Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Soc :))! Prefectul cere anularea referendumului

La cinci ore după ce majoritatea consilierilor județeni a adoptat o hotărâre pentru organizarea unui referendum prin care sibienii să fie consultați în legătură cu reorganizarea administrativă a țării, prefectul Horațiu Răcuciu anunță că a chemat la judecată Consiliul Județean, pentru a anula hotărârea azi adoptată. 

” 1. adoptarea HCJ 97/2001 a fost adoptată fără respectarea procedurii de elaborare a proiectelor de acte normative (Legea 52/2003, privind transparenţa decizională); 2. consilierii judeţeni nu s-au întrunit în mod legal în şedinţa extraordinară din 24 iunie (Legea 215/2001); 3. desfiinţarea unui judeţ este o problemă care se referă la organizarea administrativă a teritoriului şi nu la modificarea limitelor teritoriale ale judeţului (nu se aplică prevederile Legii 3/2000)”, sunt primele trei motive enumerate de Răcuciu, într-un comunicat de presă remis ziarul Turnul Sfatului.
 
Prefectul susține că hotărârea adoptată azi de CJ este netemeinică și nelegală și pe motive de ordin financiar – ”nicio cheltuială nu poate fi înscrisă în bugetele prevăzute şi nici nu poate fi angajată şi efectuată din aceste bugete, dacă nu există baza legală pentru respectiva cheltuială; asemenea cheltuieli nu pot fi finanţate din fondul de rezervă bugetară, întrucât nu există o propunere a ordonatorului de credite (preşedintele CJ), în acest sens, fondul de rezervă putând fi utilizat doar pentru situaţii de urgenţă reglementate în mod expres de această lege”, mai susține Răcuciu, care se arată îngrijorat de cheltuirea banilor publici.
 
În fine, prefectul susține că nu există niciun proiect de act normativ privind reorganizarea teritorial-administrativă, proiect care să prevadă desființarea județului Sibiu. Procesul va avea loc la Tribunalul Sibiu, secția secţia Comercială şi Contencios Administrativ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

teodora

Acum 12 ani

soc... si groaza!!!:)))
Raspunde

fara Pd-L

Acum 12 ani

se vede ca prefectul „apolitic” tine cu PD-L ca de acolo isi ia painea deocamdata :))
Raspunde

student valcean

Acum 12 ani

BAI DELENE TE CREZI JURNALIST? CUM PLM PUI IN TITLU \":))\" ?
Raspunde

referendurili 06 24 2012

Acum 12 ani

toti i-i vaita si le plange de mila la saracii romani dar cand e cazul sa se cheltue banii contribuabiilor nu se da nimeni deoparte daca ce se organizeaza nu are efect cei care l-au organizat sa dea banii inapoi poate asa vor fi mai responsabili.
Raspunde

CipSB

Acum 12 ani

Horatiu daca pierdem judetul,stai atent!!!Dispari din SB,lingau de Bucuresti !!!
Raspunde

hidra

Acum 12 ani

ce a ajuns judetul Sibiu...sa fie la mana unui tinerel care pupa in fund PDL-ul...
Raspunde

pcr

Acum 12 ani

multumim celor 70% care au votat pdl
Raspunde

oPservator

Acum 12 ani

Intrebare : Cati dintre cei care vor raspunde la referendum vor fi si competenti sa-si dea cu parerea intr-o problema atat de importanta? Cu siguranta vor raspunde asa cum sunt mani***ti politic, facand jocurile celor interesati - pro sau contra !
Raspunde

danik

Acum 12 ani

Ei, soc... baiatul asta executa si el niste ordine... nu inteleg unde-i socul!
Raspunde

pcr

Acum 12 ani

ok executa ordine dar cand vine plata? ma bucur ca udmr a luat tapa si poate plata pt multi pdlisti va veni mai repede decat cred
Raspunde

Eugen

Acum 12 ani

Traiasca judetul Sibiu! Jos regiunea Stalin!
Raspunde

sofia

Acum 12 ani

deleanu, alias beleanu, coada de cal, nu-i altceva decat un mercenar de presa , servil si antitalent (ca non-gazetar); el executa comenzi politice, ca din asta traieste, ca un oxiur in c...r!
Raspunde

CipSB

Acum 12 ani

Desfiintati judetul Ilfov,ca este inutil,ca de altfel si capitala!!Cat destre presedinte si fiica lui sper sa n-ui mai vedem niciodata prin SB!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus