Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

CNADNR insista: pe autostrada Saliste – Cunta se lucreaza, nu sunt probleme cu banii

În chiar ziua în care se împlinește o săptămână de când Impregilo a oprit lucrările în zona imensului debleu de la Aciliu, cel mai sensibil punct al șantierului autostrăzii ce trebuia deschisă de un an și jumătate, CNADNR a emis un comunicat în care anunță că, de fapt, se lucrează. ”Lucrările de drum la Autostrada Orăștie – Sibiu sunt în desfășurare. Motivul pentru care o parte din utilaje așteaptă să poată interveni, se referă la faptul că procesul tehnologic nu presupune utilizarea concomitentă a tuturor utilajelor, pe tronsonul de autostradă desfășurându-se deja lucrări de asfaltare”, se arată în comunicatul emis de autoritățile de la București.

Surse din cadrul proiectului de construire a autostrăzii au declarat pentru Turnul Sfatului că lucrările au fost oprite în zona alunecărilor de teren de la Aciliu din cauza unor facturi neachitate, cu scadența în primăvara acelui an. Motivul pentru care aceste facturi nu ar fi fost achitate ține de rezilierea contractului consultanților de la Consitrans, care nu au mai semnat situațiile de lucrări pentru respectivele facturi. CNADNR susține că un astfel de scenariu nu este real. ”Ipotezele lansate în mass-media conform cărora motivul unei presupuse opriri a lucrărilor ar fi de natură financiară sunt complet false, întrucât au fost efectuate plăți, iar în perioada imediat următoare vor fi efectuate și alte plăți semnificative în vederea atragerii de fonduri europene. De pildă, în acest moment, se află în verificări, urmând a fi plătit un certificat de lucrări în valoare de 17 milioane RON”, se mai arată în comunicatul Companiei.

Citește și

S-au oprit lucrările pe autostradă | Foto și video

Decizie fără precedent: șantierul închis al autostrăzii Săliște – Cunța a devenit și secret

Directorul CNADNR, via președintele CJ Sibiu: ”pe autostradă se lucrează. Utilajele stăteau pentru că trebuie transferate”

Surse: lucrările la autostradă s-au oprit din cauza facturilor neplătite și a lipsei autorizațiilor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 592

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

unu ,

Acum 9 ani

ba in alta tara democrata se lasa cu demisie ,tinti 100 de km de autostrada 10 ani ,vati apucat de inutila pe bani publici aia de o tot numiti a transilvaniei ,ba aia o faceti pe bani celor care sint pe acest traseu ca numi convine mie ca sofer careee nu trec niciodata pe acolo s-a mi seacizeze combustibilu s-a va fac autostrazi acolo p pp si puse bariere cum se practica in europa civilizata ,toata tara trebuie s-a se mobilizeze s-a o faca pe asta care leaga vestu europei cu sud estu europei ,adica nadlac -deva -sibiu -rm vilcea -pitesti - giurgiu -instambul ca de aia da ue finantare 95 la suta bani gratisi ,nu mai bateti cimpi politruci de doi bani
Raspunde

ponta

Acum 9 ani

@Traian Deleanu: A aparut azi o noua filmare aeriana. Ghici ce?! Nu se lucreaza
Raspunde

ponta cel mare

Acum 9 ani

nu mai fiti suparati...am decis sa imi pun poza mea in dex la cuvintele PLAGIAT sau MINCIUNA...ca sa se inteleaga mai bine despre ce e vorba
Raspunde

solutia

Acum 9 ani

autostrada transilvania sa o faca din banii publici care so dat brasovului [600 miliarde si clujului asisderea] din care sunt sigur ca o disparut cu nemiluita in buzunarele unora si de care dna-ul se face ca ploua si nu controleaza nimic, ei vin numa la control la firfirici la Sibiu si la ei i megafurturi de demoleaza tara. Ba controlati acolo si faceti-va autostrada de pe banii pe care i-ati furat,nu mai veniti tot la prostime sa puneti taxe si biruri, redevente si scumpiri ca sa aveti de unde mai fura
Raspunde

colectare la buget

Acum 9 ani

plus furturile de la becthel, banci, centura Sibiului,petrom s.a. megatunuri si o sa vedeti ca aveti bani destui de n-o sa aveti ce face cu atitia
Raspunde

lopo

Acum 9 ani

Phiii ce pute a brânză și a prostie pe aici.......Oare de unde? Aaaaaaa ..... scuze am uitat ca suntem pe la Sibiu
Raspunde

@6

Acum 9 ani

iti pute adevaru mai mult ca sigur ca esti si tu direct implicat in furturi,ai vrea sa fi si tu din Sibiu, cocalarule.Mars pe coclaurile tale si nu-ti mai da cu parerea despre sibieni ca puti de prostie.
Raspunde

teroristii lui Johannis

Acum 9 ani

criticati si loviti cu pietre..... o mana de oameni ce ataca vehement conducerea ..... dar Dumnezeu sa va fereasca de presedintele vostru Johannis.....!!!!! Pacat ca sunteti doar plini de ura si nesimititi in mesaje.
Raspunde

@8

Acum 9 ani

Teroristi sunteti voi care ati fugarit peste trei sferturi din populatia bastinasa a Sibiului prin politicile ticaloase pe care le-ati promovat de zeci de ani impotriva acestui judet si oras iar daca va spunem adevaru ne faceti \"teroristii lui Johannis\", lichele securiste cu interpretarile voastre ticaloase.
Raspunde

Japan Auto Moto

Acum 9 ani

New !! Aveţi vehicule japoneze de vânzare ? Puteţi să postaţi GRATUIT oferta pe ***japanautomoto.ro şi beneficiaţi de indexarea manuală a linkului către anunţul dumneavoastră, pe Google si multe alte avantaje. Proiect aflat în dezvoltare. Public ţintă (doar pasionaţi de vehicule japoneze). Acoperire în toată lumea. Gratuit 100% chiar şi pentru dealeri. Websitul este indexat pe Google, Yahoo, Bing, AOL ... ocupând prima poziţie şi prima pagină cu tot cu prezentarile pe facebook.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus