Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
20°C

S-au depus peste 800 de contestaţii în Sibiu, după examenul de Bacalaureat. Cele mai multe sunt la Limba şi literatura română

S-au depus peste 800 de contestaţii în Sibiu, după examenul de Bacalaureat. Cele mai multe sunt la Limba şi literatura română

837 de contestații s-au depus în urma examenului de Bacalaureat în județul Sibiu, anunță Inspectoratul Școlae Sibiu, într-un comunicat de presă. Rezultatele finale se vor afişa vineri, 12 iulie.

În această dimineață ora 18.00 s-a finalizat etapa de depunere a contestaţiilor pentru rezultatele obţinute de elevi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, la nivelul celor 9 de centre de examen din judeţul Sibiu.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse de către elevii de la centrele de examen Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" Sibiu (119), Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "Terezianum" Sibiu (116), Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" Sibiu (116) şi Colegiul Tehnic "Cibinium" Sibiu (99).

De asemenea, cel mai contestat examen a fost cel de la Limba şi literatura română (profilul real) – 262 de contestații. Urmează apoi același examen, însă la elevii de la profilul uman, cu 96 de contestații.

”În conformitate cu OMEN 4 950/2019, art. 11, alin. (4) şi art. 12, aln. (1), cu modificările şi completările ulterioare "nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este notă definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă"”, precizează conducerea IȘJ Sibiu în comunicat.

Centralizarea, după depunerea contestaţiilor de către elevi:

Disciplina - Număr contestaţii

Limba şi literatura română (real) - 262

Limba şi literatura română (uman) - 96

Limba şi literatura germană maternă - 34

Matematică (mate-info) - 17

Matematică (pedagogic) - 1

Matematică (ştiinţele naturii) - 23

Matematică (tehnologic) - 73

Istorie - 124

Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană - 28

Biologie vegetală şi animală - 77

Chimie anorganică (tehnologic) - 4

Chimie organică (teoretic) - 3

Economie - 1

Filosofie - 1

Fizică (tehnologic) - 2

Fizică (teoretic) - 6

Geografie - 52

Informatică (mate-info) C/C++ - 6

Informatică (ştiinţele naturii) C/C++ - 5

Logică, argumentare şi comunicare - 19

Psihologie - 3

TOTAL - 837

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sibian

Acum 2 săptămâni

Noa, sa se rezolve pozitiv!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus