Marţi,
30.04.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Evadarea din Arest: agentii de serviciu, cercetati penal

Evadarea din Arest: agentii de serviciu, cercetati penal

Cei doi polițiști care erau de serviciu în duminica în care unul dintre suspecții aflați în arestul IPJ a evadat vor fi cercetați penal. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu a derulat o anchetă internă, în care s-a stabilit că se întrunesc condițiile faptei de neglijență în serviciu, infracțiune prevăzută în Codul Penal. "Potrivit rezultatelor anchetei, din motive imputabile celor doi agenți, persoana aflată în Centrul de Arest Preventiv a reușit să evadeze", explică purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteș.

Raportul privind neglijența în serviciu a celor doi polițiști a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Paralel cu cercetarea penală, în cadrul IPJ Sibiu se derulează în continuare o cercetare disciplinară, care urmează să stabilească dacă și ce sancțiuni interne urmează să primească cei doi agenți. Potrivit unor surse neoficiale, unul dintre cei doi agenți are deja vârsta pensionării.

Un tânăr de 16 ani a evadat în data de 28 iunie din arestul IPJ Sibiu, după ce a smuls una dintre barele de metal de la gratiile ferestrei celulei în care se afla. Băiatul de 16 ani nu a avut asupra lui niciun obiect contondent cu care să rupă bara de metal. Pur și simplu, tânărul a împins cu forță de gratii, până când acestea au cedat, din sudură. Răzvan Stoica, care are doar 65 de kg, a reușit să facă acest lucru cu mâinile goale. După ce a rupt bara de la gratii, s-a strecurat printre celelalte două bare de metal și a ieșit pe geam. În timpul în care a încercat să evadeze, forțând gratiile, niciunul dintre agenți nu a sesizat gălăgia făcută și nu a verificat dacă suspectul mai este sau nu în celulă.

Răzvan Stoica a fost găsit în apartamentul buncii sale, de pe Mihai Viteazu și dus înapoi în arest. Era arestat pentru că este bănuit de comiterea unor furturi calificate din mașini, case și societăți comerciale, cu un prejudiciu total de 200.000 de lei.

Detalii despre evadare, în articolul Cum a evadat Răzvan Stoica din arest

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 191

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus