În ultimele zile s-a viralizat online o postare prin care locatarii străzii Muncitorilor din cartierul Gușterița erau ironizați și comparați cu celebra vorbă populară despre Caracal pentru că ar parca pe latura opusă a străzii față unde sunt locurile trasate.
Actualizare:
Primăria Sibiu anunță că va reface marcajele rutiere chiar de săptămâna aceasta.
Știre inițială:
Postarea în cauză a fost preluată și de o parte a mass-media din Sibiu, fără ca cineva să verifice realitatea din teren, motiv pentru care locatarii străzii sunt nemulțumiți că au ajuns să râdă lumea de ei, deși nu fac nimic greșit.
Un locatar al străzii arată că malul de pământ face foarte dificilă ieșirea din mașină, dacă parchează pe stânga
În realitate, explicația este mult mai simplă și de bun simț.
”Fiind o stradă îngustă, cu sens unic, locurile de parcare sunt limitate. Este cineva de pe strada Anul 1848 (stradă învecinată n. r.) care are mai multe mașini și își aducea câte una în fața casei la noi, pe care o lăsa parcată cu zilele. Un vecin l-a observat acum câteva zile și i-a zis: ”Vecine, ne iei locul nostru de parcare, oricum nu sunt destule. Dacă o mai aduci aici, o să sun la primărie să vină să ți-o ridice!”. Supărat că i s-a atras atenția, eu cred că omul acela a făcut o postare pe facebook în care ne lua în derâdere pentru că marcajele sunt pe partea stângă și noi parcăm pe partea dreaptă. Și presa a preluat direct postarea aceea fără să vină unul să vadă care e realitatea”, a explicat pentru Turnul Sfatului un locatar al străzii.
Marcajele acoperite cu vopsea neagră au redevenit vizibile
Cât privește locurile de parcare pe o parte a străzii și mașinile oprite pe cealaltă parte, explicația este la fel de simplă.
”Acum șase ani primăria ne-a modernizat strada. Au refăcut carosabilul, trotuarul, au îngropat cablurile de comunicații să nu avem fire atârnate, au amenajat scurgerea pluvială, totul bine, nu ne plângem. Atâta doar că cine a făcut proiectul nu a venit la fața locului și a pus parcarea pe partea stângă, fără să vadă că acolo este un mal de pământ. Pur și simplu nu poți deschide ușa la mașină complet. Iar dacă ieși cumva din mașină, în cea mai mare parte a timpului sunt buruienile de un metru, e greu să mergi. Le-am atras atenția muncitorilor încă de când lucrau la finisaje și mi-au spus că așa e proiectul, că a fost făcut din dronă, ei nu pot să-l schimbe”, spune o doamnă care locuiește pe strada Muncitorilor de mult timp.
Un locatar arată că ieșirea sau intrare în curți, cu mașina, este foarte dificlă în cazul un parcări pe stânga
Aceeași doamnă continuă.
”La câteva zile după ce strada a fost inaugurată, adică acum vreo șase ani, am făcut sesizare la primărie să vină să vadă situația cu locurile de parcare. Au venit, au constatat și ei că avem dreptate. În plus, strada fiind îngustă, dacă cineva parchează pe partea stângă noi mai putem fizic intra sau ieșit din curți cu mașinile. E virajul prea scurt. Imediat angajații primăriei au șters marcajele cu vopsea neagră, au mutat indicatorul rutier ”P” de pe stânga pe dreapta și, când să traseze noile linii de parcare ne-au spus că au rămas fără vopsea și că vor reveni a doua zi. Nu a mai revenit nimeni de atunci, dar noi am parcat corect. Soma vine zilnic să ne spele strada și pentru că folosesc periile, în timp, vopseaua neagră s-a șters, au redevenit vizibile marcajele inițiale. Aceasta este explicația, nu toate prostiile care au apărut pe internet. Să le fie rușine celor care au făcut aluzie la Caracal”, mai spune doamna.
Spusele femeii sunt întărite de vecini, care de cinci ani parchează pe partea dreaptă, precum și de indicatorul rutier mutat pe dreapta.
Reporterul Turnul Sfatului a solicitat oficial un punct de vedere primăriei cu privire la marcajele șterse și refacerea lor, pe care îl vom publica de îndată ce-l vom primi.
Cu această ocazie locatarii străzii Muncitorilor țin să atragă atenția că au în fața caselor un nuc de mari dimensiuni, ale cărui crengi au ajuns până la firele de curent electric, iar de fiecare dată când bate vântul și se mișcă ramurile li se întrerupe pentru o fracțiune de secundă curentul, ori le licăre becurile. ”Știm că nucii sunt protejați în România, dar o toaletare cred că este permisă”, încheie sibienii de pe strada Muncitorilor.
”Inspectorul” zonal
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 5148
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Relu Antonie
Acum 3 ore
@HBomb
Acum 3 ore
MAN
Acum 4 ore
Andreas
Acum 4 ore
Calin