Sâmbătă,
04.05.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Se caută „aripi” pentru copiii din centrele de plasament din Sibiu

Se caută „aripi” pentru copiii din centrele de plasament din Sibiu

Programul Ajungem Mari dezvoltat de Asociația Lindenfeld, dedicat educării prin joacă a copiilor din centrele de plasament din Sibiu, caută alergători și susținători ai proiectului în cadrul semi-maratonului de la Sibiu, de pe 28 mai. Sub deviza „Toți copiii merită aripi! – Copiii din centrele de plasament cresc armonios”, inițiativa urmărește să îi pregătească pe acești copii pentru un viitor mai bun și pentru o integrare cu succes în comunitatea sibiană.

Inițiatorii acestui program își doresc să schimbe viața copiilor din centrele de plasament, iar voluntarii încearcă să le devină copiilor prieteni și modele și îi susțin în aflarea pasiunilor pe care le au, astfel încât să-i ajute să deprindă abilitățile care le sunt necesare în viață.

„Prin prezența noastră, răspundem nevoii copiilor de atenție și de afecțiune, încurajându-i totodată să se autodepășească. Vrem ca micuții cu care lucrăm astăzi să nu fie supuși preconcepțiilor caracteristice copiilor din centre, ci să ajungă mari nu doar fizic, ci și emoțional, spiritual. Experiențele, modelele, oportunitățile oferite de voluntari compensează neajunsurile lor și îi pregătesc pentru viața din afara centrului. Acțiunile noastre au fost extraordinar de bine primite până acum și dorim să continuăm în același ritm, iar pentru acest lucru avem nevoie de ajutor din partea sibienilor. Împreună le putem da aripi!”, spune Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu.

„Proiectul este necesar. Prezența dezinteresată a voluntarilor arată copiilor instituționalizați că există oameni cu suflet mare care îi ajută să găsească resorturile interioare pentru a trece peste dureri, frustrări, lipsa unui cămin, pentru a depăși obstacole și pentru a se pregăti pentru viața de adult. De când a început programul, copiii sunt mai bucuroși, mai încrezători, mai siguri pe ei, au devenit dornici să afle lucruri noi și sunt dispuși să se implice. Îi invit pe sibieni să se alăture acestui proiect și să încurajeze voluntariatul în interesul acestor copii minunați”, afirmă și Laura Vîlsan, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

Sibienii care doresc să sprijine proiectul se pot înscrie fie ca alergători, pe http://maratonsibiu.ro/inscriere-alergator/, fie ca susținători ai alergătorilor deja înscriși, pe http://maratonsibiu.ro/inscriere-sustinator/.

Programul educațional Ajungem Mari dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld, susţine educaţia copiilor din centrele de plasament şi medii defavorizate în 24 de județe din România. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 200 de copii și implicând 100 de voluntari. Alte centre se vor alătura programului pe măsură ce proiectul se dezvoltă la nivel local. În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, în cinci luni de la lansarea proiectului în Sibiu, au fost organizate opt excursii la Păltiniș, trei ateliere de ciocolată, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de confecționat bijuterii și ieșiri la teatrul de păpuși. Astfel, copiii au fost expuși mai multor alternative, atât de petrecere a timpului liber, cât și de orientare profesională.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus