X
dealul verde

După Castelul de lut, Sibiul are ”Dealul verde” – un nou obiectiv turistic privat unic în România

Începând din această iarnă, în județul Sibiu funcționează o pensiune unică în România, construită aproape integral sub pământ. Intitulată ”Dealul verde” și aflată în Porumbacu de Sus, unitatea de cazare amintește cu ușurință de cărțile lui J. R. R. Tolkien și celebrele filme din seria ”Stăpânul inelelor” prin Ținutul Hobbiților.

Ideea aparține unei familii din București, el specialist în industria filmului, ea cu o vastă experiență în domeniul croitoriei pentru Horeca. Sătui de agitația Capitalei, cei doi au decis să se mute într-un loc liniștit, cu aer curat și verdeață. Au ales Porumbacu datorită ”oamenilor extraordinari de amabili și deschiși”, întâmplător nu foarte departe de Castelul de lut ”Valea Zânelor”, devenit în ultimii ani o atracție turistică majoră. Au pregătit un proiect susținut prin fonduri europene și au ajuns să-și vadă visul devenit realitate, în urma unei investiții totale de peste 600.000 de euro.

Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

”Proiectul este unicat doar din punct de vedere al destinației, adică pensiune. Noi ne-am inspirat din creațiile unui arhitect elvețian care a gândit și creat astfel de clădiri în Elveția, cu destinație locuință. Nu există în Europa ceva asemănător cu destinație turistică. Sigur, am pornit de la o sursă de inspirație, însă am adăugat foarte multe idei proprii, concepte personale, până am ajuns la proiectul final. Apoi, am avut norocul să întâlnim un arhitect excepțional, care a înțeles de la bun început ce ne dorim și ne-a făcut o propunere pe care am acceptat-o foarte ușor. Mă refer aici la detaliile tehnice, funcționale, altfel noi știam exact ce vrem. Eu am un tablou acasă, realizat de mine, și este aproape identic. Pot să spun fără probleme că mi-am văzut visul împlinit”, a explicat pentru Turnul Sfatului Nicoleta Tănăsescu, proprietara pensiunii.

Pensiunea a fost vizitată zilele trecute de prezentatorul TV, Cristian Tabără. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Pensiunea a fost vizitată zilele trecute de prezentatorul TV, Cristian Tabără. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

”Dealul verde” a fost gândit ca o unitate de cazare, însă arhitectura unică l-a făcut să devină rapid un obiectiv turistic în sine, deja vizitatori din diferite părți ale țării venind să vadă ”camele de sub pământ”.

”Noi suntem onorați ori de câte ori cineva vine, vrea să vadă și se minunează, îi primim cu bucurie, dar ”Dealul verde” va fi o agro-pensiune, propunem un spațiu unicat în care să-ți petreci timpul în liniște și intimitate. Pe lângă arhitectura unică, noi punem la dispoziție camere cu terase proprii și tot confortul de care cineva ar putea avea nevoie. Sau, dacă vrei socializare și o atmosferă prietenoasă, poți coborî în corpul de recepție, unde avem planificate numeroase activități pentru oaspeții noștri”, mai spune doamna Tănăsescu.

Imagine din timpul construcției. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Imagine din timpul construcției. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

”Dealul verde” are opt camere și în prezent se mai lucrează la mici retușuri și amenajări interioare. Camerele îngropate în pământ vor oferi oaspeților o experiență unică, fără a afecta confortul.

”Noi fiind iubitori de natură am vrut să modificăm cât mai puțin mediul înconjurător. Camerele au fost gândite pentru a aduce cât mai mult cu bordeiele românești din vechime. Ele sunt îngropate în pământ, iar fațada este la nivelul solului”.

Proiectul inițial. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Proiectul inițial. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

Cât privește alegerea locației, familia Tănăsescu arată că a fost o decizie luată cu sufletul.

”Alegerea zonei a fost absolut subiectivă, mediul se potrivea perfect cu ce aveam în minte. Proiectul nostru a fost demarat în anul 2016, când am elaborat documentația pentru accederea de fonduri europene, însă munca efectivă în teren a debutat în toamna anului trecut. Până la urmă este o coincidență fericită care, sperăm noi, va duce la dezvoltarea durabilă a turismului în zonă”, mai spune proprietara pensiunii.

Proiectul inițial. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Proiectul inițial. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

Revenind la ”Dealul Verde”, familia Tănăsescu spune că lasă în urmă Bucureștiul fără niciun regret. ”Motivația principală care a stat la baza proiectului acestei pensiuni a fost dorința noastră de a fugi din București. Cu ce meserii avem noi și ce știm să facem, muream de foame în Porumbacu, așa că ne-am reorientat către turism. Am știut de la bun început că vrem natură, vrem la sat, să mâncăm din propria noastră grădină”, concluzionează Nicoleta Tănăsescu.

Interior. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Interior. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

”Noi nu suntem îndrăgostiți doar de natura fabuloasă din Porumbacu, ci mai ales de oamenii din Porumbacu. Vă spun cu toată sinceritatea, simțim să suntem în altă țară” – Nicoleta Tănăsescu.

Apus. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde - Pensiune”

Apus. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

16 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ghituca

  Păcat de comuna și de neimplicarea primăriei în schimbarea imaginii.doar la buzunarele lor se gândesc au vândut zeci de terenuri ale proprietarilor cu alte false dar dna-ul doarme in continuare…somn ușor.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Praf in ochi

  Felicitari invetitorului…arata #catdecatdecent
  Dar cineva amintea de autoritatile locale …da somn usor si praf in ochi…
  Ajuta doar rudele si cardasiile, in rest ZERO pt cetateni!
  Canal nefunctional, desi toata lumea il foloseste…. is curios unde se refuleaza …
  Retea de apa nefinalizata de peste 10 ani …. mai mult nefunctionala decat functionala… de gaze … nici nu are rost sa povestim!
  Reteaua electrica… buna. Afacerea primarie a distrus in proportie de 90% fauna si flora de pe raul Porumbacu!!! Nimeni nu a fost tras la raspundere…
  Asfalt catre zona turistica, sa mai pota sa vanda autoritatile locale cateva parcele!!!
  Oare mai este un petrc de teren neconstruit!?! Sa ju vorbesc de constructiile hidoase, betone in zona turistica … pensiuni cu 3,4 5 etaje!!!! Asa arat o zona turistica!?! O facut primaria un puz pud ceva 0 mare de tot…
  Si ca aa nu le sara oamenii in cap o asfaltat si in vatra veche 2-3 strazi… dar stati linistiti … tot pentru 2-3 pensiuni… Pesijnea Obereood, cred ca toata lunea stie a cui este si pt curtea Porumbaceana cu dedicatie speciala asfalt pana la intrare:)))
  Si in final sa nu mai batem campiii
  0 pt cetateni
  100% pt prietenii cardasii si rude!
  Sa nu mai vb de mizeria din comuna-vezi
  prundul distrus si plin de gunoaie!!!
  Valea porumbacului la fel plina de gunoaie!!! Care din pacate vin pe rau din zona satului turistic!!! Rusine!!!
  Traiasca autoritatile locale!
  Ps: poate la anul o sa-si deschida cetatenii
  ochii si o sa cuantifice votul altfel!!!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioan

  Of Doamne cât î-mi doresc așa ceva pe pământul meu din România … gura râului . Dar trăiesc aici în străinătate , iar visul meu dintotdeauna îl știu doar eu și bunul dumnezeu

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anna

  Omul sfințește locul ! Mai mult decât bucuria descoperii unui loc inedit , m-au bucurat cuvintele propietarei care declara ca “ iubește oamenii din Porumbacu !” …….

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabi T.

  Haideti sa vedem si partea buna a lucrurilor .Oamenii au facut ceva frumos si trebuie apreciat .Sa lasam comentariile de prost gust de-o parte si sa vedem ce se poate vedea si ceea ce ne incanta .Sanatate tuturor si mult succes pe mai departe ! SARBATORI FERICITE !!!

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cornelia Treusch

  Ma intereseaza unde se afla aceasta pensiune ? In aceeasi directie unde este Castelul de Lut?????
  Astept un raspuns pe adresa de EMAIL mai jos amintita.
  Vaca multumesc, cu respect,Cornelia Treusch

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sofia Rădulescu.

  Foarte frumos și cinste vouă dragă familie Tănăsescu! Am urmărit cu atenție reportajul tv și am rămas fascinată de ce am văzut. Vreau să vin acolo în această vară,dar vreau să știu dacă pot face rezervare de acum și un număr de telefon să vă pot contacta, dacă se poate? Vă las adresa de email. Vă doresc sănătate și putere de muncă!☘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact