Sâmbătă,
21.06.2025
Cer Senin
Acum
22°C

Sandwich-uri mamma mia la Chiiu, pe Dumbrăvii. Pentru gurmanzii care nu vor doar să se îndoape

Sandwich-uri mamma mia la Chiiu, pe Dumbrăvii. Pentru gurmanzii care nu vor doar să se îndoape

Sunt un mare fan al sandwich-urilor, mare de tot. Aș alege oricând un sandwich corect unei mese mult prea copioase dar am o mare problemă cu pâinea. Majoritatea sandwich-urilor din Sibiu conțin pur și simplu prea multă pâine și în loc să te saturi cu ingrediente sățioase pur și simplu umpli stomacul cu pită. Nu prea gourmet.

Bineînțeles că tot de la italieni a venit soluția și pentru această problemă, nu degeaba sunt ei experți în de-ale gurii, fiind, probabil, cel mai de succes model turistic gastronomic din lume. Nu degeaba tot globul călătorește în Italia pentru mâncare. Cu iz italian și produse de la mamma mia lor de acasă, pe Calea Dumbrăvii s-a deschis de vreo jumătate de an o cafenea mică, care aduce un colț autentic de Italia mai aproape de sibieni.

Chiiu s-a deschis chiar în capătul străzii dinspre intersecția cu blocul plombă, în spațiul unde acum câțiva ani funcționa Shaka Bowl. Fără să fie vreo minune de amenajare interioară, micul spațiu e intim, plăcut și extrem de primitor pentru cele 10-15 minute cât îți ia să mânânci unul dintre sandwich-urile pregătite de ei.

Meniul este o adevărată incursiune în bucătăria italiană, având în centrul atenție focaccia, pregătită cu ingrediente proaspete și de calitate. Feliile generoase de focaccia vin apoi umplute cu o selecție chiar generoasă de ingrediente specifice bucătăriei italienești, de la prosciutto cotto la mortadella, tartufata și brânzeturi fine. Iar focaccia este înlocuitorul perfect al tonelor de pâine din alte sandwich-uri, subțire, pufoasă în interior și crocantă la exterior, deloc grea sau sățioasă.

Am ales două sandwich-uri din meniu, Mortadella, cu mortadella și Milano, cu salam Milano. Și pentru că nu se poate să mânânci într-un restaurant cu specific italian fără un desert, am luat și o porție de tiramisu. Am ales să mânânc sandwich-ul cu mortadella în restaurant și am luat la pachet restul de comandă. Porția conține două sandwich-uri, cam de 20 de centrimetri fiecare, mai mult decât suficient pentru a te hrăni, indiferent cât de foame îți e, așa că Milano a fost servit de abia pe post de cină.

M-a surprins gustul foarte fresh al sandwich-ului cu mortadella. Mozzarella proaspătă și foarte cremoasă, câteva felii de roșii și mortadella din plin, totul stropit cu un pic de ulei de măsline și o mână de rucola, pentru un crunch extra. Cel mai „ușor” sandwich pe care l-am mâncat de multă vreme încoace. Acasă am apucat doar să gust din sandwich-ul Milano, dar din cele două mușcături m-a convins. Mozarella a fost înlocuită de o cremă de brânză foarte pufoasă, salamul foarte gustos, cu personalitate, iar crunch-ul sandwich-ului a fost asigurat de aceleași fire de rucola împrăștiate peste. Delicios.

Nici din desert n-am apucat să gust prea mult, că l-am împărțit la 3. Inițial, când am desfăcut plăsuța în care le-am adus acasă am crezut fie că mi-au greșit comanda, fie că am primit o cafea din partea casei. Deși era ciudat că stătea înclinată pe o parte și nu a curs nimic în plasă. Cana de carton conținea însă porția de tiramisu.

Singura bulină neagră pe care o pot da, modul barbar în care a fost ambalată porția delicioasă de tiramisu. Dacă sunteți fani ai genului, treceți neapărat pe la Chiiu și încercați-l. Eu nu pot să zic că sunt dat pe spate de acest desert, în general, dar a fost foarte apreciat de comeseni.

Pe lângă tiramisu, la desert mai puteți alege între două variante de focaccia, cu nutella sau Dolce Vita, cu cremă tiramisu, care costă 20 de lei, două variante de focaccia vegetariană, Caprese sau Veggie Humus la 28, respectiv 25 de lei, și numeroase alte variante cu carne, între 28 și 34 de lei.

Pentru prânzcina servită cu produse de la Chiiu am plătit 78 de lei iar pentru că era vineri, am asortat sandwich-ul și cu un prosecco, pe care am mai plătit 19 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

22 comentarii

Nobody

Acum 3 luni

"Veggie Humus": mai italian decat Italia. "Pentru gurmanzii care nu vor doar să se îndoape." asta da titlu de geniu carpatin. un articol vulgar, cum am tot fost obisnuiti.

Raspunde

Sparrow

Acum 3 luni

Bā, n-aratā rāu. Cred cā sunt si bune. Dar, revin la o obsesie a mea mai veche, preturile. Stiu, stiu, calitatea, prospetinea, ingredientele.....toate corecte si la locul lor, dar, bā frate, prin definitie o halealā pe care o iei in mânā, pe fugā, pe repede cā am treabā, trebuie sā fie ieftinā. La noi, teicāuieiul sau fastfudul e crunt de scump! Mai scump ca la birt, unde stai ca omu' jos si îti pui haina-n cui, te duci si la ( pardon ) closet.....dā-o-n mā -sa ! Sā mânjesc volanu' de la betonierā cu mousse de avocado si sā mā sterg pe cracu' salopetei si sā plātesc 15 euro??? Pāi eu primesc 3.3 euro/ora de lucru pe betonierā......

Raspunde

Ion

Acum 3 luni

Tata ,daca nu îți permiți nu îți cumperi. Nu înțeleg DC ești frustrat.... Ce eu daca am banii de Dacia merg la Ferrari pt o mașină???....
Raspunde

Sugestii

Acum 3 luni

Pornind de la "Majoritatea sandwich-urilor din Sibiu conțin pur și simplu prea multă pâine și în loc să te saturi cu ingrediente sățioase pur și simplu umpli stomacul cu pită" permiteti-mi sa va recomand sandwitchurile de la Marietto (piata habberman) si Maestro (Balcescu). Ambele au chifla/chabatta facuta la ei, suficient de echilibrata cu "umplutura". #NumaZic
Raspunde

@Sugestii

Acum 3 luni

Iar eu va reccomand sa va faceti un sandvici acasa asa cum va place si sa-l luati cu voi in cutia de sadviciuri. E chiar atat de greu?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ghici ce?

Acum 3 luni

Culmea, da, e greu. Pt ca, daca il fac la 7 cand plec de acasa, pana la ora 15 (cand mi-e foame) acel sandwich facut acasa nu mai nici cald, nici tocmai proaspat... Si ghici ce, la 15:30 aprox mi-l iau fix de la Marietto sau de la Maestro :) Mna, te-am lamurit?
Raspunde

@ghici ce?

Acum 3 luni

Nu. Astea sunt fote...sandviciurile cumpărate sunt încălzite. Asta e tot schepsisul. În rest, pofta buna!
Raspunde

Vrei sa iti fac un desen?

Acum 3 luni

Nu stiu daca esti pr*st sau te faci... Amice, fix pt ca sunt incalzite le iau/le-am sugerat. Mancarea calda a devenit fitza? :)))
Raspunde

Desenul nefacut...

Acum 3 luni

O masa calda nu e fita, dar sandviciul il incalzesc si il boteaza cu tot felul desosuri aromatizate artificial i ca sa nu simti ce vechi e mezelul, cascavalul sau snitelul pe care il contine.
Raspunde

@ Vrei sa-ti fac eu o urare?

Acum 3 luni

Pr*st e cine te-a incaltat azi-dimineata!
Raspunde

@@@

Acum 3 luni

Apropo de alimettia publica... Merg sambata dimineata la un magazin celebru din zona Dumbravii. Devreme pentru ca, de regula, la 12 e coada pana in strada... Asa... Ajung la rand repede, cer o bucată de toba dintr-un anumirt calup. Vanzatoarea trebuia sa ridice 10 cm o alta bucata ca sa ma serveasca. S-a ofensat si m-a repezit. Am luat bucatica si am platit fara sa mai cer altceva... Magazin de fite, cica... Ce pot sa-i urez duduii: n-ai avea matreata, sa n-ai, ca amabilitaea n-ai invata-o nici la ma-ta in batatura, nici la trainingurile facute de firma... Deci, duduie, ai retinut: cand mai vin pe acolo, sa-mi spui daca ai scapat de matreata, datorita urarii mele!
Raspunde

@@@@

Acum 3 luni

Nu ti-a stat in gat toba, dupa cum ai fost tratat? Stiu despre ce locatie e vorba....
Raspunde

Tony B

Acum 3 luni

O focaccerie asa cum era nevoie in Sibiu. Bravo lor si speram sa mentina calitatea. Stiu ca focaccia o fac cei de la 5paini si 2 pesti deci sunt sanse maxime sa continue bine.
Raspunde

???

Acum 3 luni

De ce nu mi-o fi aparut comentariul? Pe cine am suparatt?!
Raspunde

Barosanu

Acum 3 luni

Cum îți dai seama că s-a urcat scroafa în copac? Păi, mănâncă tot pită cu parizer, dar îi zice „foccacia cu mortadella”, se crede „gourmet” și se uită cu dispreț la ăia care „vor doar să se îndoape”.
Raspunde

Finch

Acum 3 luni

am citit si am recitit penultimul aliniat al articolului, unde se vorbeste despre desert. Si tot nu inteleg cum ar fi un desert cu carne. Din topica folosită de autor, asa rezultă, că ar exista deserturi cu carne
Raspunde

Elena

Acum 3 luni

Raspunde

Meea

Acum 3 luni

Gurmandul prin definitie e un individ care manaca mult... Iar gourmet e un individ care mananca doar feluri de mancare alese, sofisticate...
Raspunde

Matei

Acum 3 luni

Cei care se plâng de preț nu iau in considerare următoarele aspecte:1. calitatea produselor=pret mai mare(vedeti cat costa focaccia "goala" de la producător, cat costa mortadella importata etc).2. chiriile dureroase din Sibiu/zona comercială. 3. Afacere pornită cu curaj si credit de la banca. Voi credeți ca e usor sa ai de achitat lunar sumele astea? Sau vă imaginați ca toți cei care vând ceva cinstit in România sunt hoți si se imbogatesc din afaceri ? Cand stiti cum ii taxeaza si statul pe cei cu nebunia sa aiba afacere corectă legal..va rog nu mai comentați, faceți sandwichuri gustoase pentru voi acasa și fiți fericiți. Nu e pentru voi. Respect pentru calitatea si gustul produselor, sper sa reziste mult si bine pe piata.
Raspunde

@Matei

Acum 3 luni

Hai, ca nu e chiar asa! Stiu un fastfood unde iti vand 2 linguri si jumatate de orez fiert cu 10 lei. Cat costa kg de orez luat de la Metro, ca doar nu l-or aduce direct din Canton?! Cel mult 8 lei. Sau apa plata pt. limonada vanduta la 8 lei sticla de 0,5l pe care o cumpara de la Metro cu 1,8 lei. Nu-i plang...
Raspunde

Ion

Acum 3 luni

Și cât ai dori sa plătești pt o garnitura ??? Omul îți explică cat de scumpe sunt toate celelalte cheltuieli ( chirie,materiea prima , angajații, dările la stat) . Ca și client ii normal să îți dorești un produs cat mai ieftin ,dar nu ești ancorat în realitate . Da o fuga printre raioane și casca ochii la actuale preturi și la inflație....
Raspunde

Gourmet

Acum 3 luni

Autorul cronicii care că de obicei in penibil. Echipa de fomiști de la TS nu au nimic în comun cu principiile nutriționale, cu noțiunile specifice, cu nimic de fapt. Eu sunt mâncăi comuni. Intră la întâmplare în orice crâșmă, umflă mațul și apoi scriu (sic!) o "cronică de restaurant". Cronica se dovedește a fi un clasic ghiveci românesc cu iz de ratatouille. Amestecăm gourmet și fine dinning cu o chiflă cu parizer... Amestecăm ciorba cu papanașii prăjiți - in vechiul obicei românesc de a umfla mațul și de a lăsa creierele fără sânge. Articolul de față care ridică la nivel de stele Michelin, o bucată de chiflă cu salam și brânză este o culme a "cronicilor" jurnaliștilor TS care se pricep la toate. În curând vor face cronici prin corespondență pentru horecile din Sibiu de la "jurnalistul" omnipotent din afara. Așteptăm cu interes! Bleah!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus