Luni,
13.01.2025
Innorat
Acum
-5°C

Harta celor mai periculoase străzi și intersecții din orașul Sibiu. Șoseaua Alba Iulia, în top, cu 11 accidente în primele zece luni ale anului

Harta celor mai periculoase străzi și intersecții din orașul Sibiu. Șoseaua Alba Iulia, în top, cu 11 accidente în primele zece luni ale anului

În primele zece luni ale anului 2024, în municipiul Sibiu s-au produs 196 de accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a 24 persoane și rănirea ușoară a 187 de persoane. Cele mai multe accidente au avut loc pe șoseaua Alba Iulia, tot acolo fiind și cea mai periculoasă intersecție pentru șoferi. Neatenția bicicliștilor și neacordarea de prioritate se numără printre principalele cauze care duc la provocarea accidentelor în municipiul Sibiu.

Datele centralizate de Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Sibiu, transmise la solicitarea Turnul Sfatului, arată că principalele cauze care au generat producerea accidentelor rutiere, în perioada ianuarie – octombrie 2024, au fost următoarele:

- indisciplina bicicliștilor și a conducătorilor de trotinete electrice: 44 accidente, soldate cu 2 răniți grav și 42 de răniți ușor;

- neacordarea de prioritate vehiculelor: 33 accidente, soldate cu decesul unei persoane, 2 răniți grav și 35 de răniți ușor;

- neacordarea de prioritate pietonilor: 29 accidente, soldate cu 8 răniți grav și 22 de răniți ușor;

- viteza neadaptată la condițiile de drum: 12 accidente, în urma cărora au rezultat 5 răniți grav și 11 răniți ușor.

Potrivit IPJ Sibiu, distribuția accidentelor rutiere, în funcție de strada pe care s-au produs, indică faptul că, în perioada analizată, cele mai multe evenimente au avut loc pe Șoseaua Alba Iulia, respectiv 11 accidente, soldate cu o persoană rănită grav și zece răniți ușor.

Foto principală: Accident rutier la intersecția șoseaua Alba Iulia - strada Vasile Cârlova, 8 noiembrie 2024. Turnul Sfatului

Alte patru străzi, pe care s-au produs, cu precădere, accidente rutiere au fost: Calea Dumbrăvii (9 accidente, soldate cu 2 răniți grav și 7 răniți ușor), Bulevardul Mihai Viteazu (7 accidente, soldate cu 2 răniți grav și 6 răniți ușor), Ștefan cel Mare (7 accidente, soldate cu 8 răniți ușor) și Bulevardul Corneliu Coposu (4 accidente, soldate cu 4 răniți ușor).

Totodată, am solicitat IPJ Sibiu să ne transmită un clasament al celor mai periculoase intersecții din orașul Sibiu, după numărul de accidente.

Printre intersecțiile din municipiul Sibiu, unde s-au înregistrat mai multe accidente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate autovehiculelor, majoritatea, dar și pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, reprezentanții instituției menționează intersecția dintre Șoseaua Alba Iulia și strada Vasile Cârlova, intersecția dintre strada Vasile Cârlova și strada Ștrandului, intersecția dintre Bulevardul Mihai Viteazu și strada Nicolae Iorga, intersecția dintre  Bulevardul Mihai Viteazu și strada Rahovei, Piața Unirii – Bulevardul Corneliu Coposu, intersecțiile dintre strada Ștefan cel Mare și căile de acces spre și dinspre parcările societăților cu sediul la ieșirea din municipiu, spre DJ 106, intersecția dintre Bulevardul Corneliu Coposu cu străzile Hermann Oberth și Constituției, precum și intersecția dintre Bulevardul Mihai Viteazu cu Calea Dumbrăvii.

„Principalele cauze generatoare sunt în atenția Biroului Rutier Sibiu, astfel că, zilnic, ținând cont și de sezon, sunt planificate și organizate acțiuni de impunere a legii pentru prevenirea accidentelor rutiere, cu precădere, pe străzile pe care acestea s-au produs în număr mai mare. Aceste acțiuni sunt dublate de activități cu caracter strict preventiv, desfășurate, în special, în unitățile de învățământ, de către Serviciul Rutier Sibiu și Biroul Rutier Sibiu. Săptămânal, sunt organizate acțiuni scurte de impunere a legii în zona școlilor gimnaziale din municipiul Sibiu (la intrarea sau ieșirea de la cursuri) deoarece creșterea gradului de siguranță rutieră în zona unităților de învățământ rămâne o prioritate a Poliției Rutiere Sibiu. De asemenea, pentru a veni în sprijinul unei categorii mai vulnerabile de participanți la trafic, precum pietonii, săptămânal, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Sibiu au participat la acțiuni privind combaterea opririlor și staționărilor neregulamentare, în special, în zona trecerilor pentru pietoni și pe trotuare”, ne-au mai transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Newman

Acum 1 lună

Atat pot cei din primarie si politie .Nu fac nimic sa remedieze situatia creata tot de incompetenta lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus