Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
21°C

Bloc în Copșa Mică, scos la vânzare la preț de apartament în Sibiu. Aici locuia conducerea fabricii Sometra. ”Se pretează pentru hotel”

Bloc în Copșa Mică, scos la vânzare la preț de apartament în Sibiu. Aici locuia conducerea fabricii Sometra. ”Se pretează pentru hotel”

Un bloc de locuințe ce ar putea fi transformat într-un hotel cu 20 de camere e scos la vânzare pe OLX, iar prețul este unul ce poate fi comparat cu cel al unui apartament din Sibiu: 125 de mii de euro.

Blocul a fost construit în anii 60 pentru familiile conducerii și inginerilor care lucrau pe platforma industrială din Copșa Mică.

”Aici erau cazați pe vremuri șefii de la Sometra. Aici erau și locuințele inginerilor. Eu l-am cumpărat de la Sometra acum 7, 8 ani. E pretabil pentru un hotel, eu nu-mi permit din punct de vedere financiar să fac investiția asta. Este la intersecție, se vede peste tot, eu îl văd un hotel pentru tranzit. E chiar în mijlocul Copșei”, explică vânzătorul.

Clădirea de vânzare se află situat la intersecția cu drumul Blajului, în centrul orașului Copșa Mică.

Blocurile vechi ale muncitorilor de pe platforma Sometra au fost după anii 90 o mare problemă pentru administrația locală.

În 1997, primarul de atunci al orașului, Martin Szekey, a scos la licitație mai multe blocuri întregi, acestea aflându-se de atunci într-o stare jalnică.

”A fost o licitaţie care printr-o comisie de evaluare a stabilit preţul unui apartament la 150.000 de lei, aceasta însemnând în jur de 6 milioane de lei pentru un bloc întreg”, a spus primarul într-un interviu acordat în august 1997 revistei Flacăra.

Întrebat dacă prețul nu e prea mic, primarul a replicat:

”Nu, dacă ar fi fost ale mele eu le-aş fi dat şi pe gratis, numai să vină cineva şi să le facă locuibile. De altfel, comisia de evaluare se află înproces cu Camera de Conturi de vreo 5 luni, pe baza unor reclamaţii primite acolo. Cei de la Camera de Conturi pretind că trebuiau organizate licitaţii succesive pornindu-se de la suma de minimum 600.000 lei pentru un apartament, iar dacă nu se vindeau se putea ajunge şi la suma la care am licitat noi”, mai spunea primarul de atunci.

Platforma industrială din Copșa Mică a fost înființată în anul 1939 ca societate particulară pe acțiuni, pentru producerea de zinc metalurgic.

Întreprinderea a fost naționalizată în anul 1948. În perioada 1950-1960 întreprinderea a făcut obiectul unei dezvoltări etapizate pentru extinderea capacității de distilare a zincului până la 28.000 t/an.

După Revoluție, s-a produs o depreciere a activității economice pe întreaga țară, iar producția de aici a suferit un declin, coborând până la cca. 25% din nivelele realizate anterior. În cursul anilor, uzina a purtat diferite denumiri: SONEMIN, U.C.M., 21 DECEMBRIE, I.M.M.N, iar din 1991, SC SOMETRA SA.

Societatea a fost considerat cel mai mare poluator din România și unul din cei mai importanți din Europa.

Sursa foto: OLX

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Sparrow

Acum 2 săptămâni

Hiroshima arāta mult mai bine la 36 de minute dupā bombardamentul cu bomba atomicā.
Raspunde

Newman

Acum 2 săptămâni

Se preteaza la demolare!
Raspunde

Copseanul

Acum 2 săptămâni

Nu stiu cine v-a spus asa ceva. Blocul acesta era pentru persoane/ barbati necasatoriti care lucrau la fostul IMMN dinainte de Revolutie. Inginerii locuiau, de regula, in asa-zisul „bloc al englezilor”.
Raspunde

???

Acum 2 săptămâni

Unde mi-e comentariul???
Raspunde

Banditul

Acum 1 săptămână

30 de bascule de moloz la prețul asta...e pe nimik..:-)))

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus