Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Iohannis. Girl power

Din 2000, de când a fost ales primar al Sibiului, Klaus Iohannis a fost înlocuit de femei. Iohannis a fost înlocuit în funcția de inspector școlar general în 2000 de către Christine Manta Klemens. În acest an, după ce a demisionat din fruntea Primăriei Sibiu, a fost înlocuit de Astrid Fodor. Astăzi, după alegerea Alinei Gorghiu în fruntea PNL, regula se confirmă. Există totuși o excepție: în fruntea FDGR, după plecarea lui Klaus Iohannis nu a fost aleasă o femeie, ci un bărbat: Paul Jurgen Porr. 
Alina Gorghiu a fost aleasă astăzi preşedinte al vechiului PNL, și copreşedinte al PNL alături de Vasile Blaga, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului. Alina Gorghiu a obţinut 48 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegi. 
Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că o felicită public pe Alina Gorghiu pentru câştigarea preşedinţiei PNL, menţionând că felul în care BPN a acţionat şi a votat îi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza. "Astăzi, în faţa colegelor şi colegilor, mi-am anunţat demisia din PNL şi din toate funcţiile deţinute în partid pentru a fi în situaţia potrivită pentru preluarea mandatului de preşedinte al României, lucru care se va întâmpla duminică. În cadrul acestui Birou Politic a fost ales noul preşedinte al PNL, al vechiului PNL, copreşedintele noului PNL, în persoana doamnei Alina Gorghiu şi ţin cu această ocazie să o felicit public pentru câştigarea acestei preşedinţii", a spus Iohannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 9 ani

*** va fi doctrina PNLului reșapat
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Comentariu tipic pentru subspecia umana sudcarpatica. Turnul Sfatului, ar fi cazul sa-l banati pe acest pretins student!
Raspunde

Subcarpatic

Acum 9 ani

@si totusi zona de provenienta nu e element decisiv pentru a caracteriza un roman. Din pacate (sau fericire) fac parte tot din categoria celor nascuti intr-un oras subcarpatic insa la aprox. 350km de aici. Chiar trebuie sa generalizam si sa discriminam? E corecta abordarea?
Raspunde

@3

Acum 9 ani

...ti-ai luat medicamentatia astazi ? nuu -? atunci maaaars !!
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Hopa! A treia blondă fatală din politica românescă după Elena Udrea și Raluca Turcan! Pe de altă parte, dl. Johannis a început să-și achite notele de plată din campania electorală. Dna Gorghiu a fost doar purtătoarea lui de cuvîânt. Mă întrb cum îl va răsplăti pe dl. Blaga, zis și buldogul, care a fost seful lui de campanie... Trebuie un os baban pt. dl. Buldog.
Raspunde

Vlad Țepeș

Acum 9 ani

Iarna, pe suliță !
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Culmea este ca niciuna nu e blonda.Toate-s...vopsite !!!
Raspunde

traian

Acum 9 ani

ca vreti ,pe cine s-a numeasca daca blondele de la psd nu vor numai la parlamentu europei [cretu ,daciana etc ],ba de unde s-a aleaga ca voi toti ati fost intro fratie a spagilor si tepelor trase romanilor ,,s-au nu vezi cum sare de la singa la dreapta si incrucisat mai ceva precun canguri ,stai s-a vedeti din 21 decembrie ,cind va lua la purecat toate dosarele de mari proiecte si in special autostrazile cu costuri de 3-4 ori mai mare decit in toate tarile din lume ,si macar daca se termina una de la vest la sud ,rabdare ca nici la sibiu nu a facut din prima zi rinduiala ca la sasi ,acolo mult haos si jaf
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

T.B. se straduieste sa reconfirme diagnosticul de iresponsabil : un nou atac la adresa Rusiei vecine si neprietene : \"voi propune inasprirea sanctiunilor economice etc. \" Comparati cu declaratia lui Merckel (vecina de poza) la Bruxelles - ca sa nu avem discutii!! Noul presedinte va avea o abordare mai...diplomatã!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ne, ne, ne, nu e iresponsabil, știe exact ce face. Politica capului plecat și-a arătat suficiența de vreo câteva sute de ani. Ursul nu știe de altceva decât de frică, îi dai una peste bot, habar n-are de diplomație și subtilități. Nu contează cât de mare ești ci cum gândești, că unul mare sau ca un căcăcios. Vei fi tratat ca atare. Bravo, Băsescu, arde-i la gioale!
Raspunde

Master

Acum 9 ani

Sper ca cel mai grobian,nesimtit si hotoman presedinte de dupa revolutie sa nu mai aiba acces la nicio functie politica,s-a saturat lumea pana peste cap de el , e vb de basescu bineinteles...si sa-i dispara si superimunitatea ca sa-l vedem un pic in vizita de lucru(cat mai lunga) unde-i e locul ,la Jilava.
Raspunde

@mortul de la 4

Acum 9 ani

Bai avortonule intru peste tine in casa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus