X
metrou

Primăria Cluj-Napoca a alocat 3,5 mil. pentru studiul de prefezabilitate necesar construcției metroului

Primăria Cluj-Napoca a alocat pentru anul în curs suma de 3,48 de milioane lei în vederea relizării studiul de prefezabilitate şi diverse alte studii privind introducerea metroului în oraş.
Alte 23 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru cumpărarea de tramvaie, dintr-un total de 227 de milioane, toţi bani europeni. Pentru troleibuze ar urma să se cheltuie 12 milioane dintr-un total de 116, scrie Businessmagazin.ro.
“Clujul nu va putea evita discuţia despre metrou. Este un proiect pentru următorii 15-20 de ani”.  Acesta a fost mesajul rostit în 2017 pe două voci: primarul Emil Boc şi viceprimarul Dan Tarcea.
În viziunea Primăriei, metroul clujean ar trebui să lege Floreştiul sau chiar Gilăul de Apahida. Trebuie luată în considerare realitatea de peste 20 de ani, nu cea de acum. Numai că studiul pe care îl va comanda municipalitatea nu va fi atât de cuprinzător.Recent, viceprimarul Dan Tarcea citat de Ziua de Cluj: “Nu putem aloca bani pentru studii în Floreşti, Gilău sau Apahida. Îl vom face numai pentru Cluj-Napoca. Dacă şi alţii vor dori metrou, vor trebui să îşi comande propriile studii, chiar dacă ştim că bugetele din comune nu sunt atât de mari. Am vrea, pentru o maximă eficienţă, ca linia de metrou să lege comunele din est şi din vest”.

Sursa foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Georgiana Cuntan

  Sibiu e superior cu ani lumina Clujului. În timp ce acolo se face metrou, la Sibiu se construiește o troița la Obor, la micii lui nea Gigi, cel mai cunoscut om de afaceri sibian.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  rosu

  Da “Trenul cursă de persoane Apahida – Cluj-Napoca”, care ” pleacă păstă cinj minute de la linia una” nu mai mere?
  Atunci trebe neaparat metrou, ca altfel cum sa mai meri la bal?
  Cand aud de Apahida, mi-aduc aminte de marele Iuliu Merca.
  Avand in vedere ca proiectul este de lunga durata, ca orasul va creste in continuare si ca nu va mai face fata numarului tot mai mare de masini, sa le dorim succes clujenilor in realizarea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact