit emoția necesară declanșării unei dorințe profunde de dezvoltare”, spune Mihai.

Acest program este în sine, un curs intensiv de dezvoltare personală care se concentrează pe dezvoltarea abilităților de autodezvoltare și atingere a potențialului maxim înainte de absolvirea liceului. Programul are o durată de trei luni, este structurat în patru părți și acoperă o gamă largă de subiecte, inclusiv partea de Intenție, Atenție, Meditație, Psihologie și pregătire pentru Matematică de Bacalaureat.

În final, Mihai le dă un singur sfat elevilor săi. „Nu vă mai luptați cu sistemul educațional, luptați ca voi să fiți cei mai buni și astfel se vor schimba multe în bine”, spune el. 

Pe Mihai Claudiu Suciu îl puteți găsi pe pagina lui de facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

12 comentarii

Sparrow

Acum 2 săptămâni

Ce mama zmeului înseamnā ELEVI ASUMATI ?????.....????????. Ce************ si **** calului sunt aceste sintagme si la ce se referā????????? " Avem un colectiv de 27 de elevi din care 8,8% sunt asumati" " Cele 20 de candidate la statutul de Miss îsi etaleazā cele 39 de picioare sexy " Bā, v-ati pierdut mintile????? Toti?
Raspunde

Sibian

Acum 2 săptămâni

Inginere, ti-ai gasit vocatia! Una-i scoala, alta-s meditatiile. La meditatii esti liber, la scoala esti incorsetat de tott felul de aiureli: presiunea conducerii scolii, a programei, a parintilor, a inspectorilor. Plus ca la meditatii vin ca sa invete, la scoala vin ca sa socilaizeze, sa fumeze o tigara impreuna, sa se distreze... Nimeni dintre noi n-a inventat apa calda...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@călărășean

Acum 2 săptămâni

Ce te bagi, că n-ai făcut școală
Raspunde

Peda Gogu

Acum 2 săptămâni

Omul sfințește locul , ar trebui ca Ministerul Educației sa-l coopteze intr-o forma sau alta , pe bani bineînțeles, sa-i consilieze cu ce se mănâncă învățământul on line . În mod normal ar trebui ca toată materia de 12 ani de la absolut toate profilurile sa fie disponibila on line în format video , astfel fiecare elev putând insista pe ce nu a înțeles, repetitio est mater studiorum et pater laborum
Raspunde

Zzz

Acum 2 săptămâni

Felicitari, Mihai! este halucinant cum 2 comentarii, unul fara cap si coada, celalalt de la un academician de fotoliu, primesc likes iar al treilea, apreciativ, constructiv, pozitiv ajunge ascuns datorita voturilor negative. we are sick for real...
Raspunde

@Zzz

Acum 1 săptămână

Daca voiești îți dau eu un like de nu-l poți duce! Cu dl. inginer n-am nimic, bravo lui! Dar m-am saturat de haiducii de tastatura!
Raspunde

Peda Gogu

Acum 2 săptămâni

Bineînțeles ca domnul inginer nu este văzut cu ochi buni de întreaga industrie de meditații care învârte bani frumoși , un exemple perfect de plata de doua ori a aceluiași serviciu
Raspunde

@Peda Gogu

Acum 2 săptămâni

Pedagogule, vorbești în pilde! Ia pune tu mana și acționează, apoi da sfaturi!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@@calarasan

Acum 1 săptămână

Poate tu!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Carcotasul de serviciu

Acum 1 săptămână

Da, lăudabil ceea ce face. Dar, totuși, din ce trăiește? Are timp sa-si practice profesia de baza, daca da meditații gratis unor nefericiți? Ori e rentier și se plictisește acasă?
Raspunde

34378

Acum 1 săptămână

vad ca esti prea puturos sa faci o mica cautare, mai bine iti rupi botul online https://www.mesajul.ro/un-inginer-ofera-meditatii-gratuite-la-mate-pentru-elevi-cu-note-sub-5-vreau-sa-i-aduc-pe-toti-la-nota-9-video/
Raspunde

Popescu

Acum 1 săptămână

Bravo lui! E nevoie de astfel de oameni care sa ajute elevii! Sa i facă pe aceștia să conștientizeze și că statul are mare nevoie de elevi care sa ia Bacul. Statul, guvernul are maxim nevoie de plătitori de taxe și impozite. Fara copii, guvernul nu are de unde sa și crească salariile , diurnele, indemnizațiile. E nevoie de natalitate crescuta!! Adulți, faceti copii ca sa se folosească de ei statul pe care îl susțineți. E nevoie de multi plătitori de impozite!! Neapărat! Și BOR vrea natalitate crescuta altfel pieriți in Iad, că nu susțineți familia , tara și statul care înseamnă de fapt niste mârșavi care te taie daca nu le plătești birul. Tinerilor, părinții se folosesc de voi și statul se folosește de voi. Nu mai pieriti in accidente, nu va mai îmbăiați in lacuri sau in Marea Neagra, că va tot înecați și politicienii plâng că mor tinerii și nu au de unde plati pensiile conform ideologiilor aplicate capitaliste. Statul (politicienii, armata, Sri) jubileaza când mor pensionarii că nu le mai plătesc pensii și au de unde să mă ia bani pentru interesele lor. La mai mare conștientizare, da!! Succes, elevi, in sistemul acesta canibalic din Romania! Așa e peste tot. Sper sa vă înfruntați părinții sclavi care v au adus în această lume mizerabila condusă de mortăciuni și despre care nu v au spus nimic. V au spus că poți să fii ce vrei tu și că vei avea de toate prin serviciu cinstit. Hahaha
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus