Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din Sibiu se confruntă cu dificultăți majore privind spațiile de învățământ în anul școlar următor. La baza acestei situații stă faptul că numărul de clase pregătitoare din ultimii trei ani a fost mai mare decât cel cerut de conducere, la carec se adaugă și reabilitarea corpului vechi al instituției. Clădirea găzduiește 13 săli de clasă, reprezentând 56% din totalul spațiilor disponibile. Aceasta va intra într-un amplu proces de renovare și nu va putea fi utilizată.
Într-un comunicat făcut public de conducerea școlii se precizează că, în colaborare cu Primăria Sibiu, se caută soluții pentru relocarea elevilor. Capacitatea aprobată pentru clasa pregătitoare este de 44 de locuri, împărțite egal între secțiile română și germană maternă.
Dacă numărul de înscrieri va depăși această limită, găsirea unor spații suplimentare va deveni și mai dificilă, iar unele clase ar putea fi mutate în alte clădiri sau chiar în alte zone ale orașului.
În comunicat se precizează că această situație ar putea afecta semnificativ organizarea familiilor, necesitând reconfigurarea traseelor zilnice și a programului de transport al elevilor. Reprezentanții școlii avertizează că orice depășire a capacității aprobate ar putea duce la relocări la distanță de unitatea principală.
În acest context, părinții sunt sfătuiți să analizeze și alte școli de circumscripție, care pot oferi mai multă stabilitate în ceea ce privește locația și programul. De asemenea, conducerea școlii recomandă evitarea înscrierii pe baza vizelor de flotant pentru a preveni supraaglomerarea.
„Îi primim pe toți elevii care, în mod legal, aleg să se înscrie la Școala Ion Luca Caragiale, dar dorim să oferim o imagine clară asupra dificultăților ce pot apărea. Depunem toate eforturile, împreună cu autoritățile locale, pentru a găsi soluții cât mai favorabile pentru elevii noștri”, se arată în comunicat.
Părinții și comunitatea sunt îndemnați să urmărească anunțurile oficiale pentru informații suplimentare legate de această situație.
„Vă recomandăm unitățile școlare de circumscripție și evitarea vizei de flotant. Vă asigurăm că, împreună cu autoritățile locale, depunem toate eforturile pentru a găsi o variantă cât mai favorabilă elevilor noștri. Vă mulțumim pentru înțelegere și rămânem la dispoziție cu orice informații suplimentare!”, se încheie comunicatul.
Este ultima soluție
Romulus Simion, directorul unității școlare a declarat pentru Turnul Sfatului că este îngrijorat de felul în care vor evolua lucrurile în ceea ce privește spațiul școlii pe care o conduce.
„Apelul de acum este ultima soluție pe care o mai avem. Altceva nu mai știm ce să facem. Avem încredere în judecata părinților care urmează să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare. Nu cred că-și doresc pentru copiii lor o școală supraaglomerată”, a spus directorul.
Potrivit acestuia, în ultimii trei ani, numărul claselor pregătitoare din școala pe care o conduce a crescut față de numărul de clase cerut, aglomerând astfel școala, în detrimentul elevilor care învață acolo.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 11970
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Emil
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
Jorj
Acum 2 ore
Serios?
Acum 2 ore
Agariciul