Pentru că mai sunt doar două zile până la sărbătorile pascale și gospodinele se află în pline pregătiri, am vorbit cu gospodina Chivuța Veștemean din Sadu pentru a ne spune care sunt secretele pentru cea mai gustoasă friptură de miel.
„Pentru friptura de miel trebuie să fie carnea proaspătă, tranșată corespunzător, Condimentăm cu sare, piper și usturoi, punem unsoare de porc, în niciun caz nu folosim ulei din comerț.
O lăsăm la cuptor până când culoarea este un pic aurie. Prima dată trebuie să te atragă vizual, iar apoi cu gustul”, a spus Chivuța Veștemean pentru Turnul Sfatului.
Aceasta explică faptul că, de Paști, carnea de miel are cel mai bun gust.
„Ca să iasă o friptură bună trebuie să lași focul la mic, o oră, o oră și un pic în funcție de cuptorul pe care îl ai. Fiecare gospodină are secretul ei și nicio friptură nu este la fel. Niciodată carnea de miel nu este la fel de bună precum este acum de Paști, după săptămânile de post.
Cel mai bine iese în cuptorul cu lemne, tradiția bate orice standard”, a spus ea.
Foto: Arhiva Turnul Sfatului
Foto principală: Deposit photos
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 16967
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Sparrow
Acum 3 ore
Adina
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Mic
Acum 3 ore
Gigi