Luni,
13.01.2025
Innorat
Acum
-6°C

Consiliul Județean Sibiu a început o nouă campanie de informare privind colectarea selectivă a deșeurilor

Consiliul Județean Sibiu a început o nouă campanie de informare privind colectarea selectivă a deșeurilor

Felul în care deșeurile trebuie să fie colectate de fiecare familie a fost tema întâlnirilor pe care Consiliul Județean Sibiu le-a avut atât cu copiii, cât și cu adulții din municipiul Sibiu.

Printr-un proiect finanțat cu fonduri europene, administrația județeană extinde Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) prin achiziționarea de recipiente destinate colectării selective, distribuirea acestora către populație, prin primăriile din județ, apropiindu-se de final.

Primele întâlniri au fost organizate la Colegiul „Octavian Goga” din Sibiu și la Piața Volantă „Transilvania”.

„Este important să creștem cantitatea de deșeuri reciclate, iar pentru aceasta este nevoie permanentă de informare. Cu un efort minim, fiecare dintre noi poate contribui la o însănătoșire a mediului înconjurător, mai ales că, prin acest proiect, am oferit gratuit pubele pentru colectarea selectivă”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

În cadrul campaniei de conștientizare a necesității colectării selective a deșeurilor, a fost realizat un pliant cu informații privind tipul de produse care vor fi depozitate în pubelele negre, albastre, galbene, maro și verzi.

De asemenea, au fost distribuite produse promoționale realizate din materiale alternative, reciclabile, constând în pixuri, sacoșe reutilizabile din bumbac și bidoane pentru apă confecționate din aluminiu alimentar, pentru a contribui atât la reducerea consumului de plastic, dar și la familiarizarea tuturor că există soluții prietenoase cu mediul înconjurător.

Campania de informare va continua și în perioada următoare în școlile din județul Sibiu, precum și în cadrul unor evenimente ale comunităților locale.

Pentru extinderea SMID, Consiliul Județean Sibiu are în derulare Proiectul „Recipiente de colectare a deșeurilor”, finanțat de Uniunea Europeană prin  Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020 și Programul Dezvoltare Durabilă (PDD) 2021 - 2027”.

Valoarea contractelor de finanțare este de 12,87 milioane lei (POIM 2014-2020) și  75,33 milioane lei (PDD 2021 -2027), numărul pubelelor achiziționate în cadrul celor două etape fiind de 54.733 buc., respectiv 182.712 buc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Rob

Acum 1 lună

Azi-dimineață am ajuns cu gunoiul selectat (plastic, carton și menajer separate fiecare) în față la aceleași 3 pubele imense, negre și obosite din ghena desemnată străzii. Ar putea de exemplu consiliul județean să înceapă o campanie de informare și în rândul operatorilor de servicii. O altă idee ar fi punerea în funcțiune a unor ghene normale dar colorate, în care să poți arunca normal gunoiul selectat, gen tot sacul cu plastic/aluminiu, nu pe rând, sau să stai în fața "cutiilor poștale" jumate de oră să tai cutia de frigider în format A5.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Sarlatanii Iohannis si Ciolacu spun ca romanii merita sa intre in Schengen si SUA fara a face selectia gunoiului menajer.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus