Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Ministrul Culturii: "Tot incerc sa dau de Johannis!"

Ministrul Hunor Kelemen susţine că absenţa Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional de la dezbaterea publică organizată, joi, la Sibiu, privind candidatura fostei Capitale Culturale Europene pe lista patrimoniului protejat UNESCO, nu este dovada unui dezinteres, ci a fost cauzată de motive obiective.
"Eu am tot încercat şi nu am reuşit să dau de el (primarul Sibiului, Klaus Johannis - n.r.). Eu, pentru ziua de astăzi, am avut un angajament de două luni de zile şi am vrut să-l sun şi să-i spun că, din păcate, nu putem ajunge pentru că asta a fost situţia. Din păcate, nu fac nici eu programul pentru dumnealui şi nici dânsul pentru mine. Am vrut să cer o amânare, dacă se poate, cu o săptămână pentru că am vrut să fiu prezent cu consiliera mea, dar dintr-un motiv absolut obiectiv nu am reuşit astăzi. Mâine, eu sunt prins într-un alt program, e vorba de un angajament de două luni de zile", a declarat, joi, pentru Agerpres, Hunor Kelemen.
Ministrul Culturii mai susţine că atât el personal cât şi cei de la cabinetul său au încercat să-l anunţe pe primarul Sibiului că nu poate participa la dezbatere şi că propune o amânare cu o săptămână, dar că nu au reuşit să vorbească cu el la telefon.
"Resping acuzaţiile că noi nu am participat dintr-un dezinteres sau aşa ceva. Pur şi simplu am avut un alt program făcut de mult timp. Este o acuzaţie nefondată. Eu susţin orice variantă (de includere a Sibiului pe lista UNESCO - n.r.): Sibiu separat, Sibiu cu împrejurimile, Sibiu cu Sighişoara, Sibiu - centru restrâns. Eu cunosc posibilităţile şi cunosc destul de bine dosarul Sibiului, dar ziua de 22 iulie pentru mine a fost o zi care nu era liberă", a afirmat ministrul Kelemen.
Primarul municipiului Sibiu, dar şi reprezentanţii organizaţiei PNL, în frunte cu deputatul Mircea Cazan, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, au criticat, joi, absenţa reprezentanţilor Ministerului Culturii de la dezbaterea publică de la Sibiu, unde specialişti şi politicieni au analizat cea mai bună modalitate ca oraşul să candideze din nou pentru lista UNESCO.
"Recunosc că am fost neplăcut surprins de absenţa Ministerului Culturii din discuţie. Putea domnul ministru, să trimită pe un consilier sau pe cineva din institutul de specialitate. Noi nu am avut pretenţia să vină ministrul cu tot staff-ul lui, ci să vină cineva care să preia discuţia. Este o lipsă totală de interes din partea ministerului", a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul Klaus Iohannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

hi,hi

Acum 13 ani

sasul nu sta de vorba decat cu presedinti si regi, nu cu parliti de ministri!!!!!!!!!!!
Raspunde

ioan

Acum 13 ani

Pentru hi,hi: D-ul ministru al culturii nu stie ca s-au inventat si alte mijloace de comunicare? A ramas doar la telefon?
Raspunde

jidovul futator

Acum 13 ani

ungurul si sasul decid pentru roman. fain de tot!
Raspunde

vio

Acum 13 ani

asa prostie de la un ungur n-am mai auzit; auzi domnule, n-a putut da de el la telefon. O fi vorbit cu Codruta si doamna i-o fi inchis telefonul cand a auzit cu ce ministru are de-a face. Dar oare ce alta problema era mai importanta decat includerea unui sit din Romania pe lista UNESCO??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus