Liceul „August Treboniu Laurian” din Agnita anunță debutul unui proiect Erasmus plus acreditat, pentru care școala a primit de la Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale București (ANPCDEFP) suma de 107,216.00 euro.
Prima mobilitate a avut loc în perioada 28 octombrie - 8 noiembrie, când 14 elevi de la profilul tehnic, calificarea „Tehnician operator tehnică de calcul” clasa a X-a B, au participat la un stagiu de instruire practică în domeniul roboticii în Paphos, Cipru.
Furnizorul de formare a fost L. Lazarou CTC (organizație intermediară Organization for Promotion of European Issues).
Stagiul de robotică care a avut loc în cadrul proiectului Erasmus+ acreditat s-a desfășurat pe parcursul a zece zile.
„Prin participarea la mobilitate, dincolo de dezvoltarea competențelor în robotică, elevii și-au dezvoltat încrederea în sine, au învățat să se autogospodărească și să conviețuiască într-un mediu diferit de cel familial. În același timp și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare și de relaționare cu elevi din alte țări. Participanții au avut posibilitatea de a-și folosi cunoștințele de limba engleză într-un context real, de a-și forma noi planuri de carieră prin continuarea studiilor la un nivel superior”, transmit reprezentanții unității școlare.
Fluxul al doilea și al treilea vor debuta pe data de 12 aprilie 2025 în Antalya/Turcia și pe 14 iunie 2025 în Barcelos/Portugalia. La aceste două mobilități vor participa 28 de elevi, clasa a XI-a C, a XI-a D și clasa a XI- a B din domeniul Textile și Pielărie și domeniul Electronică Automatizări.
Alături de ei vor participa câte doi profesori însoțitori, un profesor Job-Shadowing și un profesor monitor. Mobilitățile de două săptămâni vor oferi elevilor șansa de a efectua practică de specialitate la înalte standarde europene, cu certificare europeană a competențelor dobândite.
„Viziunea Liceului ,,August Treboniu Laurian” Agnita, exprimată prin proiectele Erasmus+ Acreditate este de a revoluționa domeniul stagiilor de practică pentru elevi. Implementarea proiectelor va aduce un beneficiu semnificativ în evoluția domeniului educațional, atât din punct de vedere al desfășurării practicii, cât și din perspectiva socio-economică de îmbunătățire a situației pe piața muncii. Aceste proiecte reprezintă șansa de a oferi sens învățământului profesional și tehnic și facilitează o tranziție lină dinspre școală spre piața muncii”, mai spun cei de la liceu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 743
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Emil
Acum 9 ore
Emil
Acum 9 ore
Votantul
Acum 9 ore
Gelu
Acum 9 ore
@Miruna