Angajatul școlii din Cisnădie ar fi șantajat, violat și abuzat sexual o elevă din ciclul gimnazial vreme de mai mulți ani. După ce reprezentanta părinților a solicitat detalii, a fost dată afară din consiliul de administrație al școlii.
Prin intermediul unui avocat, mama unei eleve din ciclul gimnazial al Școlii nr. 3 din Cisnădie a sesizat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu despre faptul că un angajat din rândul personalului nedidactic i-a abuzat sexual fiica. „Dosarul este în lucru la Poliția orașului Cisnădie sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu”, s-au limitat la a răspunde reprezentanții IPJ, pentru cititorii Turnul Sfatului, arătând că alte informații sunt exceptate deocamdată de la accesul public.
Doar că vestea despre dosarul penal a început de mai multe zile să circule prin intermediul părinților elevilor din cadrul școlii. Zvonurile au alimentat și alte scenarii (cum că ar fi vorba de mai multe eleve abuzate), iar în urmă cu două zile, pe grupul de WhatsApp al Asociației Părinților Măgura Cisnădiei - prin intermediul căreia este susținută complementar activitatea școlii – o mamă a publicat un mesaj prin care a cerut detalii despre situație. „Considerăm că, în calitate de părinți și membri ai acestei comunități, avem dreptul să fim informați corect și complet cu privire la acest caz, precum și la măsurile concrete care se iau pentru protejarea copiilor noștri. Cerem conducerii școlii, prin intermediul reprezentanților asociației, o poziție oficială și clară în legătură cu situația, precum și asigurări ferme că siguranța elevilor este și rămâne o prioritate absolută”, este parte din mesajul transmis pe grupul în care se afla și directoarea școlii.
Urmare a acestui mesaj, directoarea a părăsit grupul de WhatsApp și a convocat pentru ziua de joi o ședință a consiliului de administrație. În cadrul acestei ședințe, s-a luat decizia ca din consiliul de administrație să fie îndepărtată mama care a cerut detalii. „Mesajul conținea informații nereale, dădea detalii care nu erau reale și a fost distribuit pe grupul tuturor părinților, sunt 170 de părinți acolo. Acest lucru defăimează foarte clar școala și încalcă prevederile din Regulamentul școlii referitoare la membrii consiliului de administrație. Pentru aceste prejudicii, prin votul a șase membri ai consiliului s-a luat această decizie”, arată Constanța Poplăcean, directoarea Școlii gimnaziale nr. 3, pentru cititorii Turnul Sfatului.
Școala gimnazială nr. 3 Cisnădie. Sursa foto: site-ul școlii
Referitor la abuzurile reclamate de o elevă a școlii pe care o conduce, directoarea a arătat că nu poate vorbi din moment ce în derulare este o anchetă penală. „Am luat toate măsurile care se impun ca urmare a sesizării unor fapte grave. Confidențialitatea, protejarea identității elevilor, este primordială în astfel de situații. Procedura și ordinele de ministru emise pentru astfel de cazuri sunt respectate”, a mai adăugat Constanța Poplăcean.
Contactată de Turnul Sfatului, mama exclusă din consiliul de administrație a arătat că nu dorește să facă niciun fel de declarații.
De la șantaj, la viol
Cisnădia este un oraș mic, iar informațiile – multe amestecate cu multe zvonuri umflate – au început să circule cu repeziciune. Din datele culese de Turnul Sfatului și confirmate de mai multe surse, plângerea depusă la IPJ Sibiu vizează un angajat căruia elevii îi spun „domnul de la security”.
Acest bărbat ar fi aflat despre faptul că, în urmă cu aproximativ doi ani, o elevă a școlii a trasmis prin intermediul rețelei Instagram fotografii sensibile unui prieten. A obținut atunci aceste fotografii, pe baza cărora ar fi șantajat eleva, solicitându-i bani. După un an, bărbatul a solicitat servicii sexuale orale, iar luna trecută a găsit eleva respectivă singură, într-o clasă. A pipăit-o în mod agresiv, fapt care a determinat minora să discute cu mama ei despre situație, ceea ce a dus mai apoi la plângerea depusă la autorități pentru viol, agresiune sexuală și șantaj.
„Nu este posibil așa ceva, o astfel de atitudine față de elevi și părinți. Eu, personal, am aflat de pe stradă de toată această situație. Am luat legătura imediat și cu alți părinți, vă dați seama că toți sunt speriați și își pun tot felul de întrebări. Mai ales când vezi tot mai des poliție pe la școală. Iar când întrebi conducerea școlii într-un mod decent, iată cum ești tratat: ești dat afară din consiliul de administrație”, declară un părinte pentru cititorii Turnul Sfatului. Cere să nu îi fie făcută publică identitatea, la fel ca și ceilalți cu care a discutat redactorul Turnul Sfatului. Iar unul dintre motivele pentru care părinții se arată revoltați și cer protejarea identității este acela că angajatul bănuit și de ei că face obiectul sesizării penale este apropiat al unei alte persoane din administrația școlii.
Turnul Sfatului a solicitat reacții pe acest subiect și Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Până la publicarea acestui material nu au fost transmise, încă, răspunsuri.
Conform datelor de pe site-ul școlii, în cursul anului școlar 2022 – 2023 au frecventat cursurile 66 de preșcolari, 213 elevi din ciclul primar și 174 de elevi în ciclul gimnazial.
Foto principală: Școala gimnazială nr. 3 Cisnădie
Sursa foto: Școala gimnazială nr. 3 Cisnădie
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 11253
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Vlad
Acum 8 ore
Vlad
Acum 8 ore
FLOD
Acum 8 ore
Constantin
Acum 8 ore
FLOD