Prin 1993-1994 aveam vreo 15, 16 ani și citeam masiv Pavel Coruț. Omul a murit în 2021 și a scris peste 150 de cărți în 20 de ani, vreo 6 pe an.
Era literatura unei populații intrată brusc și total nepregătită într-o nouă lume. Profesorul meu de istorie mergea în Turcia cu rulmenți și se întorcea cu blugi și gumă de mestecat. Funcționarii din primărie călcau seara, acasă, tricouri proaspăt marcate cu diverse mărci cauciucate, care erau vândute apoi în piață. Cel mai înstărit om din oraș devenise unul care-și făcuse centru de închirieri casete video. Iar idolul copiilor era un altul care adusese prima mașină de făcut înghețată.
În tot acest peisaj, oamenii aveau nevoie de ceva să-i țină drepți, să fie din nou importanți. Societatea era complet răsturnată, iar România nu mai însemna nimic în acea perioadă. Nu mai era lege, ordine, statul era risipit prin dughenele unde se serveau țigări la bucată și votcă la 50 de grame.
Și atunci a venit Coruț cu o altă lume. Fictivă, evident, însă era prezentată ca o realitate care de fapt ne era ascunsă. Eram din nou importanți, însă numai noi trebuia să știm asta. Era suficient. Iar mintea mea necoaptă de adolescent primea confirmarea că aparțin unui neam glorios, deși vedeam zilnic că abia se târăște. Doar noi eram aceia care au rezistat rușilor trimițând raze laser împotriva tancurilor, la granița de est, în 1968. Știam asta de la proful de geografie, din generală.
Coruț vorbea pe atunci de bubuli și o organizație mondială care voia răul României. Spunea că țara noastră trebuia să rămână neutră între NATO și Rusia. Credea că va urma federalizarea României și apoi dezmembrarea țării, iar precedentele acțiuni de acest tip, făcute după Revoluție, au fost oprite de agenți secreți patrioți care stăpâneau perfect tehnica meditației și manipularea dușmanilor prin puterea gândului. O tehnică transmisă din individ la individ, din generație în generație, de către vechii daci.
Scria despre tehnicile paranormale de la un bătrân care trăiește de mii de ani într-o peșteră din Bucegi, care transmitea celor inițiați cultul străbunilor, scris pe niște cărți mistice pe care i le descarcă instantaneu în creier.
Vorbea despre limba dacă, mai veche decât latina. Despre pământul României, cel mai hrănitor din Europa, despre apa cu cea mai mare puritate.
Spunea că suntem colonia Vestului decadent. „Populaţia a fost dezbinată, sărăcită, înrăită şi imbecilizată în proporţie de masă. România a fost transformată într-o semicolonie, iar naţiunea română, într-o naţiune de sclavi de mâna a treia, de care se vorbeşte mai ales cu dispreţ şi îngrijorare”, scria el.
Vorbea despre gloria mișcării legionare, despre românii care i-au luat viața mareșalului Antonescu.
”Ruşii n-au îndrăznit să-l condamne pe mareşalul Antonescu, însă românii, în frunte cu fostul rege, l-au ucis şi i-au împrăştiat cenuşa, să-i piară urmele şi gândul cel cutezător. Să ne mai mirăm că peste neamul nostru plouă cu nenorocire?!”
Prin 2006 zicea că a vândut peste 4 milioane de cărți. Nu a scris numai despre pseudo-istorice, ci a tipărit și multe cărți motivaționale: ”Arta succesului la Români”, ”Ghidul vieții sănătoase”, ”Leacuri de suflet pentru fete și femei”, ”Curs practic de arta succesului”, ”Faceți avere!”, ”Vom trăi omenește!”… (detalii despre Pavel Coruț puteți vedea aici)
30 de ani mai târziu nu mai e Coruț, însă sunt sute de mii de oameni dispuși să creadă în exact aceleași lucruri, deși economia noastră leste peste cea din țările vecine. Deși statul părea puternic, iar noi eram priviți ca ”un pol regional de stabilitate”.
Vedem că sute de mii de români au nevoie să creadă că suntem mult mai importanți decât ni se predă la școală. Occidentul ne vrea răul, iar rușii sunt buni. Deținem secretele omenirii și nimic din ceea ce vedem nu e adevărat. Nici măcar apa. Suntem cu adevărat poporul lui Dumnezeu (n.r. aici lucrurile se despart de ideologia lui Coruț, care nu dădea doi bani pe ortodoxie, el era cu Zamolxe). Limba dacă e din nou cea mai veche limbă din Europa, iar în Bucegi am redescoperit secrete. (detalii despre ce zice Călin Georgescu puteți vedea aici)
”Putem fi iar ce-am fost și mai mult decât atât”. Cuvintele lui Petru Rareș, preluate de Vadim Tudor sunt duse mai departe cu grație de Călin Georgescu.
Așa cum ei cred în diferite bazaconii, permiteți-mi să cred și eu că, a dracului coincidență, dar ciclic, istoria pare că se repetă.
Sursa foto: rorycarnegie-archive.com
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: ce zice calin georgescu , cine e pavel corut , pavel corut , cine e calin georgescu , Călin Georgescu
Vizualizari: 2784
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Sibian
Acum 1 oră
Florin alexandru
Acum 2 ore
Nustiu
Acum 2 ore
Aurel Metrescu
Acum 3 ore
Hermannstädter