În perioada 13-15 februarie 2019 se desfășoară evenimentul de multiplicare a rezultatelor obținute în cadrul parteneriatului strategic "Triunghiul cunoașterii pentru inovația alimentară prin valorificarea tradiției și asigurarea sustenabilității" KNOWinFOOD.
Programul a fost finanțat prin programul Erasmus+ KA2 şi coordonat de către Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Universitatea ”Claude Bernard” Lyon, Franța, University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria, University of Debrecen, Ungaria şi Solina S.A. Alba-Iulia, România, fiind implementat în perioada 1 septembrie 2016 – 28 februarie 2019.
Proiectul KNOWinFOOD s-a adresat celor trei componente ale Triunghiului cunoașterii:
- mediul de afaceri, cu spiritul antreprenorial;
- învățământul superior ca producător de cunoaștere;
- cercetarea universitară ca sursă de inovare.
„Prima zi a evenimentului va fi organizată sub forma unei conferințe, în cadrul căreia va fi prezentat proiectul KNOWinFOOD, rezultatele intelectuale obținute, prezentarea platformei de proiectului, transferul de know-how către cei interesați în mod direct și modalitatea de lucru cu studenții dezvoltată pe parcursul proiectului.Rezultatele intelectuale obținute aduc un real beneficiu tuturor componentelor triunghiului cunoașterii: industria a propus sarcini de rezolvat (task-uri), care au fost preluate de studenți la proiectul de licență/dizertație sau de laborator, iar profesorii ii ajuta sa le rezolve, folosind cunoștințele produse de cercetare.
Metoda de lucru a fost pilotată în cadrul celor 3 training-uri internaționale, desfășurate în cadrul proiectului, fiind îmbunătățită constant în urma feedback-urilor obținute de la studenți, profesori și traineri, precum și de la reprezentanții industriei alimentare. Pe viitor vom continua în același mod cu scopul de a menține și întări relația industrie-educație, astfel încât conținuturile educaționale să aibă o cât mai mare relevanță practică. De asemenea, aceasta este o foarte bună modalitate de recrutare a viitorilor angajați, care sunt testați înaintea angajării.
Un workshop dedicat dezvoltării de proiecte internaționale în domeniu va fi organizat în cea de-a doua zi a evenimentului, în 14 februarie 2019. De asemenea, va fi organizat un workshop pe tematica ”Tradiție și sustenabilitate în gastronomie”, care va celebra numirea regiunii Sibiu drept ”Regiune gastronomică europeană în 2019.
Cea de-a treia zi este destinată evaluării interne a proiectului, cu stabilirea unui plan de asigurare a sustenabilității.
Rezultatele intelectuale obținute în cadrul proiectului vor fi prezentate grupurilor de interese care compun Triunghiul cunoașterii:
- Un instrument util pentru selectarea viitorilor angajați, pe baza task-urilor date studenților spre rezolvare, abordare care poate interesa organizațiile din industrie;
- O metodă modernă de predare, sub forma unei platforme web structurată pe baze de cunoștințe și material de formare on-line, de interes pentru instituțiile de învățământ superior;
- Bazele de cunoștințe, utile specialiștilor în cercetare;
- O perspectivă pentru studenți asupra modului în care ar putea să arate viitoarele activități de învățare / formare și selecție la nivelul învățământului și organizațiilor industriale;
Deschiderea oficială a evenimentului de multiplicare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului ”KNOWinFOOD” va avea loc miercuri, 13 februarie 2019, ora 9.00, în Aula Avram Iancu a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, B-dul Victoriei nr. 5-7 (Facultatea de Litere și Arte, et. 1).
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Lucian Blaga , Claude Bernard , Republica Moldova , Food Technology Plovdiv , Aula Avram Iancu
Vizualizari: 773
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Prof. de Geografie
Acum 4 ore
@Hermannstadt
Acum 4 ore
Pastor Marginas
Acum 4 ore
Pastor Marginas
Acum 6 ore
X