Vineri,
20.06.2025
Cer Senin
Acum
19°C

Șantierul autostrăzii Sibiu–Pitești, vizitat de studenții Academiei Forțelor Terestre, viitori ofițeri de geniu: „Este esențial să se înțeleagă, dincolo de teorie, complexitatea unor lucrări de infrastructură”

Șantierul autostrăzii Sibiu–Pitești, vizitat de studenții Academiei Forțelor Terestre, viitori ofițeri de geniu: „Este esențial să se înțeleagă, dincolo de teorie, complexitatea unor lucrări de infrastructură”

Viitorii ofițeri din arma geniu de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au lăsat pentru o zi sala de curs și au mers pe șantierul autostrăzii Sibiu–Pitești, unde au învățat direct de la specialiști ce înseamnă construirea unui pod în condiții reale de muncă. Vizita lor a fost făcută publică pe pagina de socializare a unității educaționale militare. 

Studenți în anul II la Facultatea de Management Militar din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au participat la o vizită de studiu pe șantierul autostrăzii Sibiu–Pitești, considerat unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din România.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu structurile armatei române, geniu este denumirea generică a unei arme ce cuprinde trupe specializate pentru executarea lucrărilor de fortificații, de drumuri, de poduri etc. Membrii unităților militare de geniu sunt numiți geniști sau pionieri.

Activitatea de pe șantierul autostrăzii s-a desfășurat sub coordonarea col. (rz.) conf. univ. dr. ing. Andrei Constantin și a avut loc în cadrul disciplinei „Poduri militare și treceri 1”. Scopul vizitei a fost consolidarea cunoștințelor teoretice prin contactul direct cu realitățile din teren.

Potrivit postării, pe parcursul vizitei, studenții au analizat etapele principale ale construcției unui pod din beton armat – de la lucrările pregătitoare, până la fazele de execuție a infrastructurii și suprastructurii. De asemenea, aceștia au avut ocazia să observe utilajele și echipamentele folosite pe șantier și să discute cu inginerii și specialiștii implicați în proiect.

„Este esențial ca viitorii ofițeri din arma geniu să înțeleagă, dincolo de teorie, amploarea și complexitatea unor lucrări de infrastructură. Vizitele pe teren îi ajută să conștientizeze atât responsabilitatea profesiei lor, cât și efortul uman și material necesar pentru astfel de construcții,” se mai arată în postarea de pe facebook

Sursa foto: Facebook Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Nonick

Acum 1 lună

Ofiterii de geniu mai au si rolul de a invata unde sa plaseze explozibili pentru a putea distruge astfel de constructii, in caz de retragere, pentru impiedicarea avansului trupelor inamice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus