Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Tablourile au plecat spre Paris

44 de tablouri din colectia de capodopere a Muzeului Brukenthal din Sibiu au plecat in aceasta dimineata spre Paris, unde va avea loc cea mai mare expozitie in strainatate a unui muzeu romanesc. Cele 44 de capodopere din colectia muzeului vor putea fi vazute la Paris pana in luna ianuarie. Deasemenea, muzeul sibian va gazdui la sfarsitul acestui an o expozitie a parizienilor, care vor aduce la Sibiu cele mai reusite piese de arta din propriile colectii. Printre cele 44 de tablouri care au pornit spre Paris se afla si cele doua, recent restaurate, care au facut o mare valva in lumea artei. In timpul procesului de restaurare, in spatele picturii a doua tablouri s-au descoperit elemente inedite. Sub stratul de vopsea al tabloului "Portret de barbat blond", cercetătorul a descoperit un blazon, care ar putea dezvălui chiar identitatea celui pictat. Iar sub stratul de vopsea al tabloului "Bucatareasa" a fost descoperita o reproducere a Cinei din Emaus. Ambele descoperiri dau noi intelesuri picturii si artei europene din epoca respectiva.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 423

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus