Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Dosarul benzinarilor: Adrian Nicoara, retinut 24 de ore. Ana Ghise si Ioan Ovidiu Moldovan, sub control judiciar

Acționar în proporție de 50% la sută la SC Euroil SRL, Adrian Nicoară (foto) a fost reținut de procurorii DIICOT Timișoara pentru 24 de ore, cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Alături de el, procurorii au reținut alte patru persoane din Timișoara, acuzate că ar fi implicate în circuitul evazionist care a creat bugetului pagube estimate la 34 de milioane de lei. În plus, potrivit unui comunicat emis de DIICOT, au fost puși sub control judiciar alte două persoane din județul Sibiu: Ana Ghișe (fosta soție a lui Dumitru Ghișe, administratorul Ana Oil) și medieșeanul Ioan Ovidiu Moldovan, administratorul SC Benz Oil SRL.
”Față de inculpați există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 – 2014 s-au constituit în grup infracțional organizat în scopul de a genera facturi purtătoare de TVA deductibilă pentru produse energetice şi, implicit, cheltuieli care să diminueze masa impozabilă, sustrăgându-se astfel de la plata în întregime a obligaţiilor fiscale datorate, precum şi documente necesare creării unei provenienţe aparent licite a mărfurilor/serviciilor introduse în circuitul comercial de către societăţile în cauză”,  se arată în comunicatul emis de DIICOT.
Printre cei duși la audieri de către procurorii DIICOT în cursul zilei de miercuri era și cel de-al doilea asociat al SC Euroil SRL, Dumitru Domnariu, dar procurorii nu au dispus și nici cerut aplicarea vreunei măsuri preventive.

Notă: În cursul zilei de joi, reporterilor Turnul Sfatului le-a fost transmis din surse oficiale faptul că în acest dosar ar fi fost reținut și Dumitru Ghișe junior. Informația s-a dovedit a fi eronată, fapt pentru care ne cerem scuze.

Procurorii DIICOT anunțau ieri că au ridicat în vederea audierilor 18 persoane, dintre care, acum, reținuți mai sunt timișorenii Gabriel Alexandru Bercu (25 de ani, administrator Antonio Holding Impex Corporation SRL din 3 noiembrie 2012), Teodor Boarță (62 de ani, administrator al SC Antonio Holding Impex Corporation SRL până la data de 02.11.2012), Gavrilă Ioan Adrian (39 de ani, administrator al SC ASIG Casa de Expediții SRL) și Barac Rodica Maria (45 de ani, împuternicită să ridice banii pentru Gurmand Market SRL și Carmina Divers SRL). Toți cei cinci reținuți au fost prezentați instanței timișorene cu propunerea de arest preventiv pe 30 de zile.

Cazul a fost instrumentat de DIICOT împreună cu polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara și Sibiu, având sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și suportul de specialitate asigurat de Serviciul Român de Informații. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, comunicat DIICOT


Foto: forbes.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

1

Acum 9 ani

La multi ani la toata lumea !
Raspunde

mona

Acum 9 ani

ce fatza de om cinstit..
Raspunde

vecina

Acum 9 ani

ar trebui arestat si Tica,Dumitru Domnariu ,care este cumnatul lui .Adrian Nicoara ei au o afacere in familie,dar probabil sotia lui Tica a aranjat iar apele ,ea fiind avocata de profesie,cam mult a durat sa ai cerceteze,si sa ai aresteze pe cei de la EUR-OIL...
Raspunde

Pt vecina

Acum 9 ani

Vecino, ar trebui sa te superi pe mumata ca nu a luat pastile. Serios, hoasca e de vina
Raspunde

@4

Acum 9 ani

Ce ai prietene cu muma-sa? De la o vreme parintii nu mai sunt responsabili pt. ceea ce fac copiii. Matale n-ai mama? Ti-ar placea sa o numeasca vreun forumist needucat \"hoasca\"?
Raspunde

sebi

Acum 9 ani

Deveniti proprietar in cel mai mare site de socializare(in devenire).Pe langa alte avantaje(care le gasiti in pagina personala dupa inregistrare),primesti gratuit actiuni prin inregistrare si simpla vizualizare a site-lui Actiunile se pot vinde sau iti asigura un venit lunar pe viata .Inregistrare gratuita aici : https://www.globallshare.com/ro/2834451.html
Raspunde

toto

Acum 9 ani

Imi pare rau pt el. Asta era baiat de treaba.
Raspunde

xxx

Acum 9 ani

Ce tare, poza e preluata din Capital 500, cei mai bogati oameni. Acum se vede si de unde e bogatia.
Raspunde

www

Acum 9 ani

la mai mare.la zdup cu voi...din pacate nu li se confisca banii furati...
Raspunde

?????

Acum 9 ani

Ana Ghise -fosta sotie a d-lui Dumitru Ghise ? serios ? mai multa informare , va rog d-le Deleanu
Raspunde

Ptr. DIICOT, DNA

Acum 9 ani

Da, pe acoperitul lui Carabulea, pe CIPRIAN FAUR acest fac totum nu il cautati ? Nu se intreaba nimeni cum acest individ a luat terenurile oamenilor din Cartisoara, cum primeste contracte si cum ajunge numai la banii publici!!!???? (
Raspunde

Sibian !

Acum 9 ani

Suntem alaturi de Adrian Nicoara si Dumitru Ghise si speram ca totul sa se termine cu bine
Raspunde

francesca

Acum 9 ani

Dar pe popa Mitica Schiopu cu ginerele lui care lucreaza la Consiliul Judetean si care au reusit intr-un timp record sa acumuleze o avere imensa din mita si furtisaguri(o gramada de apartamente si case)cand ii luati la intrebari ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus