Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Primăria semnează contractele de finanțare pentru al doilea mare parc al orașului și pentru prima linie electrică de transport

Primăria semnează contractele de finanțare pentru al doilea mare parc al orașului și pentru prima linie electrică de transport

Administrația locală a Sibiului anunță faptul că în a doua parte a acestei săptămâni vor fi semnate contractele de finanțare nerambursabilă pentru două proiecte majore în oraș.

Este vorba de amenajarea unui nou parc în capătul străzii Islazului, în cartierul Tilișca, și de amenajarea unei noi linii de transport în jurul centrului istoric al Sibiului, deservit exclusiv de microbuze electrice. Împreună, cele două proiecte au o valoare estimată, în acest moment, la 5,5 milioane de euro. Această sumă (mai puțin o contribuție proprie de două procente) ar urma să fie alocată Sibiului din fondurile europene nerambursabile alocate orașului în mod neconcurențial, în actualul exercițiu financiar european (în care sumele alocate Sibiului prin Programul Operațional Regional sunt în sumă totală de 33,5 milioane de euro). Contractele pentru alocarea acestor fonduri urmează să fie semnate de către reprezentanții Primăriei Sibiu și cei ai Agenției de Dezvoltare Regională Centru în cursul zilei de joi, anunță reprezentanții administrației sibiene.

Un parc greu de proiectat

Pentru parcul din cartierul Tilișca, administrația locală a realizat, până acum, studiul de fezabilitate, care a indicat faptul că proiectul are nevoie de o finanțare estimată la 12,4 milioane de lei, fără TVA. În vara anului trecut, Primăria Sibiu a scos la licitație și contractul de întocmire a proiectului tehnic, a detaliilor de execuție, obținerea avizelor și autorizațiilor necesare și de asigurare a asistenței tehnice pe perioada execuției lucrărilor. Totodată, contractul mai cerea și realizarea unui studiu geotehnic de detaliu, având în vedere indiciile că ar fi nevoie de lucrări mai complexe de stabilizare a terenului care, până acum câțiva ani, era depozit de moloz și alte resturi de materiale din construcții. Nimeni nu s-a prezentat la licitația din luna august organizată pentru atribuirea acestui contract estimat la 280.000 de lei, fără TVA. Primăria a reluat licitația în septembrie, dar a anulat-o în noiembrie 2019, pe motivul că singura ofertă depusă este neconformă. În acest moment, contractul este din nou scos la licitație, reprezentanții Primăriei fiind în etapa de evaluare tehnică a celor două oferte depuse.

Parcul din Tilișca ar urma să aibă o suprafață de 6,2 ha, devenind astfel al doilea parc ca mărime din oraș. Printre dotările viitorului parc sunt propuse o tiroliană, un teren de minigolf, dar și un labirint verde (mai multe detalii despre acest parc puteți citi aici).

Prima linie electrică

Cel de-al doilea proiect pentru care Primăria Sibiu va semna contractul de finanțare în cursul zilei de joi este cel referitor la achiziția a cinci microbuze electrice (aproximativ 30 de locuri fiecare, patru microbuze active și unul de rezervă), precum și a restului infrastructurii necesare (stații de încărcare lentă, stație de încărcare rapidă la Gară). Aceste microbuze electrice ar urma să circule pe nouă din jurul centrului istoric al orașului, linie care va uni gara CFR de bulevardul Corneliu Coposu, urmând traseul străzilor Tribunei, Mitropoliei, zona Pieței Cibin, Turnului, Faurului, Ocnei, Nicolae Teclu.

La 2,5 milioane de euro, cu tot cu TVA, sunt aproximate costurile de realizare a acestui proiect, potrivit studiului de fezabilitate elaborat în 2018 de societatea Certrans Level, angajată în acest scop de administrația locală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu sibianul de 54 de ani

Acum 4 ani

În Turda există transport cu autobuze electrice. Să incercam să comparăm Sibiul cu Turda???
Raspunde

Marcu

Acum 4 ani

Mdah. Un parc de care nu ar beneficia aproape nimeni avand in vedere ca este exact la marginea orasului pe o panta abrupta care da langa calea ferata. Bani aruncati pe fereastra
Raspunde

Anton

Acum 4 ani

Poate se gandesc ca se va mari orasul...
Raspunde

Mimi

Acum 4 ani

Păi poate ar fi mai bine să-l facă în intersecție la Mihai Viteazu, ca să fie aproape
Raspunde

I. L.G

Acum 4 ani

Parcul SubArin acum 150 de ani a fost gândit la marginea orașului. Deci nu asta e problema
Raspunde

jonyjon

Acum 4 ani

Spune-ne unde stai, sa venim sa iti demolam casa si sa facem parc in loc.
Raspunde

Pregatit de vot

Acum 4 ani

An electoral, acum sa vezi cate contracte si proiecte se semneaza :))))))))) S-ar putea ca pana in 2021 sa avem centura sud gata proiectata. Nu cred nici una din aburelile promise de primarie, expuse mai sus in articol. PS: Apropo de spart banii publici, ce se mai aude de panoul acela cu LED-uri din pasajul de langa Bulevardul Victoriei? :)
Raspunde

Cetățean

Acum 4 ani

Apropos, dar cu sala de sport și extinderea scolii N. Iorga ce se aude? Sau tot PSD-ul e de vina?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus