Marţi,
29.04.2025
Cer Senin
Acum
20°C

Școala „I.L. Caragiale” din Sibiu, sufocată de numărul mare de elevi. Directorul cere părinților să aleagă și alte unități: „ Recomandăm evitarea vizei de flotant”

Școala „I.L. Caragiale” din Sibiu, sufocată de numărul mare de elevi. Directorul cere părinților să aleagă și alte unități: „ Recomandăm evitarea vizei de flotant”

Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din Sibiu se confruntă cu dificultăți majore privind spațiile de învățământ în anul școlar următor. La baza acestei situații stă faptul că numărul de clase pregătitoare din ultimii trei ani a fost mai mare decât cel cerut de conducere, la carec se adaugă și reabilitarea corpului vechi al instituției. Clădirea găzduiește 13 săli de clasă, reprezentând 56% din totalul spațiilor disponibile. Aceasta va intra într-un amplu proces de renovare și nu va putea fi utilizată.

Într-un comunicat făcut public de conducerea școlii se precizează că, în colaborare cu Primăria Sibiu, se caută soluții pentru relocarea elevilor. Capacitatea aprobată pentru clasa pregătitoare este de 44 de locuri, împărțite egal între secțiile română și germană maternă.

Dacă numărul de înscrieri va depăși această limită, găsirea unor spații suplimentare va deveni și mai dificilă, iar unele clase ar putea fi mutate în alte clădiri sau chiar în alte zone ale orașului.

În comunicat se precizează că această situație ar putea afecta semnificativ organizarea familiilor, necesitând reconfigurarea traseelor zilnice și a programului de transport al elevilor. Reprezentanții școlii avertizează că orice depășire a capacității aprobate ar putea duce la relocări la distanță de unitatea principală.

În acest context, părinții sunt sfătuiți să analizeze și alte școli de circumscripție, care pot oferi mai multă stabilitate în ceea ce privește locația și programul. De asemenea, conducerea școlii recomandă evitarea înscrierii pe baza vizelor de flotant pentru a preveni supraaglomerarea.

„Îi primim pe toți elevii care, în mod legal, aleg să se înscrie la Școala Ion Luca Caragiale, dar dorim să oferim o imagine clară asupra dificultăților ce pot apărea. Depunem toate eforturile, împreună cu autoritățile locale, pentru a găsi soluții cât mai favorabile pentru elevii noștri”, se arată în comunicat.

Părinții și comunitatea sunt îndemnați să urmărească anunțurile oficiale pentru informații suplimentare legate de această situație.

„Vă recomandăm unitățile școlare de circumscripție și evitarea vizei de flotant. Vă asigurăm că, împreună cu autoritățile locale, depunem toate eforturile pentru a găsi o variantă cât mai favorabilă elevilor noștri. Vă mulțumim pentru înțelegere și rămânem la dispoziție cu orice informații suplimentare!”, se încheie comunicatul. 

Este ultima soluție

Romulus Simion, directorul unității școlare a declarat pentru Turnul Sfatului că este îngrijorat de felul în care vor evolua lucrurile în ceea ce privește spațiul școlii pe care o conduce. 

„Apelul de acum este ultima soluție pe care o mai avem. Altceva nu mai știm ce să facem. Avem încredere în judecata părinților care urmează să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare. Nu cred că-și doresc pentru copiii lor o școală supraaglomerată”, a spus directorul. 

Potrivit acestuia, în ultimii trei ani, numărul claselor pregătitoare din școala pe care o conduce a crescut față de numărul de clase cerut, aglomerând astfel școala, în detrimentul elevilor care învață acolo. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

17 comentarii

Newman

Acum 1 lună

Primaria nu are bani pentru scoli,gradinite sau spitale.Are doar pentru stadion.piste de biciclete gusterlanduri , belvederi si alte investitii inutile.

Raspunde

Dna Primar

Acum 1 lună

primaria are bani, dar nu-i investeste ! Are milioane de euro ramase de anul trecut, neinvestite ! Dar scoli NU, gradinite NU, crese NU, strazi NU, calitatea vietii NU etc

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

Și dacă mai exista o școală în plus, cei care-și vor copii la Caragiale, ar fi preferat cealaltă școală, minte de găină? Ia să văd, adunați 20 de dislikuru, fermă, după ce i-au luat la puricat pe ăia cu kopeicile?

Raspunde

Sibiu.Adrian

Acum 1 lună

"Recomandăm evitarea vizei de flotant" cand am scris treaba asta au sarit cei Cisnadie,Selimbar etc, pentru ce mai votati primar la 4 ani daca nu fac scoli,gradinite etc pentru localitatile din jurul Sibiului, pana au umplut Strada Doamna Stanca de blocuri si Calea Cisnadiei de blocuri puteau face scoli,gradinite etc,daca nu aveti mergeti si vorbiti cu primarul de le voi NU mai veniti toti in Mun. Sibiu.

Raspunde

Gelu

Acum 1 lună

Vip-uri, scoala copiiilor de vip-uri sibieni ! Tuturor parvenitii nativi si venetici, aici le curg balele ! Administratia, corporatistii, mediul privat, claie peste gramada ca mustele la kkt !

Raspunde

Eu

Acum 1 lună

Faceți controale și verificați fizic daca se locuiește la adresa declarată, verificați dacă se plătește gunoi, taxe la bloc etc. E foarte simplu, doar că trebuie să lucreze bugetarii........

Raspunde

Muresan

Acum 1 lună

Da, s-au construit multe blocuri, dar nicio scoala sau gradinita... O sa ziceti ca nu e vina dezvoltatorilor. Da, dar primaria n-a luat in caalcul ca familiile tinere vor avea si copii?

Raspunde

Ia stai puțin...

Acum 1 lună

Pai nu a scăzut populația orașului, se presupune că ar avea loc flotanții. Sau cei circa 30.000 locuitori (cam cāt Sebeșul), sunt doar taiere din pix?!

Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

IL Caragiale...:)) era mai bine sa fi ramas pe numere, s-au apucat sa umileasca toate personalitatile dand la scoli banale numele lor.

Raspunde

Un cititor

Acum 1 lună

"să analizeze și alte școli de circumscripție" ? Nu au ce analiza, exista o singura scoala la care ești arondat, cea mai apropiata de domiciliu, nu mai multe.

Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 lună

Cartierul Arhitectilor TREBUIE sa duca copiii la scoala in Cisnadie. Si apoi ... ce e aia limba materna germana cand sunt fix zero copii de nationalitate Germana (Sasi) la scoala respectiva... Iar imbecilii cu viza de flotant ar trebui sa se pricopseasca cu un mic dosar penal pentru acest fals grosolan ... sa-i vezi cum se linistesc...

Raspunde

Vasile

Acum 1 lună

Vina e si a directorului si a asociatiei ca fac publicitate non stop pe facebook, de parca ei detin scoala. E un motiv de lauda pentru ei, ignorand consecintele: aglomerare fara cap.

Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Bugetarii să verifice vizele de flotant, majoritatea nu locuiesc unde au declarat. Ați permis să se răspândească fenomenul in tot Sibiul datorită incompetenței voastre. A ajuns o afacere să se cumpere viza de flotant. Chiar nimeni nu e in stare în orașul asta sa ia masuri? Babuinstan...

Raspunde

Asdfasdf

Acum 1 lună

pai acest director ar trebui intai sa acorde prioritate cetatenilor care chiar locuiesc in Strand si la final cei cu vize de flotant in ordinea inscrierii... in plus primaria cu politia locala ar trebui sa faca controale inopinante la cei cu viza de flotant si sa verfice daca chiar locuiesc la adresa... sunt multi care stau in Arhitectilor sau alta parte dar au vize de flotant in Sibiu la cunostiinte si prieteni sau mai nou chiar buletin ca sa poata sa isi aduca copii la gradinita si la scoala in Sibiu
Raspunde

NeSufocam_DePostatNuNeLasam

Acum 1 lună

Cu 41 de postari Facebook in medie pe luna , ne mai miram? An Nr postari / an Medie nr postari/luna 2020 198 17 2021 287 24 2022 364 30 2023 498 42 2024 493 41 Prin comparatie, Regina Maria are in medie 5 postari pe luna. An Nr postari/an Medie nr postari/luna 2020 30 3 2021 73 6 2022 44 4 2023 74 6 2024 59 5
Raspunde

Ana

Acum 1 lună

Nu înțeleg de ce o școală publică ar trebui să se promoveze pe Facebook. Expunerea excesivă i-a creat o imagine de școală de elită, deși rezultatele nu confirmă acest statut. Marketingul online care folosește imaginea copiilor și a școlilor publice ar trebui reglementat.
Raspunde

Delia Iuga

Acum 1 lună

O sleahta de infatuati si impertinenti. Invatatoare prost pregatita, invata scrierea corecta in acelas timp cu elevii, comportament abuziv la clasele mici de ex. ii tine in picioare cu mainile sus sau le confisca scaunul in cazul in care indraznesc sa se ridice in timpul orei. Nu as recomanda absolut nimanui aceasta scoala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus