Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Brazilia, locul I la decese provocate de gripa porcina

Gripa A H1N1 a provocat moartea a 557 de persoane în Brazilia, ţară care numără în prezent cel mai mare număr de decese din cauza acestui virus, potrivit ultimelor statistici publicate miercuri seara de Ministerul brazilian al Sănătăţii şi transmise de Mediafax. Acest ultim bilanţ plasează Brazilia în faţa Statelor Unite, unde la 20 august se înregistrau 552 de cazuri mortale, potrivit Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor.
Ministerul brazilian al Sănătăţii a subliniat totuşi că, raportat la populaţia sa, de 190 de milioane de locuitori, Brazilia este pe locul a şaptelea în lume în funcţie de numărul de decese cauzate de gripa A H1N1. în funcţie de aceste variabile, Argentina, Chile, Costa Rica, Uruguay şi Paraguay ocupă primele locuri, potrivit datelor furnizate de Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC).
Statele Unite, care numără 300 de milioane de locuitori, se plasează pe locul al 13-lea, într-un astfel de clasament. în comunicatul său, Ministerul Sănătăţii a anunţat că Guvernul va debloca un miliard de dolari pentru cumpărarea a 73 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei A H1N1, stocuri de medicament antiviral Tamiflu, echipamente medicale şi seturi pentru depistarea acestei boli. El a adăugat că rata de infectare pare să se diminueze în această ţară, care se pregăteşte de ieşirea din sezonul rece la sfârşitul lunii. Continentul american este regiunea cea mai afectată din lume de virusul gripei gripei porcine şi numără peste 90 la sută din cazurile înregistrate în lume de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus