Există în județul Sibiu case cu 35 de mii de euro, însă sunt puține, cel mult 5, 6 variante, în localități mici, la mare depărtare de municipiul Sibiu și nu tocmai în condiții bune sau cu rețea la utilități.
Am încercat să vedem care ar fi cele mai bune variante de a găsi o casă în județul Sibiu, la un preț de maxim 35 de mii de euro, fără nicio legătură cu promisiunile electorale.
Una din cele mai bune soluții la acest preț am găsit-o în Alma Vii, localitatea care ”a câștigat în 2024 prestigiosul Grand Prix al Premiilor Europene pentru Patrimoniu la categoria Conservare și Reutilizare Adaptivă, recunoaștere pentru eforturile de restaurare”.
Casa evaluată la 35 de mii de euro are 1.600 de metri de teren și se află la baza cetății fortificate, conform anunțului. Are o suprafață de 80 mp, însă nu sunt date legate de utilități, de exemplu sau despre structura clădirii.
În Chirpăr se găsește de asemenea o casă scoasă la vânzare la prețul de 35 de mii de euro. Are 95 de metri pătrați, are două camere și o curte de 313 mp.
”Utilități: apă, curent, curent electric și posibilitate de racordare la canalizare și gaz. Casa necesită renovare, este ideală pentru a locui la țară sau casă de vacanță (se află la o distanță de aproximativ 30 min. de Sibiu mers cu mașina)”, se specifică în anunț.
În Ocna Sibiului mai este un anunț cu o casă evaluată la 35 de mii de euro, însă singurul lucru care se spune despre imobil este că ”se află în Ocna Sibiului”. ”Pentru mai multe detalii aștept apelul dumneavoastră„, se specifică în anunțul care nu are postată decât o fotografie.
Și în Scoreiu se găsește o casă sub acest preț, costă doar 22 de mii de euro.
”Este racordată la rețeaua electrică și apa trasa în curte. În curte se afla și o fântână zidită cu piatră. Intrarea în curte se face direct din șoseaua națională. Preț. 22.000 euro, puțin negociabil. Doar pt. interesați fără schimburi și oferte de 2 lei”, se precizează în anunțul care prezintă o casă care necesită urgente investiții.
Citește și:
Case de cel puțin 200 de mii de euro, în municipiul Sibiu
Cele mai multe anunțuri prezintă case în municipiul Sibiu la prețuri ce depășesc 200 – 300 de mii de euro în zone precum Lazaret. Un exemplu, pentru o casă de 89 mp, în zona ”bazinului de apă”, în câmp, se cereau la începutul anului 178 de euro. Ea este în continuare pe piață, cu prețul ușor scăzut: 175 de mii de euro. Pentru o alta, în Tălmaciu, de 200 mp se cer 329 de mii de euro. Și aceasta este în continuare scoasă la vânzare. Iar o casă veche, nemodernizată, de 155 mp, lângă Parcul Sub Arini e scoasă la vânzare la 388.000 de euro.
Prețurile sunt în creștere, în municipiul Sibiu, dar și în județ, spunea Ionel Oglan, administratorul agenției Oglan Imobiliare, la începutul anului, însă nu în toate cazurile.
”Depinde de case, pentru că avem case înșiruite și duplex-uri, cât și case individuale. La cele individuale a crescut mult prețul, dar trebuie văzut și de cât timp stau pe piață. La duplex-uri nu am simțit o creștere de preț, ci mai degrabă o oferta slabă, sunt puține la vânzare„, spune Ionel Oglan.
El spune că o casă stă mult timp afișată până să-și găsească un cumpărător și că prețurile sunt artificial crescute și din cauza proprietarilor de case mai vechi, care decid să crească prețul atunci când vând cu cât se vând imobilele nou construite.
”Ținând cont că oferta este redusă, sunt șanse că prețurile să mai crească și în viitor, în special la dezvoltatori, pentru că și materialele de construcții se vor scumpi.
Din experiență, am observat că și persoanele fizice țin pasul cu dezvoltatorii și cresc prețurile ori de câte ori acestea cresc și la dezvoltator, chiar dacă ei nu au nicio treabă cu scumpirea materialelor. Totul se raportează la cerere și oferta până la urmă”, spune agentul imobiliar.
El spune că în cazul municipiului cei care vor să vândă se folosesc de argumentul că sunt puține imobile de vânzare și că nu prea există terenuri disponibile unde să se mai poată construi.
”La casele individuale, într-adevăr, oferta fiind redusă, vânzătorul încearcă și cere un preț mai mare decât prețul real de vânzare”, spune Ionel Oglan.
Statistica oferită de Agenția Națională de Cadastru și Dezvoltare Imobiliară (ANCDI) ne arată o scădere a tranzacțiilor imobiliare în județul Sibiu, în ultimii 3 ani.
Dacă în 2022 erau raportate la finalul anului 11.971 de tranzacții, în 2023 numărul a scăzut la 10.236, iar anul trecut numărul total al tranzacțiilor imobiliare a fost de 9.068.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: case cu 35.000 euro , case la 35 de mii de euro , case de vanzare in sibiu , case in sibiu , casa de vanzare , cat costa o casa in sibiu , case
Vizualizari: 13979
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Vlad
Acum 8 ore
Vlad
Acum 8 ore
FLOD
Acum 8 ore
Constantin
Acum 8 ore
FLOD