Vineri,
03.05.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

"Vrem sa aducem noi investitori"

Patru ambasadori, doi vice-ambasadori, 15 consilieri economici din tot atâtea ţări, un ministru şi un secretar de stat sunt printre cei care participă la conferinţa internaţională "Valoarea adăugată afacerii tale", organizată de Consiliul Judeţean Sibiu.
"România are o imagine reconsiderată de către investitorii din Franţa. Este văzută ca o oportunitate, iar județul Sibiu face parte din acele zone unde există foarte mulți investitori în producția de subansamble pentru industria auto. Infrastructura din județul Sibiu este înaintea altor județe și vrem să aducem noi investitori”, a declarat în cadrul prezentării sale Philippe Garcia, consilier economic în cadrul Ambasadei Franței la București și director al misiunii economice UbiFrance.
Despre infrastructura de transport a vorbit și Judith Orban, consul al Germaniei la Sibiu. ”Trebuie dezvoltată și o infrastructură satisfăcătoare, este nevoie de o strategie clară în acest sens. Actuala situație a infrastructurii este o problemă financiară mare pentru firmele germane, iar dacă va exista o infrastructură mai dezvoltată va crește și numărul investitorilor. Este nevoie de mai multe autostrăzi și căi ferate mai bune”, a spus Judith Orban. Ea a pus accentul și pe programele de pregătire profesională pe care companii germane venite la Sibiu au început să le implementeze în școlile, liceele și facultățile din oraș. ”Din punctul nostru de vedere, succesul economic și pregătirea profesională a oamenilor sunt strâns legate”.

Reprezentanților celor 21 de țări care participă la conferința organizată de CJ Sibiu le-au fost prezentate oportunitățile pe care județul din centrul țării le oferă investitorilor. ”Din punct de vedere economic, județul Sibiu are o serie largă de avantaje care îl transformă într-unul din cele mai importante destinații pentru investiții, în România”, a arătat Ioan Cindrea, președintele CJ Sibiu. El le-a enumerat invitaților, drept avantaje, accesibilitatea, dezvoltarea infrastructurii, economia diversificată și ”administrația și mediul economic prietenoase”.
”Sibiul este un județ care, prin contribuțiile la bugetul de stat, este pe locurile șase – șapte, ne «batem» din acest punct de vedere cu județe mult mai mari. Sper să putem sprijini inițiative economice și în zonele mai defavorizate ale județului”, a declarat în fața invitaților străini Gheorghe Aldea, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.
 

Sunt prezente 21 de ambasade. Polonia, Cipru, Kuweit, Bulgaria și Slovenia sunt reprezentate la nivel de ambasadori. Slovacia și Irlanda la nivel de vice - ambasadori, Germania la nivel de consul”, informare de presă CJ Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

radu

Acum 9 ani

Foarte bine faceti ca-i aduceti... daca pe ai nostrii ii sinUCIDETI !!!
Raspunde

the joker

Acum 9 ani

ai vrut sa ne sugerezi ceva prin acest joc de majuscule? nu as vrea sa inteleg gresit, ca stii ca apoi nu ma mai opresc din investigatii. te rog clarifica si argumenteaza.
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

de doi ani tot vrea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus