Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Știrile zilei - 10 iulie: Toate drumurile duc spre... vest * Chestionarul TS * A explodat sau nu a explodat?

Știrile zilei - 10 iulie: Toate drumurile duc spre... vest * Chestionarul TS * A explodat sau nu a explodat?

Vă prezentăm o selecție a știrilor de azi, 10 iulie:

Toate drumurile duc spre... vest

În 4 ore și 55 de minute se poate ajunge din Sibiu, în Budapesta, cu mașina. Cei 511 kilometri care despart Sibiul de capitala Ungariei se străbat mai repede decât cei 325 de kilometri, până la București.

Strada Avram Iancu nu e „verde”

Încă un copac rupt de mașină în centrul Sibiului. Primăria spune că nu se pot monta stâlpi astfel încât mașinile să nu mai urce pe trotuar.

Chestionarul TS

Turnul Sfatului lansează un chestionar către elevii din ani terminali și către toate persoanele implicate în procesul de educație - părinți, cadre didactice, directori, inspectori școlari - pentru a găsi propuneri rezonabile privind modul în care se pot vizualiza lucrările scrise ale candidaților la probele din cadrul examenelor naționale. În acest moment, vizualizarea lucrărilor se poate face doar după contestații și după afișarea rezultatelor finale, atunci când nimic nu mai poate fi făcut sau schimbat. Și, cel mai important, atât elevul, cât și părintele în cazul elevului minor, nu văd decât o lucrare curată, fără corecturi, fără să li se explice nimic și fără punctajele acordate la evaluare pe fiecare cerință din subiecte.

Un bloc la preț de apartament... în Copșa Mică

Un bloc de locuințe ce ar putea fi transformat într-un hotel cu 20 de camere e scos la vânzare pe OLX, iar prețul este unul ce poate fi comparat cu cel al unui apartament din Sibiu: 125 de mii de euro.

„Schimbarea la față a Spitalului județean” se amână a cincea oară

Lansat din primăvara anului 2018, cu termen estimat inițial pentru finalizare în 2021, proiectul de reabilitare termică a trei clădiri din cadrul Spitalului județean Sibiu a ajuns să fie prelungit de multe ori. În cursul zilei de miercuri, a fost votată schimbarea sursei de finanțare, după ce vechiul program nerambursabil s-a încheiat înainte ca lucrările de reabilitare termică să fie finalizate.

Drumul județean

Drumul județean care leagă Sibiul de Transalpina prin satele din Mărginimea Sibiului a ajuns la faza proiectului tehnic. Consiliul Județean Sibiu își asumă prin decizie extraordinară că va finaliza proiectul în termen după ce va primi finanțarea.

A explodat sau nu a explodat?

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a intervenit miercuri după-masă pe bulevardul Nicolae Bălcescu unde a fost semnalată o explozie subterană.

Avem urși. Ce facem cu ei?

Ministrul Mediului propune împușcarea urșilor care se apropie de localități. Ciolacu cere o sesiune extraordinară în Parlament. Organizaţia de mediu Agent Green a anunţat, miercuri, că va reclama Guvernul României la Comisia Europeană, după cazul tinerei ucisă de un urs pe traseul turistic Jepii Mici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 689

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus