Marţi,
29.04.2025
Partial Noros
Acum
17°C

Turcii care construiesc autostrada Sibiu – Făgăraș vor să facă la Cârța organizarea de șantier pentru loturile 2 și 3. Stații de asfalt și de betoane, spații de cazare și rezervoare de combustibil

Turcii care construiesc autostrada Sibiu – Făgăraș vor să facă la Cârța organizarea de șantier pentru loturile 2 și 3. Stații de asfalt și de betoane, spații de cazare și rezervoare de combustibil

Societatea turcă Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret Anonim Șirketi Instambul, care a câștigat licitația de construire a autostrăzii Sibiu – Făgăraș a depus la Agenția de Mediu documentele necesare pentru ridicarea organizării de șantier pentru autostrada A13 Sibiu – Făgăraș.

Aceasta va fi necesară pentru loturile 2, Avrig - Mârșa (DJ 105 G) – Arpasu de Js (DN1) și lotul 3 Arpașu de Jos (DN 1) – Sâmbăta de Sus  (DJ 105B).

Locația stabilită pentru organizarea de șantier se află la Cârța și aparține societății Drumuri și Poduri Sibiu, aici fiind în trecut un depozit pentru materiale antiderapante pentru drumuri.

Vor fi ridicate la Cârța construcții cu caracter provizoriu două stații de asfalt, două stații de betoane și zonele de depozitare betoane și asfalt, rezervoare stocare GPL, zonă de spălare și ungere și pompă de benzină, după cum se precizează în documente.

Citește și:

Ironia istoriei: Acum aproape 600 de ani turcii foloseau drumul să jefuiască Transilvania. Astăzi, primesc 4,8 miliarde de lei să-l construiască. Banii îi dau europenii

O clădire deja existentă în zonă va fi folosită ca atelier și depozit

”În partea sudică a incintei, central, la baza taluzului se vor amenaja laboratorul și o magazie (ambele din module de containere) Zona destinată locuirii (pentru personal - muncitori, maiștri și ingineri) este amenajată în partea de sud-vest a incintei. Vor fi amplasate, modulat, clădiri din containere astfel : Clădire dormitor pentru muncitori — cu regim de înălțime P+l- 4 buc; Clădire dormitor pentru maiștri — cu regim de înălțime P+l — 4 buc; Clădire dormitor pentru ingineri — cu regim de înălțime parter— 4 buc; Clădire zona odihnă ingineri — cu regim de înălțime parter — 2 buc; Clădire zonă odihnă muncitori — cu regim de înălțime parter— I buc 4; Clădire spălătorie — cu regim de înălțime parter— I buc; Clădire bucătărie — cu regim de înălțime parter— I buc”, se arată în documentația depusă la Agenția de Mediu.

Sibiu – Făgăraș – 68 de kilometri și 7 miliarde de lei

Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri (cu 5 km drum de legătură Lot 4), cuprinde 4 loturi, iar durata este de 48 de luni din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier. Investiția se ridică la aproape 7 miliarde de lei. Este prima secțiune a Autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov).

Tronsonul 1 Sibiu (Boița) – Avrig – Mârșa are 14 kilometri și valoare estimată între 2 și 2,4 miliarde lei.

Tronsonul 2 Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) este în lungime de 19,92 km și are o valoare estimată între 1,7 și 2 miliarde lei.

Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și are o valoare estimată de 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei.

Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), are o valoare totală estimată 1,1 și 1,37 miliarde lei.

  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cornel Sibianul

Acum 9 luni

Alin Bratu, pe lângă faptul că nu cunoști unde se termină segmentele funcționale din autostrada A1 construite intre 2005 și 2022( Nădlac - Margina & Holdea - Boița), mentionezi greșit locul de unde începe viitoarea autostradă A13. Ei bine, după ce m-am documentat pot scrie că traseul autostrăzii A13 va fi Boița - Avrig Sud -Făgăraș sud - Șercaia sud - nord Codlea - Nord Brașov -pasul Oituz și, în final se va uni lângă Bacău, după un număr de ani, cu autostrada A7. Citește informații despre Autostrăzile din România pe ro.wikipedia. org ! Este atât de simplu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus