Marţi,
30.04.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Klaus Johannis despre cainii de pe strazile Sibiului: Eutanasierea nu este o solutie!

Klaus Johannis a declarat, joi, că este împotriva eutanasierii masive a câinilor comunitari, această soluţie fiind luată în calcul doar pentru câinii bolnavi şi nu ca metodă generală, în acest caz fiind considerată "barbară".

"Nu sunt nicidecum de acord cu eutanasierea masivă a câinilor comunitari. Eutanasierea este o soluţie pentru câinii bolnavi, cu malformaţii, probabil. Cred că ar trebui studiată puţin o modificare de lege, în cazul câinilor agresivi, fiindcă există astfel de exemplare. Se pot identifica şi se pot eutanasia. Dar ca metodă generală, mi se pare de-a dreptul barbară. Dacă vorbim de legistaţie (…) nu ar fi benefică o lege detaliată, fiindcă fiecare localitate are specificul ei", a spus Iohannis, joi, într-o conferinţă de presă.

Prim-vicepreşedintele PNL consideră că problema câinilor comunitari este una care ţine de "curtea primăriilor, nu a Parlamentului, Guvernului, Preşedinţiei sau ONG-urilor".

"Nu este o problemă de Guvern, una centrală. Este o problemă de guvernare locală. Problema este în curtea primăriilor, nu a Parlamentului, a Guvernului, a Preşedinţiei, şi nici a ONG-urilor. ONG-urile au un rol important de sprijin şi noi avem parteneriate de acest fel care ne ajută, dar ele nu rezolvă problema şi nici nu ar fi cinstit să aşteptăm de la ONG-uri să rezolve o problemă de gospodărire locală. Nu cred că toate problemele care sunt de interes public major trebuie rezolvate integral prin inventarea unei noi legi sau unei ordonanţe. Legislaţia poate fi îmbunătăţită, dar problema trebuie rezolvată acolo unde apare, în comunitatea locală", a declaratIohannis.

Potrivit acestuia, în Sibiu, problema câinilor comunitari este bine gestionată, câinii comunitari fiind luaţi de pe stradă, sterilizaţi şi igienizaţi la Centrul din Dealu Guşteriţei, ţinuţi acolo timp de două săptămâni, după care, dacă nu îi adoptă nimeni, sunt repuşi în teritoriu, însă prin sterilizare câinii vor dispărea natural.

"După părerea mea, modul în care am început noi, în 2008, să rezolvăm problema, este o cale bună, dar care necesită mai mulţi ani. Noi ne-am hotărât să construim un centru special destinat câinilor comunitari, am înfiinţat un serviciu public care se ocupă de acest lucru. Câinii sunt prinşi în oraş, duşi la centru, unde sunt sterilizaţi, igienizaţi, ţinuţi la dispoziţia sibienilor cam 2 săptămâni, timp în care aceşti câini pot fi adoptaţi. Cei care nu vor fi adoptaţi, după perioada prevăzută de lege, vor fi repuşi în oraş, în cartierul de unde au fost luaţi. În acest fel se reduce foarte foarte mult rata natalităţii şi, în timp, această specie de câine comunitar va dispărea aproape de tot din peisajul urban. Nu se întâmplă repede, fiindcă aceşti câini sunt destul de rezistenţi, dar şi fiindcă foarte mulţi sibieni care nu doresc să preia răspunderea pentru un câine îl hrănesc totuşi pe lângă bloc, de exemplu", a explicat Klaus Iohannis.

Totodată, Iohannis a spus că se confruntă şi cu problema "câinilor musafiri", aduşi din alte zone şi abandonaţi în Sibiu.

"Nu dispare repede specia şi deoarece se pare că există comunităţi din jur care au găsit şi ei soluţia pentru câinii comunitari: îi adună şi îi aduc în Sibiu. Noi ne ocupăm şi de aceştia. La o casă mare mai intră un musafir, nu e o problemă. Vreau să reiterez de ce cred că este bun conceptul nostru: pentru că este un concept lipsit de barbarie inutilă. Am auzit luări de poziţii în media că să omorăm toţi câinii vagabonzi. Nu mi se pare o abordare potrivită pentru perioada în care trăim, nemaivorbind de faptul că s-a încercat în multe oarşe, dacă îmi amintesc bine acum câţiva ani chiar şi în Bucureşti, fără niciun fel de succes", a precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai explicat că există şi alte soluţii pentru a scăpa de câinii maidanezi, una fiind adopţia internatională, care a fost îmbrăţişată la Sibiu.

"Noi am dezvoltat împreună cu o serie de ONG-uri o serie de programe foarte bune, ONG-uri care intermediază adopţii de câini şi în Germania, şi în Austria şi în altă parte, dar şi în ţară. Avem programe de conştientizare în şcoli care vin să arate şi ce se poate face pentru a veni în sprijinul unui câine şi ce trebuie evitat pentru a preveni astfel de accidente tragice", a mai declarat primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sibiu, din 2009, când a debutat un program de sterilizare a câinilor comunitari din oraş şi până în prezent, au fost sterilizaţi 6.612 câini.

Primarul Klaus Iohannis a spus că, estimativ, în prezent, în municipiu există până în 3.000 de câini comunitari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

54 comentarii

un sibian

Acum 10 ani

propun un lagar de \"reeducare\" pentru cainii maidanezi.
Raspunde

@Klaus

Acum 10 ani

Sasule,lasa tu cainii vagabonzi,mai bine vezi-ti tu de santierele orasului,ca a-ti inceput o mie si nu gatati nimic,maine poimaine vin ploile,zapezile si atunci sa te vad pt ca o sa auzi numai de”dulce”di partea sibienilor pe care(inca)-i mai aburesti.
Raspunde

dan

Acum 10 ani

Il invit pe mr johanis sa se dea jos din masina si sa viziteze orasul, caini peste tot, parcurile si strazile put de iti muta nasul. Dar asta e, trebuie sa fure ceva fonduri si el.
Raspunde

Salvati Rosia Montana

Acum 10 ani

Miting in Piata Mare la ora 19. Duminica, 8 septembrie , la ora 17. Doar uniti suntem puternici! Va multumesc! facebook.com/events/622733087779554/
Raspunde

gigi

Acum 10 ani

I-ai tu acasa la tine daca nu!
Raspunde

cutu-cutu

Acum 10 ani

Sa n-aiba Iohannis \"ghinionul\" sa moara cineva si la Sibiu. Ca poa\' sa-si ia adio de la primarie. Cu 400 de sibieni muscati de caini de la inceputul anului pana azi (0,3% din populatie!!!) chiar nu se mai poate! Daca tot nu se va face nimic in saptamanile urmatoare sunt foarte tentat sa pun mana pe otrava si sa rezolv macar maidanezii agresivi din zona mea (str. Scoala de Inot).
Raspunde

@ cutu cutu

Acum 10 ani

Bravo! Si ce te opreste sa dai dovada de spirit civic?! Daca mai multi cetateni ar trece la fapte s-ar rezolva pe cale naturala controlul populatiei de maidanezi.
Raspunde

opt case

Acum 10 ani

din una fac adapost si evit eutanasierea.
Raspunde

Ciuf

Acum 10 ani

Acest primar se vede ca nu a mai mers pe jos prin Sibiu. Zona Mihai Viteazul e plina de caini. Sunt haite de pana la 8-10 caini. E de rasul curcilor! Dar asa se intampla cand oamenii il pupa-n fund pe primar ...
Raspunde

alex

Acum 10 ani

pai sa-i duca pe toti 3000 la adapost sa nu mai vad laba de caine in oras ca-i otravesc pe toti! Nu mai suport cainii dupa ce l-a omorat pe copilul ala frumos Ionut!Nu se poate asa ceva! Bine ca in centru sibiului nu sunt caini dar in cartiere sunt cat incape...
Raspunde

Salvati Rosia Montana

Acum 10 ani

Cu tot respectul pt tragedia acelei familii, problema cainilor comunitari este o problema importanta insa cred ca distrage atentia de la ce distrugere se pregateste prin acest proiect de la Rosia Montana si prin exploatarea gazelor de sist. Inteleg emotia acestui subiect insa aceste proiecte ale morti vor face mult mai multe victime decat ar putea face vreodata toate animalele. Va rog urmariti efectele exploatari in Guatemala si Honduras, exploatari ale acestei firme canadiene: www.youtube.com/watch?v=anmmpAhD3Ig
Raspunde

hingheru

Acum 10 ani

propun sa-i urcam pe toti cainii intr-un BMW negru parcat in piata mare si sa-i ducem la germania......
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

daca nu otravitii oameni buni ca nu se omoara niste caini!Este revoltator!
Raspunde

Asd

Acum 10 ani

***stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cum-au-reusit-autoritatile-din-orase-precum-brasov-sau-oradea-sa-rezolve-problema-maidanezilor.html
Raspunde

da

Acum 10 ani

Pai da,ca pe Balea pana in Centru se circula perfect si nu vede caini.Omul asta ori se preface ori traieste pe alta lume.In oras haite de caini si strazi praf.O fi baiat bun dar sa se uite in fiecare zi la poza lui Ionut !si sa mai puna e-on-ul sa repare ce-a stricat ca maine poimaine moare vreun copil muscat de caini sau soferi in gropi facute cu acordul lui!Rusine!
Raspunde

x

Acum 10 ani

orasul e plin de caini, dar herr johanis nu calca prin cartierele orasului/parcuri si nu se da jos din masina decat cand ajunge in curte. Sub arini pute mai rau ca o buda publica. Mi-e frica sa imi duc copilul in parc ca se poate imbolnavi la cat rahat de caine este in acel parc
Raspunde

Cetatean de Sibiu

Acum 10 ani

Bai frate, daca tot nu se poate sa se intretina peste 3000 de caini maidanezi, cel mai bine ar fi sa adaposteasca pentru cativa ani toate femelele sau toti masculii, ca sa nu mai faca pui si problema va fi rezolvata cat de cat, pentru viitorul apropiat. Dar parerea mea este ca tot ar trebui sa se finanteze un centru mare pentru cainii maidanezi. Desigur, necesita multi bani, dar numai asa putem multumi pe toata lumea!!
Raspunde

mia pentru Cetatean de Sibiu

Acum 10 ani

Da asta ar fi cea mai buna solutie dar crezi ca inteleg cetatenii treaba asta?
Raspunde

citizen

Acum 10 ani

De ce nu face dl Iohannis referendum, ca in Bucuresti?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Citizen, referendumul e o tâmpenie oprească, e ca şi cum ai întreba poporul dacă vrea apă la robinet. <br>Câinii de pripas trebuie adunaţi într-un adăpost şi ţinuţi o săptămână, două, dacă nu-i înfiază nimeni atunci trebuie eutanasiaţi (asa se face in toată lumea, degeaba ne dăm ochii peste cap) în niciun caz castraţi şi repuşi în stradă, pentru că aici se sifoneaza banii, cei care primesc bani pentru castrare nu-şi fac treaba şi câinii se înmulţesc. În paralel, trebuie înfiinţate prin lege, canise specializate în reproducere de unde iubitorii de câini să-şi procure căţeii gata castraţi. <br>Iohannis ar trebui să îşi asume cinstit eşecul actualei politici, pentru că au trecut deja suficienţi ani ca să ne dăm seama ca maidanezii nu au dispărut din Sibiu, ci din contră, s-au înmulţit, dar cineva, acolo sus, e tare încăpăţînat sau greu de cap, hunăus?
Raspunde

viorel

Acum 10 ani

metoda aplicata la sibiu este gresita, prin \"igenizare\" si aducerea cainilor inapoi pe strazi nu este doar o cheltuiala aiurea pe bani publici dar nici nu rezolva problema, un caine poate trai si 15 ani, iar numarul celor care se nasc si sunt aruncati pe strazi este mai mare decat capacitatea adapostului de animale. Printre blocuri si prin parcuri este plin de caini, unii destul de violenti. Daca Sibiul se vrea oras european atunci avem o problema pentru ca n-am vazut nicaieri in europa caini vagabonzi printre picioarele turistilor
Raspunde

d

Acum 10 ani

niste pastile antibaby
Raspunde

qwerty

Acum 10 ani

stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cum-au-reusit-autoritatile-din-orase-precum-brasov-sau-oradea-sa-rezolve-problema-maidanezilor.html
Raspunde

Odin

Acum 10 ani

Un caine sterilizat nu mai musca?<br> Un caine igienizat nu-si mai face nevoile?<br> Nu inteleg de ce trebuie sa traim ca in padure permanent cu frica daca cainele din fata ta e prietenos sau nu si daca nu e ce faci?<br> Mergi cu copilul in parc si trebuie sa fi atent nu cumva in iarba sa nu pandeasca un rahat de la un caine.<br> Ii adopta cineva ... perfect, nu ii adopta ... eutanasierea!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Băi braşovene, tu pe ce lume trăieşti, ne dai exemplul Braşovului unde activitatea hingherilor este blocată din cauza proceselor cu ong-urile??? V-aţi trezit voi să daţi lecţii, penibililor.<br> Mai bine vedeţi cum rezolvaţi problema urşilor care intră în oraş şi nu va trece mult până o să auzim de vreun tragic eveniment. <br> Hai, bâşti, plimbă ursu\'!
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

nene joseph stai linistit ca nu ii blocheaza nimeni pe hingheri in brasov.Decat sa vb prostii mai bine taci.Nu spune tu ce e intr-un oras pe care nu-l cunosti
Raspunde

@26

Acum 10 ani

Uite brasovene ca ai spus o vorba mare. Deci ce-ar fi ca tu si gasca ta hazlie de prieteni s-o puneti in practica? Asadar, sa nu mai vb despre Sibiu decat atunci cand aveti habar (ceea ce fie vorba intre noi se intampla cam rar)...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Băi, tu pui linkuri aici şi nici nu le citeşti? Eşti culmea infantilismului, zău aşa.<br>@27, eu am o bănuială, că ăsta nu e mai mulţi, e numai unu\' singur, şi nici nu e din Braşov, îşi tot schimbă ip-urile, şi mai cred că ţinta lui e de fapt Iohannis. Cred că e vreun duşman politic frustrat de-al primarului, că prea cu foc le zice şi prea mult stă pe-aici.
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

nu facem sa decat sa comentam articolele si comentariile de pe forum.Prin sibiu de cand v-au facut altii centura slava domnului nu am mai fost nevoit sa pierd cate 2 ore in trafic.asa ca de vreo 2-3 ani nu am mai trecut prin satul vostru. Si stii ceva? -nu imi lipseste
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

nu am de unde sa stiu daca aveti caini maidanezi in sibiu. dar daca voi va plangeti ca e plin? ce sa facem? sa va contrazicem?
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

finut 23qwerty fara sa va jigneasca v-a dat o solutie. daca voi aveti alta va urez succes!
Raspunde

Da man

Acum 10 ani

In general, nu strict la articolul asta, am \"identificat\" vreo 3 stiluri distincte. Acum o fi posibil sa fie vreunu\' cu multiple personalitati, cine stie... Nu am terminat Honterusu\' sa le stiu chiar pe toate. Johannis e o victima colaterala. Asta spurca tot ce prinde, are in el o ura pasionala impotriva a tot ce are a face cu Sibiul.
Raspunde

de acord cu primarul

Acum 10 ani

eutanasierea cainilor vagabonzi care prezinta pericol public nu este o solutie: ESTE SINGURA SOLUTIE!
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

Domnilor, l-ati vazut pe Banciu cum facea spume la gura la B1 de ziceai ca l-a muscat un caine turbat? Asta-i jurnalist? Asta stie ce e deontologia profesionala?! El nu stie nici ce e bunul-simt! Mi-e rusine ca un ardelean (Banciu e din Targu-Mures) ne face de ras! Nu era destul cu Boc, care ne-a facut de rusine pe ardeleni, acum hop! si aiuritul asta!!! Asta stie ce e fair-playul? Stie sa taca si sa lase si pe altii sa vorbeasca?? Asta e o rusine pt. jurnalisti si pt. ardeleni! Mai, Bendeac, imita-l cat vrei ca numai asta merita aiuritul si frustratul asta!!!!
Raspunde

@gogu

Acum 10 ani

Usurel gogule ,nu te mai inflama degeaba,pai stii de ce e asa inversunat banciu asta?iti spun eu ,deoarece castiga lunar cat tu poate nu castigi intr-un an,b1tv este televiziunea de casa a chiorului si a pdl-ului iar banciu este doar un latrau ,cam nesimtit si cam din topor ce-i drept dar strict referitor la ghioarlele maidaneze cam are dreptate,ele ar trebui izolate in locuri speciale si cautat un stapan pt ele in max2-3 sapt.maxim o luna iar daca nu le ia nimeni sa fie eutanasiate...suna cam dur dar nu este alta solutie...cam asa e pe dincolo,in privinta lui banciu trebuie sa te contrazic,chit ca este pupincurist basist dar ca iq este cu 3 clase peste piticul idiot-boc,iar boc nu numai ca a facut Ardealul de cacao dar ,mai grav,a pus pe butuci toate ministerele impreuna cu gasca de nemernici pdl-isti(nu-s departe nici mincinosii de usl-isti in frunte cu pinocchio-ponta),deci asta-i gogule....greu cu maidanezii,cu Rosia Montana,cu guvernantii mincinosi...cu totul in fascinanta Romanica!
Raspunde

@da man

Acum 10 ani

Hmmm ura e un cuvant cam mare... Ia spune -mi mie tu ai putea ura un gandac? TI-e indiferent, ti-e scarba, poate chiar un pic de teama..dar cum naibii sa urasti un gandac? Nu aveai cum sa termini Honterusu\"..trebuia sa locuiesti in Brasov sau in apropiere...si dupa stilul Josepho..socialist stai cam usurel cu banii.. Asa ca ramane chestia cu Johannis... Eu zic ca victime colaterale sunt cei de la PNL...nu el..in rest ca si administrator..e destul de slabut ..dovada sunt rezultatele economice recente..a luat comunitatea pe locul 13..si acum e pe locul 14vla PIb.. Ce vrei mai mult..stiu ca nu conteaza prea mult pentru tine si Josephica...dar astea sunt de fapt cifrele... Sa fie in rest sanatos..sa nu il doara deloc in fundulet..si daca tu esti fericit cu el , cine sunt eu sa-ti zic ca nu e crestineste.. PS. Desi pare greu de inteles, suntem mai multi..chiar sun IP uri diferite
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Bă, du-te-n amaru\' tău şi nu mai încerca să mă convingi că sunteţi mai mulţi. În stilu\' ăsta mai bine fac conversaţie cu Mr. Maicăl ăla de se laudă că dă credite.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

ba 36, sa ma pupi sub coada! Bugetar nenorocit.
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Joseph si din patrea mea puteti sa va spalati pe cap cu primarul ! Personal pt mine e un om fara caracter din monentul in care si-a dat chilotii jos numai sa fure locul brasovului.Un sas cu pretentii nu trebuia sa faca asa ceva.Daca facea Cioaba asa era de iinteles .In rest puteti sa-l puneti primar si pe imparatul Iulian ca mi-e indiferent
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Bă, să ştii că nu eu ţi-am spus să mă pupi sub coadă. În primul rând, nu-mi stă-n caracter, în al doilea rând, nici n-am. Coadă.
Raspunde

@36

Acum 10 ani

Bai joseph ai zis ca tu nu injuri deloc.. Si esti formidabil , cum sa te conving ca maimmulti iti spun sa te duci sa te cauti.. Esti incorigibil..si ce e mai grav , remarc o oarecare nesiguranta...daca tot facem analize de profile psihologice.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

Orasul e plin de haite de caini, strazi sapate si inchise cu anii, sensuri giratorii trantite fata rost si neterminate, dar avem unul dintre cei mai votati primari... ar trebui sa dea de gandit...
Raspunde

@42

Acum 10 ani

Bai tu nu sti ce vorbesti...in Brasov e asa..la iasoveni.. In Sibiu nu exista caini comunitari, de pe vremea lui taica Conrad nu mai sunt strazi de pamant, iar sensuri giratorii au numai fraierii aia din din Brasov.. Dupa cum spune romanasul meu care a invatat germana pe Reeperbahn...tu nu citesti presa locala ..Stai jos..!
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Hai josephica ..corecteaza ..persoana a doua singular ..indicativ prezent ..ca sa fiu sigur camesti tu
Raspunde

siby

Acum 10 ani

AR PUTEA SA FACA O VIZITA DE 2-3 ZILE LA PRIMARIA DIN ORADEA SA VADA SI SA AUDA CUM AU REZOLVAT PROBLEMA CAINILOR VAGABONZI IN ACEST ORAS...CRED CA MERITA..DACA NU AU ATATIA BANI ALOCATI PENTRU DEPLASARE SE POT DUCE MAI APROAPE...LA MBRASOV UNDE \"PERSISTA\" ACEEASI SITUATIE CA SI LA ORADEA: CAINI LIPSA PE DOMENIUL PUBLIC!!DECI SE POATE...
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

si la sibiu se poate sunt putini caini.Noi suntem un exemplu pentru ceilalti.După părerea mea, modul în care am început noi, în 2008, să rezolvăm problema, este o cale bună, dar care necesită mai mulţi ani. Noi ne-am hotărât să construim un centru special destinat câinilor comunitari, am înfiinţat un serviciu public care se ocupă de acest lucru. Câinii sunt prinşi în oraş, duşi la centru, unde sunt sterilizaţi, igienizaţi, ţinuţi la dispoziţia sibienilor cam 2 săptămâni, timp în care aceşti câini pot fi adoptaţi. Cei care nu vor fi adoptaţi, după perioada prevăzută de lege, vor fi repuşi în oraş, în cartierul de unde au fost luaţi. În acest fel se reduce foarte foarte mult rata natalităţii şi, în timp, această specie de câine comunitar va dispărea aproape de tot din peisajul urban. Nu se întâmplă repede, fiindcă aceşti câini sunt destul de rezistenţi, dar şi fiindcă foarte mulţi sibieni care nu doresc să preia răspunderea pentru un câine îl hrănesc totuşi pe lângă bloc, de exemplu\", a explicat Klaus Iohannis asta e raspunsul.
Raspunde

Mihai

Acum 10 ani

Culmea grijii fata de oameni: sa aduni cainii vagabonzi, sa-i ti in regim hotelier 2 saptamani (pentru relaxare !) si apoi sa le dai din nou drumul pe strazi, ca sa faca ce stiu ei mai bine: sa se cace si sa muste! Bravo, d-om\' primar, asta ai vazut prin Germania?!!
Raspunde

VM

Acum 10 ani

subscriu in totalitate kla cele scris la 45,deci se poate si la Sibiu
Raspunde

timbăr lache

Acum 10 ani

Pâna la urmă ce se întâmplă cu maidanezii din Parcul Sub Arini (tronsonul Golden Tulip - Hilton), care ataca turisti, biciclisti, in special sportivii care fac miscare şi cum pot fi inmultite cele 10 iluminatoare care ard noaptea?
Raspunde

Adrian

Acum 9 ani

Bine sasule....nici in cal nici in caruta.....dar o solutie clara nu ai pentru animalele care ne trezesc noaptea din somn si ne infricoseaza sotiile si copii care vin seara sau dimineata acasa. Ne aburesti fain.
Raspunde

inlawinlaw

Acum 9 ani

Abureala de doi lei pentru fraieri.....Sas plin de rahat ce esti.
Raspunde

Crysta

Acum 9 ani

baai neterminatiilor...maidanezul vi se pare unica problema a tarii???...voi nu mai vedeti altceva in fata voastra numa crima???...numa caini???....dar boschetarii nu va mai deranjeaza???...hotii care abia asteapta sa prinda o victima??...violatorii ??...pedofilii care va asteapta copii dupa blocuri sa le faca o placere??...si nu in ultimul rand hotii de la conducere care isi umple buzunarele de pe spinarea voastra???....voi alta problema nu mai aveti maah adormitiilor...parca a dat draq in capu si in inima voastra...nu e o optiune sa fie cainele pe strada....dar nici crima nu este...si toata situatia maidaneziilor este din cauza a unor oameni k voi...incuiati la minte...care asteapta numa rezolvari dar nu ar face nimic...dar fiecare dintre voi...astia carora le place doar sa comenteze si sa bage de vina ar dona lunar un leu atunci s-ar putea face adaposturiile unde sa fie tinuti cainii...ar avea mancare si tot ce este necesar si nu ar mai fi pe strazi...dar voi neterminatiilor...nu stiti sa faceti altceva numa sa strigati in gura mare crima si altele....ganditi-va draq bine....de un caine poti scapa...chiar daca te ataca...mai dai un picior o bata ceva...dar cu puterea unui om nebun nu cred...care te asteapta dupa colt si iti da in cap...ce-i mai faci at...mai scapi???voi vorbiti de ***u cainiilor...dar cel al boschetariilor nu va deranjeaza???sau betivii care se pisa pe unde apuca???ia mai meditati draq putin asupra situatiei nu o mai vedeti asa neagra...si nu mai condamnati cainii...va este usor sa faceti ce vreti cu ei k nu se pot apara....distrusiilor
Raspunde

o romanca

Acum 9 ani

bla , bla , bla ! cainii sunt pe strazi din cauza omului ! omul trebuie executat prima data !
Raspunde

o romanca

Acum 9 ani

in bloc la mine , noapte de noapte , intra un boschetar si doarme pe scara , se pise pe el , si pleaca dimineata ! toata lumea calca in***boschetului, dar nimeni nu i deranjat ! am sunat la politie si pe aia ii doare in***! hai sa omoram cainii care n au vina , omul are voie sa se cace si sa se pise pe unde vrea sula lui ! mi e sila de specia umana ! langa containerele de gunoi stau gramada de boschetari , manaca , bea si se pise peste tot , cand duci gunoiul este imposibil sa mai ai pe un de calca sa nu calci in baltile de pisat ! pe nimeni nu deranjeaza ! INTERESANT , zau asa ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus