Miercuri,
23.04.2025
Partial Noros
Acum
20°C

Sibiul promovat pe mai multe planuri la cel mai mare târg de turism din lume. ”Germania este piața principală pentru noi”

Sibiul promovat pe mai multe planuri la cel mai mare târg de turism din lume. ”Germania este piața principală pentru noi”

Oferta turistică a Sibiului este promovată pe mai multe planuri zilele acestea în Germania, unde între 4 și 6 martie se desfășoară Bursa Internațională de Turism de la Berlin (ITB Berlin), considerat cel mai mare târg de turism din lume.

Pe de o parte, Sibiul este promovat prin acțiunile și standul Asociației Județene de Turism care a dus în Germania câteva dintre principalele atracții ale județului nostru. Alin Chipăilă, președintele AJT Sibiu a explicat pentru Turnul Sfatului că oferta Sibiului se axează pe turismul cultural, turismul de familie și ecoturism.

”Germania este piața principală pentru noi de accea am acordat o atenție specială evenimentului”, a precizat Chipăilă.

În plus, AJT Sibiu scoate în evidență legăturile aeriene pe care Sibiul le are prin Aeroportul Internațional cu mai multe orașe din Germania, precum și faptul că acum suntem în spațiul Schengen, astfel că transportul este rapid și eficient. În afara vizitatorilor evenimentului, oferta Sibiului va fi promovată de AJT și agențiilor de turism prin întâlniri directe.

Sibiul este evidențiat la Berlin și prin proiectul RoBoost, al Asociației Țara Faină, pornit din Repatriot și Romanian Business Leaders care promovează România turistică cu ajutorul românilor de pretutindeni. RoBoost o are în plim-plan pe sibianca Mariana-Iulia Filimon, desemnată în trecut ”Femeia anului în Disapora”.

Originară din satul Tălmăcel, Mariana Filimon a explicat pentru Turnul Sfatului că va vorbi despre promovarea României și a Sibiului incusiv la o conferință organizată miercuri după-amiază în colaborare cu ambasada României.

”În ultimii ani am fost la foarte multe târguri de turism, prin toată Germania și alte țări, și pot să vă spun sincer că acesta este foarte bine organizat, iar România nu are doar un stand, ci o serie de spații. Alături de Sibiu sunt prezenți reprezentați ai mai multor județe și orașe, precum Neamț, Craiova, Oradea, Suceava. Unii au venit cu materiale promoționale, alții cu mâncăruri, haine tradiționale.

Prima impresie este una bună, iar târgul se bucură de foarte, foarte mulți vizitatori. Impresionează și alte standuri, precum cele ale țărilor arabe, care au venit cu o prezentare senzațională. Un spațiu foarte mare are și Albania, care este țară parteneră anul acesta”, a explicat Mariana Filimon.

De asemenea, Sibiul este promovat la ITB Berlin și prin agenția de turism Karpaten Turism, fondată de omul de afaceri sibian Gheorghe Mărginean. Aceasta este doar una din cele 36 de agenții de turism, plus hotelieri, asociații de profil, organizații de management al destinației și autorități locale participă la târg pentru a stabili parteneriate care să contribuie la creșterea numărului de turiști străini în România. Participarea lor este susținută financiar de Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT).

”Germania este cea mai mare piață pentru turismul românesc. Este țara care ne aduce cei mai mulți turiști, dar și cel mai important partener comercial al României. Anul trecut, am înregistrat o creștere de 10% a numărului de turiști germani, ajungând la peste 240.000 de vizitatori. Prin participarea la ITB Berlin, cea mai mare platformă de afaceri din industria turismului, obiectivul nostru este clar: să consolidăm această tendință și să atragem și mai mulți vizitatori străini în România. Acțiunile concrete, susținute prin parteneriate solide între sectorul public și cel privat, sunt cheia succesului în creșterea vizibilității și atractivității țării noastre”, a precizat Bogdan Ivan, ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului.

Conform MEDAT standul României este conceput ca un hub de interacțiune Business to Business (B2B), menit să faciliteze dezvoltarea parteneriatelor. Timp de trei zile, vizitatorii vor descoperi spoturile realizate de Charlie Ottley, aflate în proprietatea MEDAT, care surprind peisajele spectaculoase și patrimoniul cultural al României și vor putea accesa materiale de promovare a destinației în limbile engleză și germană, inclusiv broșura turistică a României și harta turistică generală. În plus, la stand vor fi organizate degustări de produse tradiționale și vinuri românești, precum și demonstrații de încondeiere a ouălor, susținute de un meșter popular din Bucovina.

Germania este una dintre cele mai competitive piețe turistice din lume, fiind țara cu cei mai activi călători din Europa și sediul unora dintre cei mai mari tur-operatori internaționali. Pentru a crește vizibilitatea României, MEDAT a desfășurat, anul trecut, o amplă campanie de promovare outdoor în Germania. Cu ocazia Campionatului European de Fotbal, peste 600 de taxiuri din Hamburg, Berlin, München și Frankfurt au fost colantate cu imagini spectaculoase din România.

Ediția anterioară a ITB Berlin a reunit 5.600 de expozanți din 190 de țări și peste 100.000 de vizitatori.

Sursa foto: Mariana-Iulia Filimon

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

X-Men Angel

Acum 1 lună

Ar fi bine ca unele strazi mai importante sa-si capete vechile denumiri . Turistii din Germania ar deveni si mai intersati de Sibiu. Pentru ei, Harteneck e mai interesant dacat Menumorut.
Raspunde

Miruna

Acum 2 săptămâni

ce-i lipseste Sibiului este dupa parerea mea o corelatie intre diferitele obiective din imprejurimi care sunt extrem de valoroase , o viziune peste farfuria proprie, fiecare isi face Geschäft-ul lui si nu-i pasa de restul. Trebuie de considerat ca tot mai multi turisti sunt in varsta, daca vin cu avionul nu isi iau masina de inchiriat iar daca ar fi organizate ture cu autobuze mici de 12-14 persoane la Ocna, Balea, Biertan, Paltinis, Marginime, etc.si ar fi promovate direct la aeroport ar ramane si turistii mai mult timp in Sibiu. Potential este imens, tocmai ca nu se vrea turism de masa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus