Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Poliția a descoperit un depozit ilegal de lemne în Sadu

Poliția a descoperit un depozit ilegal de lemne în Sadu

Polițiștii sibieni, însoțiți de lucrătorii Gărzii Forestiere Brașov, au descoperit ieri un depozit de lemne în Sadu în care se aflau mari cantități ilegale.

Polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică specializați în protecția fondului forestier au desfășurat ieri o amplă acțiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii, în localitatea Sadu.

În cadrul acțiunii, polițiștii alături de lucrătorii Gărzii Forestiere Brașov au efectuat un control la un depozit de material lemnos, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale și confiscat 145,77 mc de material lemnos.

”La data de 25 februarie a.c., polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, Compartimentul Sisteme de pază împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Brașov au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori. În cadrul activităților desfășurate a fost verificat un agent economic din Sadu, respectiv un  depozit de valorificare a materialului lemnos și instalație de debitat”, explică reprezentanții IPJ Sibiu, într-un comunicat de presă.

În urma neregulilor descoperite au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.000 de lei, din care două sancțiuni la Legea nr. 171/2010 și una la Legea nr. 333/2003.

”Cu ocazia verificărilor la acest agent economic a fost identificată cantitatea de 145,77 mc material lemnos din diferite specii în valoare de peste 30.000 de lei, care era deținută fără respectarea prevederilor legale, aceasta fiind sancționată contravențional. Întreaga cantitate de lemne a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienței”, mai spun polițiștii sibieni.

Totodată, s-a dispus confiscarea valorică a volumului de 63,32 mc material lemnos din diferite specii, în valoarea de peste 15.000 de lei.

Foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Cetățean vigilent

Acum 4 ani

Este secret numele proprietarului? Dați știri complete ca să aibă și efect.
Raspunde

Joagărul Fermecat

Acum 4 ani

Aha... doar unul ?! Nu s-au venturat si spre Raul Sadului ca sa nu deranjeze pe cineva ?... e acolo un gater minunat si cateva locuri unde se descarca bustenii, o splendoare ! Nu s-au venturat nici spre drumurile forestiere... deci alta manjeala de stire. Probabil cineva o chemat politia sa elimine "concurenta". Cam a asta seamana aceasta "descindere".. sau cum se lauda ei ca fac, ca practic n-au facut nimic. Stirea asta e doar benefica pentru concurenta celor "prinsi".. acum e mai mult loc pentru ei sa fure, probabil au cotizat mai bine la "autoritati". Astfel e greu de inteles, cum de au omis toate celelalte locuri.... lucru romanesc. iar apoi autoritatea aia cu sediul la Brasov nu pot rezolva oare si taierile masive din judet de la ei ? Sau acolo ies la gratar cu baietii cu camioanele... care probabil sunt neamurile lor. Stire de 2 lei... dormiti linistiti, ca rezolva baietii "treaba".. aha.
Raspunde

asz

Acum 4 ani

Sa reveniti cu stire in momentul in care a fost eradicat intreg fenomenul. Pana atunci, e doar manipulare pentru cei care cred in asa ceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus