Vineri,
18.07.2025
Parțial Noros
Acum
23°C

Un tânăr inginer din Sibiu a investit 10.000 de euro într-un stand în care vinde porumb, la Shopping City Sibiu. „Ne-am dorit să fie ceva sănătos, ușor de consumat și rapid de preparat”

Un tânăr inginer din Sibiu a investit 10.000 de euro într-un stand în care vinde porumb, la Shopping City Sibiu. „Ne-am dorit să fie ceva sănătos, ușor de consumat și rapid de preparat”
„Taste the Corn” Foto: Turnul Sfatului

După ce a locuit în mai multe orașe din România, Alex Matescu s-a stabilit de trei ani la Sibiu, unde profesează ca inginer. De aproximativ o lună tânărul a ales să-și deschidă și un mic business pe care îl găsim în fața Carrefour-ului din Shopping City Sibiu. Este vorba despre „Taste The Corn”, un stand de porumb cu arome.

Alex are 31 de ani și a venit din Craiova la Sibiu, în urmă cu trei ani.

„Eu sunt gorjean la origini, din Turceni. Am făcut facultatea în Craiova, apoi am plecat în Timișoara jumătate de an căutându-mi un loc de muncă. Voiam un job în domeniul pe care l-am studiat, un job de inginer”, își începe Alex povestea.

După aproximativ șase luni, a ales să se mute la București unde a stat doi ani jumătate, până a venit pandemia. A profesat ca inginer, iar pentru că putea să lucreze remote a ales ca în aceea perioadă dificilă să se întoarcă acasă.

„M-am reîntors la ai mei, la țară și am rămas acolo aproape doi ani. Am început un mic business, în domeniul comerțului, administram un magazin de țară. Scopul a fost să fac o afacere pentru părinți, mai ales pentru că mama lucra în domeniu. Am reușit acest lucru, apoi i-am ajutat să preia afacerea în totalitate”, a povestit el.

„Îmi doream viața de oraș”

Pentru că nu-și dorea să rămână la țară, în septembrie 2022, tânărul a ales să vină să lucreze la Sibiu ca inginer.

„Îmi doream viața de oraș, am stat în Craiova jumătate de an, timp în care au reușit ei să preia afacerea. Am început să caut alternative și aveam de ales între București și Sibiu. În București am mai stat, așa că am ales Sibiul”.

Cum a început povestea „Taste the Corn”

Înainte să deschidă mica afacere, Alex s-a lăsat inspirat din vizitele pe care le făcuse în alte orașe și de ideile pe care le găsise acolo.

„Fusesem în Târgu Jiu și Craiova, unde există un business similar. Am mers, am stat la coadă și când l-am încercat am fost uimit cât de bun poate să fie. Am revenit și a doua și a treia oară.

Am mers în mall-urile din Sibiu să văd dacă este această idee și nu am găsit-o. Singurul loc în care găsești este pe centru, cel clasic cu știulete, fiert sau copt. Am căutat spațiu, am luat legătura cu proprietarii și așa am găsit locul acesta”, a mai detaliat el.

„Ne-am dorit să fie ceva sănătos, ușor de consumat și rapid de preparat pentru ca oamenii să nu aștepte foarte mult”

Tânărul povestește că ceea ce face porumbul diferit este faptul că este o gustare sănătoasă, pe care consumatorii o pot cumpăra cu încredere.

„Ne-am dorit să aducem ceva sănătos, de la procesul de producție în care porumbul venit boabe congelate prefierte este fiert în aburi și nu în apă cum se întâmplă cu cel clasic, asta păstrează textura naturală a porumbului, îl împiedecă să se sfărâmițeze, să-și strice forma, îi păstrează inclusiv luciul, până la condimentele pe care le-am ales. Avem sare, unt, piper alb, piper negru, chili, boia, paprika, cheddar și parmezan, curry și sortimentul dulce dedicat mai ales copiilor, miere și scorțișoară. Aceasta este direcția în care am mers, ne-am dorit să fie ceva sănătos, ușor de consumat și rapid de preparat pentru ca oamenii să nu aștepte foarte mult” a explicat acesta.

În afacerea sa tânărul spune că a investit inițial 10.000 de euro, iar planurile de viitor sunt mari.

„Eu am încredere mare în acest business și încrederea vine din reacția oamenilor care, deși sunt sceptici, încearcă porumbul și ne spun cât de bun e. Pe lângă feedback-ul direct pe care ni-l dau, oamenii revin la noi și recomandă și cunoștințelor lor. Pe un orizont mediu, planul este să îmi permit să ies din zona corporate și să rămân full business, lucru care, sunt conștient, că înseamnă foarte multe încercări. Să fiu eu șeful meu, cam asta este direcția în care vreau să merg”, a concluzionat el.

Afacerea lui Alex poate fi găsită pe pagina de facebook Taste The Corn și pe instagram tastethecornsb.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

22 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 2 săptămâni

Ti-ai dorit sā faci bani si sā nu lucrezi prea mult sau sā fii sclav la altii. Asta a fost ideea. Restul sunt tromboane ipocrite. Toti vrem sā facem parnosu' gros si sā fim pe stiuletele nostru . Diferenta trebuie sā o facā lipsa de ipocrizie. Si eu am un business, dar in fiecare millisecundā mā gândesc exclusiv la mine, la banii mei la bunāstarea mea . Dacā e nevoie calc in ciubote orice pāreri, sentimente sau principii de eticā sau moralā pentru cā banii din buzunarul celorlalti sā ajungā in buzunarul meu. Nu incalc legea cā mi-e fricā de consecinte nu din convingere. In rest.......pe ei, pe ei, pe mama lor! Mi se rupe glorios de ceilalti atâta timp cât mie îmi e bine si parnosu' vine morman. ( Nu vine din pācate morman.....dar tin nasul deasupra limitei de înec. Nu sunt multumit cum as vrea dar nu mā las, vreau banii altora in buzunarul meu fārā sā mā frec cu ipocrizii)
Raspunde

Just me

Acum 1 săptămână

Cred ca e cel mai ipocrit comentariu ce l-am citit vreodată! Și uite asta e realitatea în dreptul multora și de aceea suntem unde suntem . Din cauza oamenilor ca tine. Și nu , nu sunt toți la fel cum susții tu. Cunosc oameni care se gândesc și la alții nu sunt narcisisti exclusiv! Eu de exemplu muncesc pentru ce am și ma mulțumesc cu ce am fără sa râvnesc la ce are altul . Când am ocazia , din cât am ajut și pe altul ce nu are nici cât mine și nu am murit de foame din cauza asta. Bunătatea e o perla rară, adevărat. Nu o poți cere oricui .
Raspunde

Roxi

Acum 1 săptămână

Sper sa nu te întâlnesc niciodată și dacă da nu voi cumpăra nimic, absolut nimic și dacă ai fi singurul care are acel bun.

Raspunde

CIRJAN

Acum 1 săptămână

Din păcate, ținând cont de cum gândești, NU se va întâmpla.Priveste cu atenție în jur -nu sunt toți proști.
Raspunde

Nobody

Acum 1 săptămână

tristetea umana totala
Raspunde

Q

Acum 1 săptămână

Un țepar!
Raspunde

ANPC

Acum 2 săptămâni

Super idee! Sortimentele suna delicios! Dar, ANPC il obliga pe comerciant sa scrie cantitatea produsului finit, pahar mic x grame, pahar mare y grame. In plus, acesta e obligat sa aiba si valorile nutritionale afisate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow (again)

Acum 2 săptămâni

Bā, eu sunt in pragul utilizārii armelor de ucidere in masā asa cum sunt ele definite la art.7, pct. 12 din Conventia Internationalā de Neproliferare a Inarmārii si interzicere a Utilizārii Armelor de Ucidere in Masā incheiatā la Geneva in 1968 pe 12 Septembrie când citesc in aceastā rubricā de ziar cum un antreprenor, oricare ar fi el este întâi de toate inginer, profesor, chimist, pianist ...etc, calificāri care n-au nici o legāturā cu biznisul, care nici nu au fost exercitate vreodatā din incapacitate dar care sunt fluturate drept stindard...... Cât mai poate rābda planeta asta????...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pastor Marginas

Acum 1 săptămână

Eu sincer nu stiu de ce se insista cu rubrica asta care prezinta in 90% din cazuri nulitati. E foarte similara cu ... pe aici marea "antrenoare de bine" Corina Macrea in rubrica "starea de bine". La fel, umplutura. Probabil insa, chiar daca este zero ca valoare rubrica, aduce click-uri (chiar si pentru "hate ieftin") iar click-urile aduc bani. Legat de afacere in sine, ce inseamna pahar mic si pahar mare? Si ca sa ii dam putin context, un "Pahar mare" de cucuruz 19 lei? Serios? Pai ar cam trebui sa fie de vreo jumatate de "kil" paharul ala mare ca sa merite 19 lei...e cucuruz, pentru sfantu'!

Raspunde

Q

Acum 1 săptămână

Rubrica de asta există ca să inducă ideea în rândul oamenilor, mai ales tineri, că numai banul contează și nimic altceva. Vrea să spună că nu contează pentru ce te-ai pregătit și unde ai investit in cei mai valoroși ani din viață că, dacă iese banul, din inginer te poți face vânzător de cucuruz. Acuma, nu e nimic rușinos în a vinde cucuruz, dar e tot o rubrică de îndobitocire, să nu ai alte aspirații profesionale decât a face niște bani (pe care îi controlează tot secu prin Bolojeni sacrificatori de alți oameni și Manole Isărescu cu tiparnița). Asta pentru că în securistan aspirațiile profesionale sunt posibile numai pentru fufe de teapa Aurorei Fodor și clicilor de cleptosecuriști cu beizadele lor. Ce diabolic!
Raspunde

@vrabiuta agresivă

Acum 1 săptămână

Tu ești fix chelea și nu contezi. Zbrrr
Raspunde

Silviu

Acum 5 zile

Bă, un inginer, profesor sau doctor o sa ramană asa toata viața pentru că au muncit pentru diploma aia. Se pare vă ai o frustare in directia asta.
Raspunde

Carcotasul de serviciu

Acum 2 săptămâni

Noa, hai sa zicem că asta mai seamănă a afacere, nu poșete din sfoara înnodată!
Raspunde

Lupu

Acum 1 săptămână

Bravo! Felicitări! Succes!
Raspunde

Escu

Acum 1 săptămână

Am vazut standul, am vazut si ce domnisoara vindea intr-o zi... Si am inteles ce inseamna carbohidratii
Raspunde

No name

Acum 1 săptămână

Merg des la Carrefour, dar niciodată nu am văzut vrei persoana care să cumpere. Tot timpul e o vanzatoare care citește- nu are clienți....
Raspunde

Miss Oggyin

Acum 1 săptămână

Poate ca citeste cartea ,, Cum sa atragem clienti,,
Raspunde

Sebastian Petrumihai Dendrologea ( pensionar, 50 de ani, senator )

Acum 1 săptămână

In loc sa proiecteze drone sau rachete balistice intercontinetale, el vinde cucuruz la suprapretz.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow to Just Me

Acum 1 săptămână

Nu cunosti sensul cuvântului " ipocrit" si habar n-ai ce spui in general. Nimeni nu deschide o afacere pentru altii. Filantropia si voluntariatul, spiritul apostolic si bunātatea existā in altā dimensiune economico-socialā nu in cea comercialā. Sunt convins cā esti mult prea firav intelectual ca sā îmi irosesc timpul explicându-ti. Banii sunt tot ce conteazā. Atât. Du-te Tu cu faptele bune si pune-ti benzinā la Petrom si dacā merge vin si eu. Planteazā rosii, creste-le, culege-le, du-le la piatā si dā-le fārā bani doar pentru cā îti multumesc sincer consumatorii si îti sunt recunoscātori, du-ti copii la MedLife si spune -i doctorului cā in schimbul tratamentului tu te vei gândi cu alese sentimente la el si familia lui, iar fericirea lui va fi o constantā preocupare a ta..... Intre timp eu bag 14 ore de muncā asiduā, tai facturi si încasez bani , injurând de nāduf cā n-are ziua 40 de ore sā trag pânā fac parnosu' dublu, triplu, cvadruplu...
Raspunde

Nustiu

Acum 1 săptămână

ce om cinic, asta crede ca toti fac baie de cinism ca el.
Raspunde

Roxi

Acum 1 săptămână

Felicitări!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 săptămână

Multumesc!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus