Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Primarul care a șters pe jos, aseară, cu liderii PSD: Dacă scot și viza de America, good-bye!

Primarul care a șters pe jos, aseară, cu liderii PSD: Dacă scot și viza de America, good-bye!

Primarul din Cârța, Cristin Magheru, a avut aseară, la întâlnirea liderilor PSD din județ cu președintele partidului, Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose, două intervenții cu care și-a nemulțumit atât colegii, cât și șefii de partid. Însă spune că nu regretă nimic, pentru că a spus ceea ce cred tot mai mulți români. 

Spune că, aseară, s-a decis să nu mai participe la astfel de întâlniri, pentru că nu vrea să-și irosească timpul.  Pe de altă parte, susține că media a exagerat atunci când a spus că sediul PSD a fost asediat. ”Noi n-am fugit de acolo de nimeni!”

Primarul le-a vorbit liderilor de la centru deschis, despre felul cum ar trebui condusă o primărie, despre risipa banului public, despre lipsa de control pe investiții și despre lipsa de viziune în timp. Nu are, însă, așteptări foarte mari.

”M-am așteptat să fie altceva acolo”

Principala nemulțumire a lui Cristin Magheru este legată de felul în care se acceptă proiectele care intră în Planul Național de Dezvoltare. ”Le-am spus și acolo. Am vrut să fie altceva această întâlnire și m-am așteptat să fie altceva, pentru că nu ai des șansa să te întâlnești cu mai-marii care sunt. Văicăreala primarilor, te doare creierul... Le-am spus și acolo ce am avut de spus, poate să se supere partidul pe mine, mă doare undeva de ei! Eu vreau să fiu corect și vă pot spune că a fost o văicăreală fără margini. Le-am și spus și nu le-a plăcut discursul meu. În această ciorbă nu intră doar PSD-ul, intră toți. Dacă vă uitați cu atenție la listă (n.r. - de proiecte gurvenramentale), jumătate sunt ”avioane”. Dacă te uiți ce proiecte se fac în țara asta, pe bani publici, mori de nervi! Și de-o parte, și de alta. Mai e o chestie foarte importantă. Dacă se dau banii ăștia, ar trebui să vadă cineva ce impact și asupra cui. Nu putem să alocăm sute de milioane de lei într-o localitate cu o mie de locuitori!", se plânge Magheru.

Primarul și-a continuat tirada cu privire la proiectele pe care Guvernul decide să le finanțeze, fără să le analizeze în profunzime. "Bă fraților, nu putem face așa ceva, banii ăia sunt și ai mei! Le-am spus! Se uitau ca la dracu la mine", descrie primarul reacția șefilor săi ierarhici.

Cristin Magheru spune că nu mai suportă supunerea membrilor social-democrați față de superiori. "Eu nu mă mai duc la întâlniri. M-am săturat să văd oameni de ăștia ipocriți. Când îi auzi cu ”să trăiți”, cu plecăciuni, da' cine vei fi tu, frate? Pe deasupra, m-ați și ținut acolo (n.r. - la sediul partidului, unde era programată inițial întâlnirea cu Liviu Dragnea) două ore, ca pe-un fraier. M-ați ținut ca pe un fraier, am zis! Am crezut că venim să discutăm, să avem ocazia să construim ceva, să spunem de ce ne doare. Eu, dacă zic o vorbă, rămâne vorbă. Ai zis că faci aia, păi fă-o! Niciodată n-o să fii în asentimentul tuturor. Niciodată. Ca în guvernul zero al lui Cioloș, al lui Iohannis, unde nimeni nu făcea nimic. Aveam un vecin la Arpaș, n-a supărat pe nimeni, niciodată. Și l-au ales oamenii șase mandate. Dacă te duceai la el să se facă ceva, zicea da, facem. Dacă venea altul, la fel, da, facem. Nu supăra pe nimeni. Faptul că vrei să faci ceva ca om politic, păi fă! La mine vin turiști să vadă unde stă primarul, că nu le vine să creadă câte lucruri s-au făcut în comună. Și cu toate ăstea, nu sunt ales cu 90 la sută, ca Iohannis. Eu câștig cu 65%”, a spus primarul, pentru Turnul Sfatului.

”Bun, zice Dragnea, și de câți bani ai nevoie?”

Primarul din Cârța a dat și exemple cu doleanțele primarilor din județ. ”Eu le-am spus că n-am venit niciodată la ușa lor, să cerșesc. Nu-mi trebuie nici PNDL. Eu, tot ce fac, fac pe veniturile ălea pe care le am. Eu nu-mi bat joc de bani. Pe lângă veniturile ălea, mai și aduc bani. Avem o grămadă de mijloace", spune Magheru.

Social-democratul este nemulțumit de felul în care primarii sunt tratați de șefii din partid. "Aveam așteptări de la centru. Omul politic se pliază după majoritate și, în PSD, eu sunt oaia neagră... Tot timpul sunt tratat în plus acolo. Se ridică unul că are nu știu câte avize pe care nu le primește. Și ce vrei, am zis, să ți le dea ilegal? Nu i-am luat cu frumosul. Cine ești tu să ceri așa ceva?  S-au făcut și de rahat. A venit acela din Hoghilag, că nu are școală. Și a venit să ceară bani pentru școală. Erau uimiți ăștia. Când a auzit, Dragnea s-a schimbat la față. Zice că 'n-am bani să repar, că se duce dracului sediul școlii și că ne trebuie'. 'Bun', zice Dragnea, și de câți bani ai nevoie? 'Păi să vedeți că…' Habar nu avea. Bă băiete, câți bani îți trebuie? Ai făcut un studiu, ai făcut ceva? Ai întreprins ceva, că se prăbușește totul? Nu. Zero barat. La fel și la Dumbrăveni. Că nu mi-au dat bani, ca la alții. Are dreptate, într-un fel, că ar trebui să se țină cont de proporție. Dacă la Cîrța ai dat 300 de mii de lei, la Dumbrăveni să dai de 10 ori, că de 10 ori ești mai mare. Băi oameni buni, păi îi dai la Vurpăr 49 de milioane să-și facă drumurile, mă?! Bă oameni, eu muncesc pentru banii ăia! Eu dau impozite la stat. Nu mi se pare normal. Dar nu ai cu cine... Nu ne facem bine în țara asta. Nu ai cu cine. Ne domină prostia peste tot", mai spune primarul.

"Mi-am pierdut vremea cu ei"

Cristin Magheru spune că întâlnirea de la Sibiu a fost inutilă. "Mi-am pierdut vremea cu ei. Aveam lucrare la cămin și i-am lăsat pe ăștia vraiște. Că eu stau lângă om când lucrează, ca acasă! Dacă-ți aduci un meseriaș să-ți lucreze la casă, trebuie să stai lângă el, că, dacă-l lași, îți dărîmă casa. Oameni buni, asta trebuie să faci în România! Nu-i ca-n Germania, să-i lași cheia. Eu mi-am pierdut vremea cu ei (n.r. - cu liderii PSD), de la patru, la nouă seara. Să-mi fac nervi... Pe cuvântul meu, am fost foarte încântat că o să mă întâlnesc cu oamenii cei mai din vârf, cu care poți avea un dialog, cu care să construiești ceva. Dar nu! Văicăreală că îi trebuie unuia 17 avize. Doamne iartă-mă!”, a mai spus primarul.

Perspectivă: ZERO!

Cristin Magheru a dat și exemplul învățământului, zonă în care, în opinia lui, se cheltuie bani fără nici un discernământ, fără niciun proiect. ”Le-am spus că, la Arpaș, a funcționat patru ani de zile o școală cu un copil. Sunteți nebuni la cap... A fost la Arpaș întâlnire zonală, la care a venit și Turcan, care e cu școala și cu ălea. Erau de față cu toate autoritățile statului, cu Cindrea, cu directorii de școli. Și le-am spus: trăiți în altă lume! Nu vedeți că nu mai avem copii la școală? Avem clase cu cinci, șase copii? Hai să facem ceva! Avem șapte școli pe o suprafață de 15 kilometri, cu șapte directori. Le-am spus și aseară. Cheltuim o sută de miliarde, cel puțin, cu ăștia șapte directori și șapte școli și rezultatul e minus infinit. Alocăm proiecte de miliarde, în loc să facem un campus, o rânduială de rânduială. IGNORE! IGNORE! Suntem o națiune pierdută... Dacă scot și viza de America, good-bye! Toată lumea pleacă. Și bătrânii pleacă. Avem sate goale și facem proiecte de 49 de milioane de lei în Vurpăr! Bă frate, 49 de milioane? Bă, frate, băăă!”, se miră în continuare Cristin Magheru.

”Vă mai spun una: canalizare din 2006 în Arpaș, proiect pe OG7, trei milioane cred că au înghițit ăia și nu a funcționat niciodată. Și acum au proiect câștigat pentru extindere. Bă, nu vă e rușine? Băăă? Nu avem ce face. Nu avem bani în țara asta? Avem bani, vai de mine! Dacă cineva ar dirija banii ăștia. Le-am spus că, de 10 ani, ați pompat bani într-un proiect. I-ați controlat vreodată? Eu am făcut 2,5 milioane de euro pe fonduri europene. Și după cinci ani au venit bulangiii de la UE și m-au controlat. Au venit și au făcut poze la etichetă, că motorul e același din factură. Pe când voi, de 10 ani, v-ați dus măcar la unii să le spuneți bă, ce vreți cu banii? Ce-ați făcut cu banii? Unde-s tuburile? Unde-s canalizările?”

Citește și Reacția președintelui PSD Sibiu la declarațiile primarului Cristin Magheru: ”A fost o luare de poziție normală și corectă”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

soc si groaza

Acum 6 ani

Exista si astfel de oameni?... mai si au curajul sa vorbeasca? Interesant de urmarit ce sa intampla cu el.
Raspunde

B

Acum 6 ani

Ce limbaj de mahala are asta!! Nea” drumuriile, canalizarea, electricitatea, educatia si sanatatea nu trebuoe sa fie un lux bre”. Suntem in sec. XXI dar Romania mai e in sec XVIII!!!
Raspunde

B

Acum 6 ani

*trebuie
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

A supravietuit dl. Magheru in PSD atata timp? Un astfel de om as putea sa si votez....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibianul realist

Acum 6 ani

Mare om@ Mare erou!
Raspunde

Stroe vasilica

Acum 6 ani

FELICITARI!!!ON DE ISPRAVA!! SIMPLU IN EXPRIMARE DAR REALIST!!! IN VRANCEA BANII EUROPENI SE TOPESC CA JUMARILE!!!FARA SA I URMAREASCA CINEVA!!! ADICA ZECIUIALA SI DEZMATUL FINANCIAR ESTE ACASA LA EL!!! DESPRE BANII FURATI DE JULIAN SI ALEXANDRA HERTANU SI CORNELIA NAUM CU MIRCEA COSMA SI VLAD COSMA SI PINTILIE DIRECTORUL DIN MINISTERUL MAMELOR FOR DE HOTI NENOROCITI ATI MAI AUZIT CEVA??? DAR PROIECTUL VRANCEAQUA VA SPUNE CEVA??? SAY VIILE MURFATLAR ALE POPII TEODOSIE DE LA CONSTANTA??? WE TOT FURI IN TARA ASTA!!! APROAPE CA TE FELICITA JUSTITIA!!! WE ASTA DOAMNKOVESI ESTE HULITA!!! CA CHIAR A CERCETAT SI PRINS PEDEPSIT MARI HOTI!!!DE AICI URA HOTILOR PE DOMNIA SA SI DOMNUL LAZAR!!! CAT DESPRE TUDOREL TOADER...el ii vrancean...HOT SI EL!!! UN NENOROCIT PARSIV SI PREFACUT!!! LUP IMN BLABNA DE OAIE....A
Raspunde

Cornel Moosz

Acum 6 ani

Asta da om ! Asta da primar! De departe, Carta este cea mai frumoasa comuna pe care am vazut-o! Se vede de cum intri mana de gospodar care conduce acolo! Plus de admirat curajul pe care il are in raport cu papagalii aia din sefia partidului. Daca nu ar fi atatia lingatori de papuci "sefesti , ce bine ar merge lucrurile! CHAPEAU, STIMATE PRIMAR ADEVARAT!
Raspunde

///

Acum 6 ani

lauda, lauda, poti pica ceva!
Raspunde

Andrei

Acum 6 ani

Nu e el prea dus la scoala dar omul zice bine ce zice. Este o intreaga mafie in jurul PNDL iar avioanele despre care vorbeste primarul pot fi studiate de DNA ca ar avea de lucru 20 de ani de acum inainte.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Daniela

Acum 6 ani

Ce primar a tot știutor d-ul Magheru de aceia a făcut dispensar fără doctori sau asistenți și școala fără copii pentru ca este preocupat de cum se cheltuiește banul public dar da lecți altor primari ,nu te mai chinui d-le primar de doi bani nu te primim la PNL
Raspunde

logica

Acum 6 ani

Daniela , ai cam dat-o cu bata in balta cu ''a tot stiutor'' in rest , doar de bine P.S cand e o opinie publica verifica de 2 ori limba romana ca apoi sa ''avem si pretentii'' lipsa de educatie ne-a adus in situatia in care sa ne conduca hamsterul si razboiul stelelor
Raspunde

Stroe vasilica

Acum 6 ani

DANIELEI....A CERUT SA INTRE IN PNL?????ADORMITII ASTIA DIN PNL??? PSD SUNT HOTI,DAR MACAR MAI FAC DRACULUI CATE CEVA!!! PNL VRANCEA SFORAIE DE 28 DE ANI!!! MAI MAI SA L ADOARMA SI PE OPRISAN SEFUL PSD VRANCEA!!! LIBERALII NOSTRI ISI IAU LEAFA SI CONCEDIUL,BANII DE MOS CRACK IN,PASCA DE PASTE,BUNA ZIUA,WE ARE..?DOMN SENATOR DEPUTAT..?TEC...SATAT!!! NICI DE DULCE NICI DE POST!!! ADORMITI SI ATAT!!!SCULATI BAI!!! VIN ALTE ALEGERI!!!
Raspunde

Daniela

Acum 6 ani

Logica ,aici contează mesajul ,chiar dacă e scris pe genunchi, nu suntem la lecția de limba romană ,in rest e bine
Raspunde

Li Tai

Acum 6 ani

@Daniela, sunt sigur că nu ai fost niciodată în Cârța. Apoi dacă nu vrei sa-l primești pe primar în PNL și consideri că tu ai trimis un mesaj prin postarea „codificată” pe care ai scris-o, aș vrea să-ți las și eu un mesaj (invitație): Oare nu mai bine treci tu de la PNL la PLM și să stai „aplecată” în folosul tuturor PSD-iștilor virili? Altfel, dacă acest primar s-a exprimat astfel în fața „grangurilor” din partid, nu știu ce mai caută în astfel de anturaje deoarece atmosfera descrisă de d-lui este identica în toată țara și la toate întâlnirile susnumiților și asta reflectă adevărata valoare a politicienilor noștrii mult iubiți și votați.
Raspunde

Sandor Feri

Acum 6 ani

Toti pesedisti stiu ca Magheru actiona numai la comanda lui Cindrea. Si acum e la fel. Acesta si primarita din Loamnes erau abonati la luarile de cuvant. Ei criticau ei laudau in functie de cum rea invartita cheita. Credeti ca Cindrea a plecat fara chei?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

bsk

Acum 6 ani

Jos palaria domn' primar sunteti un om cu sange in "instalatie".
Raspunde

Cititor

Acum 6 ani

In fond...e un măscărici în căutare de afirmare, la fel că ceilalți, fara deosebire de culoare politica.Nu îl baga pe asta nimeni în seamă decât papagalii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

...

Acum 6 ani

"Bă, frate, băăă!" ... educatia nu se calculeaza in profitabilitate financiara ca la srl-uri. daca ai o scoala cu 5 copii, asta e. au si aia dreptul sa invete fara sa fie discriminati sa piarda vremea prin microbuzele scolare care sa-i care dintr-un sat in altul. voi, comunistilor, nu intelegeti ca educatia si sanatatea nu se masoara in bani. bine ca se fac lucrari de asfaltare a drumurilor in sate care se depopuleaza si pana cand se strica asfaltul, dispare satul, bine ca se fac terenuri de sport si parcuri prin toate pantele si mocirlele, asa cum au facut comunistii din celelalte partide, si, bine ca va kkati pe voi ca sunt putini elevi intr-o scoala.....comunismul traieste in toate partidele!
Raspunde

kokos

Acum 6 ani

Uite ca mai sunt oameni de treaba si in pesedeu , asta e exceptia care intareste regula!
Raspunde

badea#rezist

Acum 6 ani

Bravooooo frate, tineo tot asa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus