Oficial se numește Business Lunch, însă în realitate este o cantină de tipul ”împinge tava” care funcționează în Centrul de Afaceri de lângă stadion. L-am testat săptămâna trecută și în ciuda numelui pompos, m-am simțit ca la o pomană într-un local simpluț. Dar asta nu e neapărat ceva negativ.
În Business Lunch ajungi urcând la etajul I al clădirii din sticlă aflată vizavi de Sala Transilvania. Aici mănâncă zilnic mai toți angajații firmelor din zonă, plus o mulțime de alți clienți sosiți de prin toate colțurile Sibiului. La mele vecine se aflau atât muncitori în salopete, cât și studenți și oameni la costume. Ba chiar am văzut și pensionari care profită de prețurile mici.
Meniul este unul simplu, două, trei ciorbe, câteva feluri de mâncare și un desert. Spre exemplu, zilele trecute aveau ciorbă de văcuță, ciorbă de legume, cașcaval pane, paste cu ceva sos, piure de cartofi, friptură de porc și șaorma. Nu sunt preparate sofisticate, ci mai degrabă banalități pe care le face orice gospodină. Important este că sunt proaspăt gătite și gustoase. Ai impresia că mănânci la mătușa acasă, la un restaurant. Aceeași atitudine o transmit și doamnele amabile și sfătoase din spatele tejghelei.
Atmosfera în Business Lunch este una liniștită, se vorbește mai mult în șoaptă, de aici și senzația că mă aflam la o pomană. Mese simple, mâncare ”de casă”, oameni care înfulecă în tihnă, altfel spus nu prea are nimic de-a face cu un local unde să vină oameni de afaceri și să discute bani și profit, ci mai degrabă un local de cartier unde, din când în când, se mai organizează și câte o pomană pentru cei plecați.
Ca la majoritatea evenimentelor de tip pomană, mâncarea este bună și gustoasă. Inclusiv desertul este suprinzător, deși îți este oferit la casă într-o punguță, deci nu are neapărat cea mai plăcută prezentare.
Un alt detaliu care mi s-a părut drăguț este că au dozator de apă în mijlocul cantinei și oricine se poate servi, fără să trebuiască să cumperi apă separat. Mai economisești câțiva lei. Oricum prețurile sunt destul de mici. Eu am plătit pe o ciorbă, o friptură cu pilaf și o salată de ardei, plus o prăjiturică, suma de 31 de lei. Au și meniu restrâns, adică fără ciorbă, la 28 de lei.
În concluzie, Business Lunch nu are nicio treabă cu un restaurant de afaceri, este un local de tip ”împinge tava”, dar cu mâncare decentă și ieftină.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 11434
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Sibianul vesel
Acum 3 ore
Unsibian
Acum 4 ore
PUTEREA
Acum 4 ore
La noi la sat reactionam, nu preintampinam
Acum 5 ore
Sibian