Marți,
19.08.2025
Partial Noros
Acum
21°C

Spitalul Județean a terminat renovarea blocului alimentar. Bliss SRL are la dispoziție maxim șase luni să gătească hrana pacienților în unitatea medicală

Spitalul Județean a terminat renovarea blocului alimentar. Bliss SRL are la dispoziție maxim șase luni să gătească hrana pacienților în unitatea medicală

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a finalizat renovarea blocului alimentar, predându-l firmei SC Bliss SRL, care are ca termen următoarele șase luni pentru a începe să gătească aici. Investiția de 1,6 milioane de lei va permite livrarea hranei direct pe secțiile spitalului, asigurând condiții optime de preparare și distribuire a mesei pentru pacienți, după cum spun reprezentanții unității medicale. 

Spațiul nou renovat al blocului alimentar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost predat firmei SC Bliss SRL, câștigătoarea contractului de prestări servicii, în luna martie 2025. Conform acordului, prestatorul are la dispoziție un termen maxim de șase luni pentru a începe activitatea în acest spațiu.

După debutul efectiv al serviciului, hrana destinată pacienților va fi livrată direct pe secțiile spitalului, utilizând sisteme de tăvi compacte izoterme, echipate cu farfurii speciale pentru acest tip de alimentație.

Contractul-cadru a fost încheiat pe o perioadă de patru ani și are o valoare maximă estimată de 23.852.882,40 lei, la care se adaugă TVA.

Investiția realizată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru modernizarea blocului alimentar s-a ridicat la suma de 1.606.023,15 lei, TVA inclus.

Potrivit managerului spitalului, în noul bloc alimentar, cei de la SC Bliss SRL urmează să aducă mașinile de gătit, iar în următoarele șase luni să pregătească totul pentru ca mâncarea pacienților să poată fi preparată în incinta spitalului.  

„În acest moment avem un contract semnat cu firma SC Bliss SRL. Încă nu este funcțional 100%, în sensul că aceștia asigură hrana în sistem de catering, ca și până acum. Le-am pus recent la dispoziție blocul alimentar, pe care l-am modernizat din surse proprii. Urmează acum dotarea efectivă cu mașini de gătit, sisteme de tăvi și alte echipamente, care intră în sarcina lor. Au o perioadă de grație în care trebuie să se încadreze, după care vor începe să producă hrana direct în incinta spitalului. Aceasta a fost ideea de la început, deoarece distanța mare implică nu doar costuri, ci și riscuri. Pentru desfășurarea optimă a activității, este ideal ca hrana să fie pregătită în interiorul spitalului”, a spus dr. Daniel Chelcea în cadrul unui interviu acordat redacției noastre. 

Sursa foto: Spitalul Județean Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Marioara

Acum 4 luni

Am abuut pe cineva internat in spital acum o luna. Mancarea li se aducea de la o firma de catering. Era destul de gustoasa si suficienta pentru un om bolnav, nu pentru un cosas. Dar tot mai bine e sa se gateasca mancarea in spital, sa fie nutritionist si asistenti de igiena alimentara.
Raspunde

Sibian

Acum 4 luni

interesanta renovore: peretii din inox, echipamente noi si pardoseală patata, ce il astept pe Piedone in inspectie. Si daca inchide bucatarie raspunde Daniela Campean, Adrian Bibu și Chelcea? oamenii astia nici macar nu stiu cum se amenajează o bucatarie, ei se uita in sus nu in jos
Raspunde

SingurEU

Acum 4 luni

Nu înțeleg, așa arată renovat?
Raspunde

Sibian

Acum 4 luni

Este un lucru foarte bun,dar trecerea de la una la alta este cam grea prin prisma volumului mare de lucru.Succes
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus