Marţi,
20.05.2025
Innorat
Acum
15°C

Cum să pregătești cea mai bună friptură de miel. Chivuța Veștemean de la Sadu: Punem unsoare de porc, în niciun caz nu folosim ulei din comerț

Cum să pregătești cea mai bună friptură de miel. Chivuța Veștemean de la Sadu: Punem unsoare de porc, în niciun caz nu folosim ulei din comerț

Pentru că mai sunt doar două zile până la sărbătorile pascale și gospodinele se află în pline pregătiri, am vorbit cu gospodina Chivuța Veștemean din Sadu pentru a ne spune care sunt secretele pentru cea mai gustoasă friptură de miel.

„Pentru friptura de miel trebuie să fie carnea proaspătă, tranșată corespunzător, Condimentăm cu sare, piper și usturoi, punem unsoare de porc, în niciun caz nu folosim ulei din comerț.

O lăsăm la cuptor până când culoarea este un pic aurie. Prima dată trebuie să te atragă vizual, iar apoi cu gustul”, a spus Chivuța Veștemean pentru Turnul Sfatului. 

Aceasta explică faptul că, de Paști, carnea de miel are cel mai bun gust. 

„Ca să iasă o friptură bună trebuie să lași focul la mic, o oră, o oră și un pic în funcție de cuptorul pe care îl ai. Fiecare gospodină are secretul ei și nicio friptură nu este la fel. Niciodată carnea de miel nu este la fel de bună precum este acum de Paști, după săptămânile de post.

Cel mai bine iese în cuptorul cu lemne, tradiția bate orice standard”, a spus ea.

Foto: Arhiva Turnul Sfatului

Citește și: Am vizitat ”Cămara Chivuței” și am văzut cum poți depăși pandemia cu bucurie pe chip și în suflet

Foto principală: Deposit photos

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

2 comentarii

Xxl

Acum 1 lună

Ce articol de 2 bani! **** Cum face friptura?

Raspunde

Hulk

Acum 1 lună

Unturā de porc la miel,sau oaie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus