Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Primaria Selimbar extinde bulevardul Mihai Viteazul, pana in DN1

3,69 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea estimată a contractului de prelungire a bulevardului Mihai Viteazul din Sibiu pe teritoriul comunei Șelimbăr. Planurile Primăriei Șelimbăr prevăd ca în 12 luni, bulevardul să fie prelungit cu aproape doi kilometri, până la intersecția cu DN1.
Noua stradă va avea tot două benzi pe sens, separate de o bandă mediană lată de trei metri, destinată iluminatului public și amenajării de spații verzi. Prelungirea bulevardului va asigura și o alternativă de ieșire din orașul Sibiu spre DN1 cu direcția Veștem, arată reprezentanții Primăriei Șelimbăr, în memoriul tehnic al investiției scoasă la licitație. Practic, traseul viitorului bulevard va fi în continuarea celui existent până în dreptul troiței care marchează bătălia de la 1599. De aici, bulevardul va fi continuat la stânga, în linie dreaptă, până la intersecția cu DN1 (pe lângă sediul Trakia).


Primii 100 de metri revin Sibiului

Cei 1.960 de metri ai viitorului bulevard vor fi, aproape în totalitate, pe teritoriul comunei Șelimbăr. Mai puțin cei 100 de metri măsurați între actuala stație Tursib și Valea Săpunului. ”Sectorul de la km 0+000 la km 0+100 și intersecție Bulevardul Mihai Viteazu cu strada Rahovei, ce aparține Municipiului Sibiu, se va rezolva printr-un alt proiect ce se va întocmi ulterior”, se arată în memoriul tehnic al investiției. Restul de 1.860 de metri necesari realizării bulevardului aparțin localității Șelimbăr. Potrivit proiectului, pe fiecare parte a bulevardului va fi amenajată și o pistă pentru bicicliști, fiecare cu o lățime de 1,6 metri, alături de trotuare pentru pietoni. În plus, proiectul are în vedere și realizarea unei promenade în jurul monumentului ridicat în cinstea lui Mihai Viteazul.
”Oportunitatea investiției este motivată și prin faptul că realizarea bulevardului va contribui pe termen scurt și mediu la dezvoltarea zonei adiacente”, se arată în memoriul tehnic redactat de reprezentanții Primăriei Șelimbăr.

Două sensuri giratorii

Viitoarea prelungire a bulevardului va avea și un sens giratoriu, în locul în care drumul acum pietruit virează la stânga, înspre European Retail Park. Un al doilea sens giratoriu va fi amenajat și în apropierea troiței, locul în care drumul va continua la stânga, înspre DN1.
Pentru angajarea constructorului care să realizeze lucrarea, primăria Șelimbăr a lansat o procedură de achiziție publică pentru care termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pe 12 septembrie.


Citește și
Bloc de 17 etaje în prelungirea Mihai Viteazul

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

eu

Acum 12 ani

si uite asa crec preturile la terenurile din zona, cine mai doreste cine mai pofteste!?
Raspunde

asa-i romanu

Acum 12 ani

si ce e rau in asta desteptule?? nemultumirea ta vizeaza „capra veciunului”??
Raspunde

xx

Acum 12 ani

face si selimbarul drumuri
Raspunde

ovi

Acum 12 ani

prima data sa-si asfalteze sau macar pietruiasca strazile din comuna apoi sa faca investitii acolo.toti platim taxe si impozite d-le primar
Raspunde

EU Cartier Englezesc

Acum 12 ani

Str Pictor Nicolae Brana, are o lungime de 2 Km si este o strada de pamant , sunt in jur de 600 de case pe strada principala si cele adiacente. Ce are de gand ? sa parceleze zona sa incaseze impozitul si la revedere. Face bulevarde din banii nostrii ca sa poata vanda speculantii in zona troiteti . De ce asfalteaza o strada unde nu sunt locatari? Primare!!!! vin alegerile. Daca tu crezi ca castigi alegerile cu locatarii din zona troiteti , tot innainte...... tine minte..... Pictor Brana , nu te va vota. Si deja se pregatesc boicoturi din partea asociatiilor de locatari din zona. Anul 2012 an electoral , sa vinzi flori gradinarilor!!!!
Raspunde

eu, primarul

Acum 12 ani

voi puneti inainte interesul catorva zeci de familii in defavoarea catorva zeci de mii care nu ar mai fi nevoiti sa ocoleasca tot orasul ca sa mearga spre Brasov sau Valcea. Cei de pe Pictor Brana de ce nu pun mana de la mana sa-si asfalteze strada, daca tot are numai 2 km? Asa-i ca-i usor sa fii carcotas si rauracios?
Raspunde

pt . copii de mai sus

Acum 12 ani

Pe Pictor Brana se va pune pavaj, aici aveti dovada ******.e-achizitii.com/view_anunt.php?id_anunt=393653
Raspunde

completare 7

Acum 12 ani

pune-ti voi unde sunt stelute w w w
Raspunde

@eu, primarul

Acum 12 ani

Cand eu platesc impozit, asa presupune societatea democratica ...etc. aștept ca tu autoritate sa asiguri iluminat asfalt etc. Gandire de chiabur. auzi pune mana de la mana, cand o sa-l vad eu pe acela in sibiu ca a pus mana de la mana atunci imi scot palaria. Iar pentru cultura ta generala. S-a luat de fiecare masina 20 de lei pentru a mai indrepta drumul cu un utilaj , si nu o singura data ci de 3 ori. Nu mai critica ca nu avem simt civic.
Raspunde

germanicus

Acum 12 ani

Sint multumit de aceasta initiativa !!! Incet, incet creste interesul pentru aceste imense si frumoase terenuri de la SOPA..........!!! CE s-ar putea construi acolo ? In preajma este acum si centura si se faciliteaza accesul. PE CIND si utilitatile trase in zona ???
Raspunde

germanicus

Acum 12 ani

***.e-achizitii.com/view_anunt.php?id_anunt=393653 Pentru circotasii de pe Str. Pictor Brana ........
Raspunde

germanicus

Acum 12 ani

***.e-achizitii.com/view_anunt.php?id_anunt=393653 Pentru circotasii de pe Str. Pictor Brana ........
Raspunde

Bine ca suntei voi destepti

Acum 12 ani

AM ajuns , ca sa ceri putina demnitate sa fie lucru mare, sclavilor!! v-ati multumit cu ce vi sa dat pana acuma , fara prea multe obiectii , si uitati ca aveti si voi drepturi ....... no coment
Raspunde

itzi & strul

Acum 12 ani

***youtu.be/tueJ8X5-8lQ
Raspunde

@69

Acum 12 ani

Prioritar Sibiul!!!!!! Selimbarul pe viitor. Primarul nostru nu mai e ce a fost. S-a stricat si el si chiar tare. Rusine,oamenii iti cer iar tu dormi.!!!
Raspunde

@69

Acum 12 ani

Ssi nu uita ca in 2012, cind o sa vrei voturi, ai sa deschizi lucrari peste tot dar nu mai tine!! Sibienii isi iubesc orasul nu cetatea!!!!!!!!!!!
Raspunde

@69

Acum 12 ani

Cetatea aduce turisti, si implicit venituri... targuri festivaluri etc
Raspunde

Mobutu

Acum 12 ani

Daca imi dati un nume de primar al Sibiului (in ultimii 100 ani) care a facut atatea cate face K.I. pt. oras, atunci eu va promit ca la anul nu il mai votez.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus