Muzeul Astra a găzduit în weekend evenimentul Porcu. Ediția 2024, care a strâns aproximativ 2.000 de vizitatori.
Sâmbătă și duminică, gospodari de pe Târnave și Secașe au pregătit bucatele din carne de porc, după o rânduială transmisă din generație în generație. Au fost sacrificați doi porci de Bazna, rasă autentică românească, din care au fost pregătite preparate tradiționale ca pomana porcului, tochitură (cu mămăliguță), caltaboș, tobă, cârnați.
„Aproape 2000 de suflete ne-au fost alături într-un weekend dedicat tradițiilor! Oaspeți dragi, vă mulțumim! Vă mai așteptăm! O fo' Porcu'. Ediția 2024. Mai urmează sau "to be continued", cum spun vizitatori de peste mări și țări”, au transmis cei de la muzeu pe pagina de Facebook.
Video: Muzeul Astra/Facebook
Foto: Printscreen video
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1259
Ultimele comentarii
Acum 30 minute
DAN ALEXANDRU
Acum 30 minute
Auf wiedersehen
Acum 35 minute
Kukuruku
Acum 35 minute
Kukuruku
Acum 39 minute
Newman