Joi,
02.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Cercetat pentru braconaj piscicol

Un pescar este cercetat penal după ce a folosit mai multe instrumente interzise de lege la prinderea peştilor.

Ieri a fost identificat pe râul Olt un bărbat, în timp ce pescuia ilegal cu o plasă de tip monofilament, „paraşută”. L. Casian, în vârstă de 50 de ani, a braconat cantitatea de 2,1 kg peşte din specia mreană. Asupra sa, bărbatul mai deţinea o plasă de pescuit „halău”, a cărei deţinere este interzisă. Plasele de pescuit i-au fost confiscate, iar cantitatea de peşte a fost redată mediului.

Acţiunile au fost desfăşurate de poliţiştii Serviciului Ordine Publică împreună cu reprezentanţii A.N.P.A. şi A.J.V.P.S.

„Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi utilizare de unelte şi plase de tip monofilament, conform art. 64 lit. m şi k din O.U.G. nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 317/2009”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Sibiu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 506

Comentarii

4 comentarii

eu

Acum 12 ani

Oameni buni, ati prins doar un paduche fata de ceea ce se intampla in realitate pe apa ... incercati sa mergeti in mod special sub baraje si vedeti acolo braconaj industrial. Din pacate imi permit sa zic ca organele care ar trebui sa efectueze controale sunt mana in mana cu braconierii asa ca nu prea vad cum ar putea fi prinsi. As avea povesti de insirat despre braconaj cat nu se aduna articolele de pe site-ul asta dar nu stiu cum se face ca daca se face vreun control se prinde de obicei vreun prapadit dintr-asta cu 2 kilograme de peste in timp ce restul stau cu portbagajele pline ochi de peste.
Raspunde

Andrei

Acum 12 ani

Subscriu la cel numit \"eu\".
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 12 ani

@eu: vă rog să mă contactați, găsiți adresa e-mail și numărul meu de telefon pe acest site, la secțiunea Contact. Poate ne puteți ajuta cu informații suplimentare.
Raspunde

@paul georgescu

Acum 12 ani

\"CANTITATEA de peste (sic!) a fost redata mediului\"....mai sa fie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus